Gençler, kendinize gelin!

Belli yaş için öyle ancak 12 yaşındaki bir çocuk bunları düşünmek zorunda değil.
Biraz öyle ama @24099 hocamın da dediği gibi, ağaç yaşken eğilir. Şimdiden bunları öğrenmesi artı bile katabilir bence.
...beyin göçü.
Orası sizin bileceğiniz iş.
Yeterince kendini geliştiremeyen adam yurt dışına çıkamaz. Çıksa bile karnını doyuracak maaş alamaz, bırak araba almayı. Kiraya oraya buraya verir ancak.
Evet, bir de Avrupa'ya ayak basınca gökten para yağacağını sanan bir kesim var, değil mi.

Yeterince kendini geliştiremeyen adam yurt dışına çıkamaz. Çıksa bile karnını doyuracak maaş alamaz, bırak araba almayı. Kiraya oraya buraya verir ancak. Realist takılsalar keşke.
Çıkabilirler demedim zaten hocam, sosyal medya sayesinde tüm gençlerin kafasında böyle bir yanılgı var demeye çalıştım :)

Yeterince kendini geliştiremeyen adam yurt dışına çıkamaz. Çıksa bile karnını doyuracak maaş alamaz, bırak araba almayı. Kiraya oraya buraya verir ancak.
Çok doğru. Örneğin, hakkında ana dilini dahi bilmediğiniz bir ülkeye niye gidiyorsunuz ki? Başarılı olamayacağınızı bildiğiniz halde...
Yanlış örnek vermiş olabilirim, kusura bakmayın.

Nereden biliyorsun?

Videoda anlatıyor, adam fabrikadaki koşulları beğenmediği için cesaretleniyor ve kendi işini açıyor. Yolun sonunda fabrika sahibi oluyor. Senin hayalindeki arabaya da biniyordur şimdi. Eee, tek yol doktorluk muymuş? Çalışıp kendine güvenince oluyormuş değil mi?
Kardeşim, söylenmek yerine elinden geleni yap sen. Olmazsa da "Elimden geleni yaptım, olmadı." dersin. Alnın ak olur en azından, ona buna suç atmamış olursun.
Acaba senin pandemi yüzünden ve devlet destek vermediği için kaç iş yerinin kapandığından haberin var mı?
Adam açıyor iş yerini ama sadece %10 gibi bir kesim ancak hayalinde olan yere erişiyor. Gerisi ya borç batağına batıyor ya da hacizlik oluyor. En basit örneği pandemi süreci. Adam didinip uğraşıyor ve bir pandemi zamanı bile destek vermeyen devlet yüzünden iş yerine kepenk indiriyor. Zaten devletin güvencesinde çalışabileceğin en risksiz ve iyi ücreti olan, herkesi olabileceği doktorluk var. Onda bile sıkıntı çekiyorsun.

Acaba senin pandemi yüzünden ve devlet destek vermediği için kaç iş yerinin kapandığından haberin var mı?
Olabilir. Bu global bir olumsuzluk, sadece ülkemizde olan bir şey değil ki, üstüne bu hayatın her döneminde herkesin başına gelebilecek bir şey. "Battım, hayatım karardı, artık yaşamamam." mı diyeceğiz?
Adam açıyor iş yerini ama sadece %10 gibi bir kesim ancak hayalinde olan yere erişiyor. Gerisi ya borç batağına batıyor ya da hacizlik oluyor. En basit örneği pandemi süreci. Adam didinip uğraşıyor ve bir pandemi zamanı bile destek vermeyen devlet yüzünden iş yerine kepenk indiriyor. Zaten devletin güvencesinde çalışabileceğin en risksiz ve iyi ücreti olan, herkesi olabileceği doktorluk var. Onda bile sıkıntı çekiyorsun.
Bu kafayla yaşayacaksak, mutsuz olmaya mahkumuz. Yaşamasak daha iyi.
Ne yapalım o zaman? Gençlere "Şimdiden kafanıza sıkın, zaten hayat boş." mu diyelim?

Bu gözle bakmaya kesinlikle karşıyım.

Çok doğru. Örneğin, hakkında ana dilini dahi bilmediğiniz bir ülkeye niye gidiyorsunuz ki? Başarılı olamayacağınızı bildiğiniz halde...
Yanlış örnek vermiş olabilirim, kusura bakmayın.

İşte o çocuklardada işçi ruhu var. Sanıyor ki atıyorum ABD'de asgari ücret 1300 dolar hemen çeviriyor 10 bin Türk lirası ben bu parayla çok rahat geçinirim diyor. Çok komik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı