Henüz 4 Aylık M1 MacBook Air pil döngüsü 4 ayda 83 oldu

ogulcangoktas

Kilopat
Katılım
20 Ekim 2015
Mesajlar
60
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim üzere henüz Ekim ayında satın almış olduğum Apple Silikon çipli MacBook Air'da bazı sorunlarla karşı karşıyayım. Bunlardan başlıcası da batarya sorunu. Daha 4 ayda cihazımın pil döngüsü 83'lere ulaştı. Üstelik bu duruma o kadar takıntı yapmış durumdayım ki son 1 aydır döngü artmasın diye cihazı prizden çıkarmaz oldum. Muhtemelen normal şekilde kullanmaya devam etsem 100'ü de geçecekti döngü sayısı. Gelelim detay kısmına;

Cihazı günlük ortalama 6-7 saat kadar kullanıyorumdur. Bunun yarısı okulum gereği WebStorm, Photoshop vs. olsa da diğer yarısı Youtube ve internette dolaşmaktır. Kaldı ki ayriyeten masaüstü sisteme de sahip olduğum için MacBook'u aşırı yoğun da kullanmıyorum fakat ona rağmen durum bu şekilde. Öyle ki ekran parlaklığı takribi yüzde 60 seviyesindeyken yalnızca Whatsapp Web ve Powerpoint açık olmasına rağmen 10 dakikada yüzde 2 şarj düşüşü oluyor (üstelik kafamda soru işareti kalmasın diye daha dün diski komple silip format attım). Aynı konfigürasyonda MacBook Air'e sahip olan arkadaşımda, WebStorm + 8-10 sekmeli chrome + AnyDesk açık olmasına rağmen (AnyDesk ile uzaktan cihazına bağlıyım üstelik) 2 saat 5 dakika süren uzak bağlantıma rağmen şarjı yüzde 33 azalmış durumdaydı (99 --> 66). Batarya sorununun yanı sıra kronik sorunlardan birisi olan yüksek seste piyano şarkılarında vs. hoparlör patlakmış gibi ses rezalet duruma geliyor (bunun sebebi ise klavye tuşlarının kasaya değmesi) ve bu da yetmemiş gibi bilgisayarın kapağından tık tık ses gelmeye başladı (menteşe değil fakat sesin kaynağını da tam olarak kestiremiyorum).

Yeni açılan Bağdat Apple Store'a cihazı götürüp hoparlör ve pil durumundan bahsettiğimde karşımdaki muhattap bana pil için bilgisayarı 3-5 gün alıp test etmemiz gerekir dedi (bu konuda sıkıntı yok eyvallah), fakat aynı model cihazdan bende de var 1.5 senede 450 döngü oldu normal duruyor dedi (işte burası tarafsızlığı bozuyor düşüncesindeyim). Yani bana baştan olumsuzluk vaadediyor. Hoparlörü direk yanımda test ettirdim, patlamalara normal diyor ki yetmezmiş gibi bir örnek verdi bana. Örnek ise şu ki Suzuki bir aracın ses sistemi ile BMW marka aracın ses sistemi bir olamazmış, ben beklentimi yüksek tuttuğum için ses bana yetersiz gibi gelebilirmiş. Bu örneğinin üzerine cihazı aldığım ilk zamanlar hoparlöründen çok memnun olduğumu, ki hala sevdiğimi fakat sesin patlama durumunun daha 2. aydan itibaren başlamasının gözümü korkuttuğunu ve cihazın değişiminin mümkün olup olmadığını sordum. Bana değişimin gerçekleşmeyeceğini, gerek olması durumunda yalnızca sorunlu parçanın değişeceğini söyledi. Ben de hem finallerden ötürü cihaza ihtiyacım olduğu için hem de açıkçası sonuç alamayacağımı düşündüğüm için cihazı teslim etmedim.

Biraz uzun bir yazı oldu, vaktinizi verip okuduysanız çok teşekkür ederim. Şimdi gelelim soruma. Özellikle bu cihazı kullanan arkadaşlar, sizce pil durumunu vs. kuruntu mu yapıyorum yoksa gerçekten cihazımın bataryası sıkıntılı mı? Duruma göre ben şansımı bu defa Zorlu Apple Store'da denemeyi düşünüyorum. Bu konuda da bir öneriniz var mıdır? Sizce ne dersem cihazı değiştirtebilirim? Şimdiden çok teşekkürler, iyi forumlar...
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Resmi 2022-01-28 12.49.51.png
    Ekran Resmi 2022-01-28 12.49.51.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
4 Ayda 83 döngü çok sık kullanılan bir cihaz için normal gibi hocam fazla takıntı yapmış olabilir misiniz? Arkadaşınızın cihazında döngü sayısı en durumda? Bataryada sıkıntı var gibi 10 dakikada %5 şarj düşmesi normal değil. Test için servise bırakabilirsiniz ama dediğiniz gibi sonuç alamama ihtimaliniz var. Hoparlör patlaması konusunda diyecek bir şey yok zaten sıkıntılı cihaza denk gelmişsiniz geçmiş olsun. Belki şansınızı farklı bir Apple serviste deneyebilirsiniz.
 
4 Ayda 83 döngü çok sık kullanılan bir cihaz için normal gibi hocam fazla takıntı yapmış olabilir misiniz? Arkadaşınızın cihazında döngü sayısı en durumda? Bataryada sıkıntı var gibi 10 dakikada %5 şarj düşmesi normal değil. Test için servise bırakabilirsiniz ama dediğiniz gibi sonuç alamama ihtimaliniz var. Hoparlör patlaması konusunda diyecek bir şey yok zaten sıkıntılı cihaza denk gelmişsiniz geçmiş olsun. Belki şansınızı farklı bir Apple serviste deneyebilirsiniz.
Hocam orda hatalı yazdığımı fark ettim şimdi. 5 dakikada yüzde 1 şarj azalıyor fakat powerpoint ile bir fotoğraf açık ve neredeyse ekran yarı parlaklıkta iken bu durum oluyor. Arkadaşım da cihazını 1.5 ay kadar önce satın aldı, döngüsü tahminen 10'larda idi.
 
4 ay ≌ 120 gün. 120 günde 83 kere tam şarj normal.
1000 döngüyü bitirmek 3.5-4 yıl sürüyor. 4 yılın sonunda da kullanmak istiyorsanız pil yenilemesi yapmanız gerek.
Arkadaşım da cihazını 1.5 ay kadar önce satın aldı, döngüsü tahminen 10'larda idi.
Arkadaşın 1.5 ay boyunca günde en fazla 1-2 saat pilde kullanmış.
Ya tamamen prize takılı kullanıyor ya da dediğim gibi kullanmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı