Hayatın amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En derin hayallerin, ideallerin, düşlerine giren her ne varsa bunlar birer amaç haline gelmeli.
Hayatın anlamı, süregelen yaşanmışlıklar serüvenine ve hipotezlere kendini kaptırıp boş vermek değil, sen istemesen inat da etsen çarklar hep birileri için dönmeye devam edecek.

Hayat anlam yüklemekle bir meale sahip oluyor. Bir insana, ruhani simgeye, dine, gökyüzüne... Kısacası aklının erdiği ne varsa anlam yükleyerek değer kazanıyor. İnanç ve en derinlerden gelen dürtüler, istekler de diyebiliriz.
 
Kim ne derse desin, insan doğası gereği bir inanç arıyor. Ateizm bile bir inanca bağlı olmaktır.
Yoksa alelade "ben inanmıyorum" diyip geçilse, binlerde forumda bu konuda tartışma olmazdı. Olmadığına diğer insanları inandirma çabası içerisinde olmazdı.
İnsan her daim bir arayış içerisinde. Eğer mantıklı cevaplar arıyorsan Caner Taslaman'ı oku veya dinle. Amaca doğru yönlendirir seni :)
 
Bence hayatın bir amacı kalmadı. Herşey elimizin altında ve belirli bir çarkta sürekli dönüyoruz. Şuanda verdiğimiz kararların bile hür irade olduğunu düşünmüyorum.
 
Herhangi bir dine inanmıyorum. Kumar içki sigara zina yapmam çünkü beynim var düşünüyorum. Bana zarar verebilecek şeylerden uzak duruyorum. Sırf sizin dininizde günah diye uzak durmak değil benim yaptığım. O kadar fazla Müslüman tanıyorum ki içki, sigara, kumar, alkol hayatlarından eksik olmaz. Sahte bir müslüman kimliği taşımaktansa iyi bir ateist olmayı tercih ederim. Doğruyu ve yanlışı ayırt edebiliyorsan zaten hayatını düzgün yaşıyor ve kendince bir amaca hizmet ediyorsun demektir.
 
Apateistim ve bundan mutluyum, tanrinin olup olmamasi beni ilgilendirmiyor. Kutsal kitaplarda bahsedilen tanri eger gercek tanriysa ona ihtiyacim yok.
 
Hayatın amacı bizi yaratan, nimetleri veren Allah’a ibadet etmek. Kimsenin dinini sorgulamam ama aklınıza doluşan tüm soruların cevabı İslam’ın içinde yer alıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı