Felsefeyle alakalı olan kişilerin çoğu neden Ateist, Deist veya Agnostik?

Alakalıyım ve Müslümanım. En son nokta şuya gelirsin Bu yaratırlanları hepsi bana göre bir tasarımcının eseridir. Aetiste göre değil. Bazıları sorgulamak yok filan demiş. İlk başta oku yazıyor. Kitabı oku anlarak bakabilmekle beraber. Evreni oku, kitap oku, ilim, bilim, insan oku diyerek bitirmek isterim.
 
Bence atesit oldukları için felsefeye ilgileri var. Sadece ateist olduklarını sonradan farkediyorlar bence.
Bence cevap aradıkları içindir. Çünkü benim için doğru din yoksa doğru nedir diye merak ederim.
 
Bence atesit oldukları için felsefeye ilgileri var. Sadece ateist olduklarını sonradan farkediyorlar bence.
Bence cevap aradıkları içindir. Çünkü benim için doğru din yoksa doğru nedir diye merak ederim.

Üstünlük yarışı var. Benim düşüncem doğru anlayışı hakim. İslam alimlerinden biri bir kelime öğrenmek için yalın ayak aylarca yürümüş bu insanların ilmini zekasını yok sayan, yobaz diyen kişiler var. "İlim Çin'de dahi olsa gidip alınız" sözü nerede "gavur nebilir?" anlayışı nerede...
 
Zaten iman denen şey akıldan öte birşey.Akıl bir yere kadar götürür.Gerisi teslimiyettir.Şimdi bir İlah var ve diyor ki ben herşeyi bildiğimden sizin için de en iyisini ben bilirim ve bunlara uyun.Ama bir ateist de kendi o küçük parçasını İlah yapıp benim aklım en iyisini bilir ona uyun o yanılmaz diyor.Kainata sığmayan bir ilahı reddederken, 3-5 santime sığan bir şeyi ilah yapıyor.Sonra da bişeyleri sorgulamış oluyor işte.
 
Büyük İslam alimlerinin birçoğu felsefe ile uğraşmışlardır. Günümüzde özellikle genç kesimin bu denli ateizme yönelmesinin temel sebebi materyalizm (yani maddiyatın ön planda olması).
Genellikle bir veya birkaç konuda oluşan sorundan kaynaklı olarak farklı düşüncelere yöneliyorlar sorunda şöyle oluşuyor:
Yaptığı araştırma yarım yamalak bilgi sahibinin yazdığı uyduruk kitap birçok bilgiyi yanlış aktarmış veya tercüme edilerek bozulmuş. Dolayısıyla konuyu yanlış anlıyor ve yanlış yorumluyor sonra mantıksız geliyor ve aydınlanma yaşadığını zannederek toplumun büyük birçoğunluğunun yanlış düşündüğüne kendisinin yeni bir şey keşfettiğini sanıyor.
Mesela celal şengör bir konuşmasında doğada denge yoktur balıklar yüzlerce doğum yapıyor insanlar 1 tane dediğinde aslında doğada bir denge olduğunu söylemiş oldu çünkü balıklar 1 tane doğursaydı büyük balıklara yem olacağından neslini devam ettiremezdi öte yandan insanlar çok doğursaydı bu sefer yiyecek kıtlığı olurdu diğer canlı türleri tehlikeye girerdi.

Kanka bütün cevaplara baktım düşündüm ve en mantıklı cevabın senden geldiğine kanaat getirdim teşekkür ederim.
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler :)
 
Suphecilik ve sorgulamak beraberinde ateizmi getirir, cok buyuk bir gizem yok bu durumda.
Ayrica ateizm kavraminin cikis noktasi zaten felsefecilerden geliyor.

Benim "Havva" dedigime Hristiyan "Eve" diyor; Hristiyanin "Eve" dedigine Sumerliler "Ninti" diyorlar. O da "kaburga kemigi" iyilestirebiliyor. ( Ninti - Wikipedia )

Bu basit bilgi uzerine 15 dakika dusunen insanin dindar kalabilecegine ben pek ihtimal vermiyorum ama yine de tercih kendisinin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı