GTX 980Ti Marka ve Model Önerisi

Şu anda en iyi soğutulan 980ti zotac amp!extreme dir. Fakat msi lightning ile karşılaştırılmalarını daha görmedim fakat evganın hybridi en iyi soğutulan çünkü sıvı soğutması var. Asus strix ise çok şık duruyor.

İşten gelecek parayı bekliyorum. Gözüm kapalı Asus 980ti alacağım. O vakte kadar almassanız görüşlerimi bildiririm. Niye Asus diye sorarsanız geçmişte Gigabyte ve MSI kullandım. MSI yandı. Gigabyte ise gecikme problemi veriyordu. Tabiki bu bir gerekçe değil ve öyle olacak diye bir durum yok. Asus'un benim için diğer bir "+" sı devre kartı elemanları ilk defa el değmeden otomasyonla üretiliyor olması. Çok araştırdım. Farklı yabancı sitelerde bu tarz karşılaştırmalar var. 10 teste 7-8'inde Asus önde. Fakat 3-5 fbs yerine ben sağlamlığa bakarım. Söyle bir durumda var, hangi markayı seçersen seç çok güçlü bir kart alacaksınız...

Forumda bahsi geçmiş ve bir arkadaşın başına gelen bir olay olduğu için uyarma anlamında bilgi vermek isterim....Yakın zamanda Asus 980ti alacağım. Vatan Bilgisayar'dan alacaktım. Öylesine Asus'un kendi sitesine girdim başka (Türkiye'ye gelmemiş/gelecek olan) 980ti versiyonu var mı diye. Birşey dikkatimi çekti. Aynı görünümlü ama farklı iki tane 980ti var. Kartın kendi görünümü birebir aynı. OC Edition ibaresi ise kartın kutusunun üst ve yan taraflarında ufak şekilde basılmış.

STRIX-GTX980TI-DC3-6GD5-GAMING - Genel Bakış
ve
STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING - Genel Bakış

şeklinde iki kart var.

İlk kart OC edition olmayan, ikinci kart ise OC edition olan. Vatan bilgisayar OC edition "olmayan" kartı satıyor. Ürün görselinde ise OC edition olan modelin görselini kullanıyor.

Standart modelde:

GPU Boost Hızı : 1075 MHz
GPU Hızı : 1000 MHz

OC Edition modelinde:

OC Mode - GPU Boost Clock : 1317 MHZ , GPU Base Clock : 1216 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1291 MHZ , GPU Base Clock : 1190 MHz

Standart modeli kendi programıyla overclock yapmak mümkün tabi ki ama fabrika çıkışlı overclock daha stabil olacaktır kanaatindeyim. Şu anda Vatan Bilgisayar dışında (OC edition gözükmüyor sitede) başka bir yerden OC Edition olanını almayı düşünüyorum. Asus 980ti alacaksanız bu durumu kendinizce bir değerlendirim derim.

Zotac 980 Tİ Amp! Extreme! 650 dolar seviyesinde alabileceğinin en hızlısıdır.MSİ ın lightning modeli 50 MHz daha hızlı fakat aralarında 130 dolar fark var.Bana göre bu fiyat farkına değmez ama illede en iyisi olsun ve tasarımı çok hoşuma gidiyor filan diyorsan lightning al derim

Asus bu kartta yeni Auto Extreme üretim teknolojisi ve Super Alloy II bileşenler kullandı. Bu göz önünde bulundurulmalı. (Strix-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING)

Zotac saat hızında 38mhz, memort clock'ta 20mhz Asus OC Edition'dan daha hızlı fakat bu kadar fark için Zotac almam. Çok daha sağlam (malzeme-üretim kalitesi) olduğu için Asus tercih ederim. Sonuçta USB bellek almıyoruz, sağlam para (yatırım) yapıyoruz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı