GTX 1060 GPU Kullanım Sorunu

Daha fazla  
Merhaba, Artık bu problemin GTX 1060'da kronik olduğunu düşünmeye başladım, Kime sorsam düşük FPS alıyorum, GPU kullanımım az diye şikayetler duymaya başladım. Bugün ARGO isimli oyunu indirdim ve aldığım FPS resmen yerlerde. Biraz dikkatlice bakmak için MSI Afterburner programını açtığımda GPU kullanımının %60'ı geçmediğini gördüm. Artık bu her oyunda başıma geliyor ve can sıkmaya başladı. Sistemim;

i5 6500
GTX 1060 6G
8 GB Ram
120GB SSD
1 TB 7200 RPM HDD
600W +80 PSU

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Video kalitesi için özür dilerim. İnternetim kötü olduğu için bu şekilde çekmek zorunda kaldım.)

Sıkıntı RAM gençler GTX 1060 ile Dual Channel 16 GB RAM gerekiyor ki tam anlamıyla kullanılabilsin.

Sistem RAM'i ile ekran kartı kullanım yüzdesinin ne ilgisi olduğunu açıklar mısınız? Ya da başka oyunda böyle bir sıkıntı yaşamayan 8 GB RAM'i nasıl açıklarsınız? Ben aynı sistemle Battlefield 1'in 64 kişilik tamamen dolu haritasında nasıl Ultra ayarda 1080p 60 fps sabit oynayabiliyorum mesela?

Forumlarda çokça konuşulan "micro/mini stuttering" denen bir konu var. Çok ani düşüp-çıkan kare sayısı kast ediliyor. Genelde input lag yani klavye/mouse/gamepad gecikmesi yani direct x'e bağlı bir sorun bazen de vsync'in gerektiği gibi çalışmaması (oyun programcılarının hatası ya da ekran kartı sürücüsünün hatası ya da hepsi) sebebiyle görülüyor. Takılmadan kastınız bu da olabilir ki o işin donanımla hemen hemen hiçbir ilgisi yok. Ha bir de Windows 10 ile kullanıcılara hiç sormadan getirilen vsync'in masaüstü kompozisyon arayüzü sebebiyle kapatılamaması durumu var - şu Vista ile beraber hayatımıza giren Aero nanesi. Pek çok kişi bu sebeple borderless windowed yani çerçevesiz pencere modunda oynuyor oyunları. AMD olsun NVIDIA olsun programdan vsync'i kapamayı zorla deseniz de Windows tam ekranda vsync'i kapatmıyor - adına adaptive vsync falan dediler ama bazı oyun motorları triple-buffering ile bu sorunu kısmen çözebilse de bazıları (Arma 3 gibi) bu duruma adapte olamadı.

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın :)

Sistem RAM'i ile ekran kartı kullanım yüzdesinin ne ilgisi olduğunu açıklar mısınız? Ya da başka oyunda böyle bir sıkıntı yaşamayan 8 GB RAM'i nasıl açıklarsınız? Ben aynı sistemle Battlefield 1'in 64 kişilik tamamen dolu haritasında nasıl Ultra ayarda 1080p 60 fps sabit oynayabiliyorum mesela?

Forumlarda çokça konuşulan "micro/mini stuttering" denen bir konu var. Çok ani düşüp-çıkan kare sayısı kast ediliyor. Genelde input lag yani klavye/mouse/gamepad gecikmesi yani direct x'e bağlı bir sorun bazen de vsync'in gerektiği gibi çalışmaması (oyun programcılarının hatası ya da ekran kartı sürücüsünün hatası ya da hepsi) sebebiyle görülüyor. Takılmadan kastınız bu da olabilir ki o işin donanımla hemen hemen hiçbir ilgisi yok. Ha bir de Windows 10 ile kullanıcılara hiç sormadan getirilen vsync'in masaüstü kompozisyon arayüzü sebebiyle kapatılamaması durumu var - şu Vista ile beraber hayatımıza giren Aero nanesi. Pek çok kişi bu sebeple borderless windowed yani çerçevesiz pencere modunda oynuyor oyunları. AMD olsun NVIDIA olsun programdan vsync'i kapamayı zorla deseniz de Windows tam ekranda vsync'i kapatmıyor - adına adaptive vsync falan dediler ama bazı oyun motorları triple-buffering ile bu sorunu kısmen çözebilse de bazıları (Arma 3 gibi) bu duruma adapte olamadı.

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın :)
Hocam size yalan borcumuz yok burda ben bir arkadaşın yazdığını söylüyorum RAM kullanımı 7300 MB GPU kullanımı %50-60 iken 16 GB RAM alınca RAM kullanımı 9300 MB GPU kullanımı da %90-99 olmuş.

Estağfurullah ben yalan söylüyorsunuz falan demedim ki. Önemli olan sisteme 8 GB daha RAM takınca kasma/takılma vs geçmiş mi - okuduğunuz performans yüzdelerinden ziyade tecrübe değişti mi? Diğer oyunlarda neden böyle bir şey tecrübe edilmiyor?

KARDEŞİM AYNI SORUNU BENDE YAŞIYORUM EKRAN KARTIM GTX 1060 3GB İŞLEMCİ İ5 7400 AMA GTA 5 TE İŞLEMCİ KULLANIMI FAZLA EKRAN KARTI DUSUK KULLANIYOR VE FPS DE YUKSEK DEGIL BU SORUNU COZEBILDINMI ????

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı