F1 2019 Sezonu Değerlendirmesi

Çok guzel özetledin şurayı düzelteyim Sainz strateji yapmadi daha yarışın başında fren diskine bir parça sıkıştı mecburi erken pit stop yapti.
Hm ben trafikte kalmasın diye erkenden aldılar diye düşünmüştüm. O zaman şanssızlık zirve yapmış.

Bugün sıralama turlarında sürpriz bekleyen var mı? Mclaren orta grubun lideri olabilir gibi.
Pist sıcaklığının yüksek olması sebebiyle Ferrari'nin lastikleri çalıştırabileceğini düşünüp bir süpriz yapabileceğini düşünüyorum. 0.3-0.4 saniye fark var aralarında fakat 0.5 saniye pilotajla çıkartılabiliyor. Kanada'daki gibi Vettel'in şapkadan tavşan çıkartıcağına inanıyorum azda olsa. McLaren güzel süpriz oldu sıralamada da aynı performansı devam ettirirlerse orta grubun lideri olacağı kesin. Alonso'da olsaydı McLaren'de biraz daha yukarı taşıyabilirdi açıkcası.

Q3'e kadar olarak bir Fransa değerlendirmesi yapacak olursam Mclaren umut veriyor. Ferrari'nin güncellemesi çalışmamış gibi görünüyor (mühendislik eğitimi almadım, elimde de telemetry verileri yok. Antrenman turlarındaki sürelere bakarak yorumladım.). Geçen seneki Haas'dan eser yok. Gasly artık neyi bekliyor anlamıyorum. Honda'nın daha çok zamana ve güncellemeye ihtiyacı var.

Mercedes bu sene ayri bir ligde. Artik Ferrari'nin şampiyon olmasina ben ihtimal vermiyorum.

Mclaren çok güçlü bir hafta sonu geçirdi.

Gasly hayal kırıklığı olmaya devam ediyor.

Riccardo yine iyi iş çıkardı.

Bugünkü sürprizlerinden biri de Giovanazzi idi.

Geçen seneki Haas'dan eser yok.
Haas lastik sorunu yaşıyor yoksa araç çok hizli. Ferrari motorlu araçların hepsinde lastik calistiramama sorunu var.

Vettel'in 7. olmasi beklenmedik bir sonuçtu Q3 attığı ilk turda vites sorunu yaşadı. Ikinci turda temiz tur atamadi ve tempo tutturamadi.

Bir şekilde hileyle şampiyon olan mercedes kayırılıyor yoksa bu normal değil.
Ortada hile falan yok. Adamlar tank gibi araba yapıyorlar. Pit stoplar kusursuz. Pit duvarı kusursuz. Sene içerisinde yaptıkları güncellemelerle aracı Ferrari gibi geri değil ileri seviyeye taşıyorlar. Vettel gibi baskı altında hata yapan sürücüleri yok.

Kanada yarışında haksiz bir ceza vardi yalniz Mercedes kayriliyor demek doğru olmaz. Mercedes hakkıyla şampiyon oluyor. Vettel geçen sene kötüydü bu sene Bahreyn dışında Vettel'in bir hatasi yok. 2017'de Vettel muazzamdi sadece hata yapinca yüklenmek acimasizca bir yaklaşım.
Bahreyn yarışindan sonra Ferrari ilk kez bir yarışta(Avusturya) bu kadar dominantti. Onda da Ferrari'nin rezil strateji ekibi alinan pole pozisyonunu kursağımızda birakti.

Otomobil oldukça hızlı Avusturya pistinde Q1 bölümünü de orta hamurla rahat şekilde geçtin. Q2 bölümünde rakiplerin Mercedes ve Redbull Medium lastiği takarken hangi akla hizmet bu kadar açıkça hızlı olan aracı yumuşak lastikle pistte çıkarıyorsun anlamak gerçekten zor. Böyle bir salak bir pit ekibi son 2 yıldır Ferrari tarihinde boyle ekip yoktu.

Her ne kadar Leclerc bu hafta sonu şimdiye kadar muazzam performans gösterdiyse de yarin lastik dezavantaji yüzünden Ferrari'nin yarışı kazanma ihtimali Mercedes ve Redbull'a göre daha düşük.

Tüm bunların üzerine Vettel'in aracinda sorun oldu Q3'te tur atamadi, yarışa 10. siradan başlayacak tam bir drama.

Hamilton, Raikkonen'i engelledi, umarim grid cezasi alir.

Verstappen yine çok iyi bir iş yapti. Memur Bottas fabrika ayarlarına tekrardan geri dönüş yapmış zorunda.

Son düzenleme:
Vettel'in o araçtan inişi üzücüydü. Sonra mekanikerlerle kucaklaşması takdirimi kazandı. Yazık oldu Vettel ve Ferrari'ye. İlk cebi kapatabilirlerdi.

Leclerc bu sezon üçüncü kez Vettel'i sıralamalarda mağlup etmiş oldu. Son turunda ilk sektörde biraz yavaş kalsa da tur rekorunu kırdı. Umarım yarın yarışı kazanır. Bu haftasonu oldukça hızlıydı.

Hamilton ise bu haftasonu bana biraz "dağınık" geldi. Raikkonen'e tehlike yaşattı. Grid cezası yiyebilir ama yine de yarışta podyuma çıkabilir.

Bottas -namı diğer memur- cuma günü büyük bir kaza yaptı. 26G'lik bir kuvvet altında kaldığı söyleniyor. Açıkçası bu yarış için bir umudum yok.

Verstappen gerçekten RBR'nin suyunu çıkarıyor. İnanılmaz bir pilot. Umarım podyumda olur. Bu arada Newey'in seanslarda sürekli Max'in aracının etrafında akbabalar gibi dolandı, ilginçti.

Gasly için ne söylesem boş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı