GNU/Linux güvenlikliyse Android neden IOS'tan geride?

Android'de kullanılan paket yöneticisi APK'dır. Bu bir repository'den çekmediği için öylece internetten indirip kurabilirsin cihaza, bu da Windows'taki gibi riskli bir harekettir. Bu nedenle Android'e zararlı yazılım bulaşma olasılığı eğer bilinmeyen kaynakları aktifleştirip APK dosyaları kurarsan artar haliyle.
IOS işletim sisteminde bilinmeyen kaynaklardan indirme yapmak yasaklıdır. Bunu yapabilmek için Jailbreak işlemi gerekir, birçok IOS kullanıcısı çok tırsar Jailbreak yapmaktan, bunu yapınca Android'den bile güvensiz oluyor çünkü telefon.

WINE Windows'taki API çağrılarını Linux API çağrısına dönüştürüyor, WINE kompleks ve muazzam bir sistem olmasının yanında emulatörleden çok daha iyi çalışıyor ve bazı Exe uzantılı dosyaları açabiliyor yinede WINE tüm Exe dosyalarını açamaz ama büyüyen bir veri tabanı var. Sonuç Linux üzerinde Exe uzantılar çalışabilir ama Exe uzantılarını açabilecek bir GNU/Linux dağtımı yapılamaz ve bana sorarsanız GNU/Linux üzerinde hiçbir Exe uzantısı çalışmasa bile yokluğu hissedilmez.

Bir şey daha soracağım. .deb .exe .rpm gibi dosyaların hepsini çalıştırabilen bir dağıtım yapılabilir mi?
Paket yöneticisi uyarlanırsa yapılabilir, bakınız: Bedrock Linux

Ancak .exe yapılamaz, .exe Windows'un çalıştırılabilir dosyasıdır, ve Windows bildiğiniz kapalı kaynaktır, ancak tersine mühendislik yapılarak NT çekirdeği benzeri bir çekirdek ile bu yapıldı: ReactOS

Selamın aleyküm. Bir sorum olacak. GNU/Linux madem bu kadar güvenlikli neden Android güvenlik konusunda iOS karşısında geride?
Ve neden Android masaüstü dağıtımlar gibi paket yöneticisi yani apt, pacman gibi kendine paket yöneticisi yok? Ve Windows'da internetten direk herhangi bir programı indirebiliyoruz ya. Linux'ta böyle değil. Android'de neden öyle peki?

Android bir GNU/Linux dağıtımı değildir.
Android sadece ve sadece bir Linux dağıtımı ve kendi kütüphanelerin bazıları kapalı kaynak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı