Sistem RAM'i ile ekran kartı kullanım yüzdesinin ne ilgisi olduğunu açıklar mısınız? Ya da başka oyunda böyle bir sıkıntı yaşamayan 8 GB RAM'i nasıl açıklarsınız? Ben aynı sistemle Battlefield 1'in 64 kişilik tamamen dolu haritasında nasıl Ultra ayarda 1080p 60 fps sabit oynayabiliyorum mesela?
Forumlarda çokça konuşulan "micro/mini stuttering" denen bir konu var. Çok ani düşüp-çıkan kare sayısı kast ediliyor. Genelde input lag yani klavye/mouse/gamepad gecikmesi yani direct x'e bağlı bir sorun bazen de vsync'in gerektiği gibi çalışmaması (oyun programcılarının hatası ya da ekran kartı sürücüsünün hatası ya da hepsi) sebebiyle görülüyor. Takılmadan kastınız bu da olabilir ki o işin donanımla hemen hemen hiçbir ilgisi yok. Ha bir de Windows 10 ile kullanıcılara hiç sormadan getirilen vsync'in masaüstü kompozisyon arayüzü sebebiyle kapatılamaması durumu var - şu Vista ile beraber hayatımıza giren Aero nanesi. Pek çok kişi bu sebeple borderless windowed yani çerçevesiz pencere modunda oynuyor oyunları. AMD olsun NVIDIA olsun programdan vsync'i kapamayı zorla deseniz de Windows tam ekranda vsync'i kapatmıyor - adına adaptive vsync falan dediler ama bazı oyun motorları triple-buffering ile bu sorunu kısmen çözebilse de bazıları (Arma 3 gibi) bu duruma adapte olamadı.
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın