Foruma Siyaset Başlığı Neden Açılmalı?

Haklısın o kısımda, araştırmaktan zarar gelmez. Böyle topluluk önünde tartışmak genelde yapıcı değil yıpratıcı oluyor. Adama ben a görüşünü savunuyorum dediğimde sen yobazsın ondandır diyor, ben b düşüncesine sahibim dediğinde sen İzmir'de mi oturuyorsun diyor. Böyle enteresan işte.
Türkiye'de ırkçılık yok diyorlar ama var. Sen tarafını ve fikrini söylediğinde dinciliğini, karakterliğini ve inancını karşılaştırıyor. Siyah ve beyaz karşılaştırmasından ne farkı var? Sen ayrımcılık yapıyorsun, benim hangi dinimi ve inancımı bilmeden beni yargılıyor tarafa göre. Sanıyorlar ki Atatürk'ü seven, saygı gösteren Müslüman değil, sen benim Müslüman olup olmadığını nerden bileceksin? Ya da tam tersi kapalı bu kesin şu parti diye? Hep ayırdılar milleti, sen siyasın ben beyaz gibi.

Bazı kesimde işe hangi parti aldıysa iyi de olsa kötü de olsa o tarafı övüyor. Bir ara ters düştüm biriyle anlat anlat hep tersliyor, sonra öğrendim ki onun sayesinde işe girmiş. Buna anlatmak boş kovaya anlatmak daha iyi deyip kapattım konuyu:D İnsanlar öğrenmek, bilmek ve dinlemek istemiyorlar. Hep kendi tarafı sevdiğini ve doğru bildiği tarafı seçiyor. Bu yüzden de bu tip insanlar da hep yargılıyor bilip bilemeden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı