GNU/Linux güvenlikliyse Android neden IOS'tan geride?

Selamın aleyküm. Bir sorum olacak. GNU/Linux madem bu kadar güvenlikli neden Android güvenlik konusunda iOS karşısında geride?
Ve neden Android masaüstü dağıtımlar gibi paket yöneticisi yani apt, pacman gibi kendine paket yöneticisi yok? Ve Windows'da internetten direk herhangi bir programı indirebiliyoruz ya. Linux'ta böyle değil. Android'de neden öyle peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
IOS'un güvenli olması "sıkı fıkı" kapanması da bu yüzden. Apple'ın politikaları da dahil bu duruma. Android'de ise öyle bir durum yok. Ek olarak Android kullanım oranı IOS'tan fazla. Yani Android IOS gibi kapansaydı ona da güvenli derdik.

IOS'un güvenli olması "sıkı fıkı" kapanması da bu yüzden. Apple'ın politikaları da dahil bu duruma. Android'de ise öyle bir durum yok. Ek olarak Android kullanım oranı IOS'tan fazla. Yani Android IOS gibi kapansaydı ona da güvenli derdik.
Kim demiş iOS Android'ten daha güvenli diye?
Bilinçli kullanıldığı sürece ikisi de güvenlidir.
Ama Linux'ta da masaüstü dağıtımlar kapalı. İnternetten Windows'daki gibi bir şeyler indirilemiyor diye biliyorum(çünkü PC yok kullanamıyorum). Hem diğer sorularıma da cevap verin.

Aleyküm selam. Android güvenlik konusunda iOS'dan geri değildir. iOS kapalı kutu olduğu için böyle, kullanmayı bilene Android de güvenilirdir. Ayrıca Windows'taki ".exe" dosyası gibi ".deb" veya ".rpm" dosyaları ile program yüklenebilir. Çoğu programın Linux desteği olmadığından bu durum size böyle gelmiş olabilir. "Neden çoğu programın Linux desteği yok?" diyecek olursanız da, bu tamamen geliştiricelerle alakalı bir durum, Linux'un suçu değil.

Ama Linux'ta da masaüstü dağıtımlar kapalı. İnternetten Windows'daki gibi bir şeyler indirilemiyor diye biliyorum(çünkü PC yok kullanamıyorum). Hem diğer sorularıma da cevap verin.
Kim dedi indirilmiyor diye?

Her uygulama repoda olacak diye birşey yok. İnternette dosyayı buldun ise kurabilirsin.
Android GNU çatısında değil.

Android Linux kerneli kullanıyor, kernel işletim sisteminin en temel parçası. Android telefonunu başlattığında bir GNU/Linux dağıtımı başlattığın gibi ilk başta Linux kernelini başlatıyor. Ama Android telefonlar GNU kütüphanesini, Xorg serveri gibi GNU/Linux dağıtımlarında kullanılan yazılımları kullanmıyor. Android Xorg kullanmadığı için terminal gibi yazılımları da bulundurmuyor içerisinde haliyle. Güvenlik konusunda ise IOS ve Android kullanırken güvenlik tamamen kullanıcının bilincine kalmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı