Her şeye saygı duymak zorunda mıyız?

Saygı duyduğun şeye bağlı.
Yoo onlar dışında da hiçbir şeye saygı duymak zorunda değilim. Bir sürü uç ve radikal örnek veririm kimse de çıkıp "evet buna da saygı duymalıyız" demez, diyemez. Bu yorumu neden yazdığını az çok anlıyorum ama kendi belirlediğin bir grup insana saygı duymayıp diğer gruplara saygı duymak zorunda olduğumuzu söylemen alt seviye faşizmdir.

Mükemmel bir örnek mesela. Gidip de terörist paçavralarına saygı duyulur mu?
Ben dağdaki gerillalara saygı duymuyorum saygı duyanları da insan yerine koymuyorum.
Sevmesen bile saygı duymanın iyi olacağı şeyler vardır. Fakat her şeye saygı duymak zorunda değilsin. Saygı eğer bu kadar basit bir şey olsaydı bir anlamı olmazdı. Kazanılması zor fakat kazanıldığı noktada da hakkını veren bir şey.
@Kleyn hocalarım siz gelinde şu arkadaşa anlatın, kanser oldum.

Öncelikle sizin bahsettiğiniz saygıyı bir netleştirelim. Sizin zihninizdeki saygı ise hiç bir şeye saygı duymak zorunda değilsiniz. Buna kimse sizi mecbur kılamaz. *Bedenimi esir alabilirsin ama ruhumu asla*

Sosyal saygı ise yine kişinin karakterini bağlar. Otobüsteki nineye yer vermek o insanın yaşlılık haline saygı duymaktır.

Din konusu: saygı = respect. Amerika'da ilk bahsettiğim, kendi zihninizdeki fikirsel saygı olarak saygı duymak (respect) zorunda değilsiniz. Ama Hristiyanlık domuz yiyenleri cehenneminde yakacağını söylüyorsa ve sen domuz yiyen bir insansın diye Kilisenin önüne gidip Hristiyanlığa saygısızlık yapamazsın, bu anayasal suçtur.

Öncelikle sizin bahsettiğiniz saygıyı bir netleştirelim. Sizin zihninizdeki saygı ise hiç bir şeye saygı duymak zorunda değilsiniz. Buna kimse sizi mecbur kılamaz. *Bedenimi esir alabilirsin ama ruhumu asla*

Sosyal saygı ise yine kişinin karakterini bağlar. Otobüsteki nineye yer vermek o insanın yaşlılık haline saygı duymaktır.

Din konusu: saygı = respect. Amerika'da ilk bahsettiğim, kendi zihninizdeki fikirsel saygı olarak saygı duymak (respect) zorunda değilsiniz. Ama Hristiyanlık domuz yiyenleri cehenneminde yakacağını söylüyorsa ve sen domuz yiyen bir insansın diye Kilisenin önüne gidip Hristiyanlığa saygısızlık yapamazsın, bu anayasal suçtur.
Hocam konuda yazan mesajların çeyreğini okusaydınız böyle bir mesaj yazmazdınız.

Sadece gidip bir eş cinsel ile arkadaş olmam ya da aynı ortamda bulunmak istemem, bulunursam yapacağım tek şey oradan uzaklaşmak olur. Başka hiçbir şey yapmam.

Bir Restorant'a gittiniz orada eş cinsel bir grup var. O grup yuzunden baska bir Restorant'a mı gidersiniz? Benim bahsettigim saygı o kisilerinde özgürlüğüne saygı duyulması fikir olarak değil. Yasadığımız hayatta birçok farklı fikir de insan var. Bu insanlarla kendi yaşamamızda karşılaşmamız çok normaldir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı