GNU/Linux neden masaüstü kullanıcıları tarafından tercih edilmiyor?

706111

Hectopat
Makaleler
1
Linux kullanmaya 2005 yılında Mepis Linux 3.3.1 sürümü ile başlamıştım. O tarihte 41 yaşındaydım.
Hocam peki Linux'un gidişatı nasıldır? O zamandan bu yana neden her daim yenilikçi, modern ve güncel çekirdek sürümleri olmasına rağmen masaüstü kullanıcıları tarafından tercih edilmiyor?

Hocam peki Linux'un gidişatı nasıldır? O zamandan bu yana neden her daim yenilikçi, modern ve güncel çekirdek sürümleri olmasına rağmen masaüstü kullanıcıları tarafından tercih edilmiyor?

Kullanıcı alışkanlıkları. Kimse rahat ortamı terk edip yeni bir şey denemeye cesaret edemiyor.

Çünkü bunu pazarlayan hiç kimse yok. Devletler resmi dairelerde linux'a geçmek istiyor ama bir türlü başaramıyorlar çünkü uygun yazılım olmuyor ya da gereğini yapamıyor. Akıllı tahtalarda pardus yüklü geliyorken tak öğretmenler Windows yüklüyor.

Kullanıcı alışkanlıkları. Kimse rahat ortamı terk edip yeni bir şey denemeye cesaret edemiyor.
Kullanıp bırakanlar da yok değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü bunu pazarlayan hiç kimse yok Devletler resmi dairelerde linux'a geçmek istiyor ama bir türlü başaramıyorlar çünkü uygun yazılım olmuyor yada gereğini yapamıyor ,Aklı tahtalarda pardus yüklü geliyorken tak öğretmenler Windows yüklüyor.
Uygun yazılımdan ziyade belki Bill Gates hükümetlerdeki ilgili birime rüşvet verip, Windows için daha fazla lisans parası alıyor olabilir.

Uygun yazılımdan ziyade belki Bill Gates hükümetlerdeki ilgili birime rüşvet verip, Windows için daha fazla lisans parası alıyor olabilir.
Bu çok düşük ihtimal bence pazarlarken Windows pc için bir standart haline almasına neden oldu.Bill gates zamanında rakip işletim sistemlerini tek tek yok etti .

OS/2 ,BeOS gibi rakipleri şuan yok.

En önemlisi grafik arayüzü ile önplanda olmasıydı ve daha kolaydı.

Son düzenleme:
Bu çok düşük ihtimal bence pazarlarken Windows pc için bir standart haline almasına neden oldu.Bill gates zamanında rakip işletim sistemlerini tek tek yok etti .

OS/2 ,BeOS gibi rakipleri şuan yok.

En önemlisi grafik arayüzü ile önplanda olmasıydı ve daha kolaydı.
Docx'in standart olmasi icin rusvet odeyen bir firma.

İşin içinde rüşvet var. Hemde herkes ms office kullansın onlar daha da zengin olsun diye. Bunu savunmanız cidden saçmalık.
Rüşvet yada değil bu işler para ile dönüyor . Buna yatırım derim . Google Samsung'un Android kullanması için ikna etmesi gibi.

İşin içinde rüşvet var. Hemde herkes ms office kullansın onlar daha da zengin olsun diye. Bunu savunmanız cidden saçmalık.
Ms office kullanmak zorunda değilsin anternatifleri var ve docx kullanıyorlar . Farklı uzantılarda var ms office kadar popüler değil.Rüşvet neye göre verildi o olayı anlamadım.

Rüşvet ya da değil bu işler para ile dönüyor. Buna yatırım derim. Google Samsung'un Android kullanması için ikna etmesi gibi.
Hocam kimse kullanmak zorunda değil. Bunu herkese kullandırmak için devletlere gizli gizli para aktarmaları para için her şeyi yapan güvenilmez bir kurum olduklarını gösterir.

Ms office kullanmak zorunda değilsin anternatifleri var ve docx kullanıyorlar . Farklı uzantılarda var ms office kadar popüler değil.Rüşvet neye göre verildi o olayı açın .
Zaten her şeyi libreoffice'den yapıyorum ve .odt veya .pdf olarak kaydediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı