Gazze'nin roketleri neden hiçbir şekilde İsrail'e ulaşmıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya saçmalama kardeşim ezber konuşuyorsun orada Hz. Ömer'den beri müslümanlar var yüzyıllardır cogunluktalar yahudiler daha 60 yil önce geldi seni ilkokuldan başlatmak lazim.
Yahudiler Müslümanlardan önce vardı o topraklarda aslında. Sürgün edildikleri için çoğunluk olamadılar. Filistinlileri sürgün etselerdi Filistinliler de bunca yıl çoğunluk olmazdı.
 
Ya saçmalama kardeşim ezber konuşuyorsun orada Hz. Ömer'den beri Müslüman'lar var yüzyıllardır cogunluktalar yahudiler daha 60 yil önce geldi seni ilkokuldan başlatmak lazim.

Müslüman'lar ne alaka dostum. Devleti ilk yahudiler kurmuş toprakları sahiplenmişler. Madem Mescid-i Aksa'yı o kadar korumak istiyordular Filistinliler devlet kursaydı.
 
1947 Anlaşmasına göre Kudüs ise Uluslararası bir alan olacaktı ve belki de bugünkü duruma düşülmeyecekti. Filistinliler kendilerine haksızlık yapıldığı için girdikleri bu savaşta daha da kötü durumda çıktılar.
 
Bahsedilen olay bu işte. 1947'de bölüşümde toprakların %56'sı Yahudilere bırakılınca savaş çıkıyor ve Filistin daha çok toprak kaybediyor. Gerçek işgal bölgesi 2008'den günümüze gösterilen yerlerdir. Savaşı Filistin ve Arap tarafı başlatıyor belirtmek gerek.
Ya evet öyle. Bu dünya maalesef toprak meselesidir gidiyor... İnsan toprak alma derdinde, toprak insan alma derdinde. Hani bir söz var bilir misiniz? Topraktan geldik, toprağa gideceğiz diye bu o işte...
 
Sonra atıldılar ve lanetlendiler son özellikle 500 yıldır müslümanlar hakim.
Lanetlenme ne alaka? Böyle şeylere mi inanıyorsun? Adamları hükümdarlar sürmüş ne laneti? Hükümdar istese adam hemen geri dönecek zaten. Sanki tanrıları sürmüş gibi yazmışsınız.
 
Dostum madem 1946 da Filistin orada devletti neden 1988 de kuruldu deniyor? Devlet kuramadıkları halde oradaki toprakları istiyorlar burada işgalci Filistin oluyor.
İşte maalesef topraklaşma meselesi ya bu dünyanın derdi, insanlık böyle yapacak bir şey yok. Siz ne düşünüyorsunuz? Eskiden olsun günümüzde olsun, bu toprak kazanma derdi nereye gider?
 
Size bi iyilik yapayım "billdiğiniz herşey sizin bilmenizi istedikleridir" farklı bilgilermi var? evet zira size aynı konuda farklı bilgiler vermek istiyorlar. zaman kaybı yani. tek üzülmeniz gereken masum insanlar onlarında hayatı iyi yaşamış olanlarına daha az üzülmeniz gerekmekte (israillilere)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı