Herhangi bir şeye vasfım yok

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.859
Makaleler
44
Çözümler
9
Herhangi bir şeye vasfım yok. Bilgisayar bilgimi iyi biliyorum diyordum. Ancak onda da becerim yokmuş. İşe giriyorum ve çalışamadan işten çıkıyordum. Hep kısır döngü içerisindeyim. Bomboş, ot gibi bir şeyim. Daha doğrusu ot da bir iş yapıyor. Ancak ben ot kadar bile değilim. Böyle olmasını ben de istemiyorum. Çözüm yolunu bulamadım.
 
Bence kendinize haksızlık yapıyorsunuz. Bence bir şeyler bildiğini iddia eden birçok kişiden çok daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Her zaman kendini geliştirmeli insan. Özellikle bu ülke bunu zorunlu kılıyor. Aslında bu güzel bir şey değil mi? Durmadan öğrenmek, kendine bir şeyler katmak kadar güzel bir şey yok. Bence bu durumu bir fırsata çevirmek insanın elinde. Belli ki bilgisayar alanında temeliniz var, artı olarak özeleştiri yapabiliyorsunuz. Daha ne olsun? Bence kendinizi daha da geliştirmeniz işten bile değil.
 
PC mühendisliği istiyorum. 5 yıldan beri düşündüğüm PC mühendisliği. Aslında araştırma yapmayı seviyorum. YBS okumak istiyorum şu sıralar.

İşte istemekle olmuyor. Sürekli bu konulardan açıyorsunuz ama bir çaba bile göremiyoruz. 1-2 sene dişinizi sıkıp çalışsanız istediğinizi elde edeceksiniz ama hala yerinizde sayıyorsunuz.
 
Vallahi kendimden özet vereyim, çok hızlı öğrenen birisiyim, konu fark etmiyor. Fakat şöyle bir durum var Türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz, iş arıyoruz ve işin tanımıyla aslında yaptığımız şeyler çok farklı oluyor. Ayrıca verilen ücret tatmin etmediği için sen de o tarz işleri beğenmiyorsun ki bu askerden önce bendim resmen. Fakat şunu anlamak gerekiyor ( askerde bir kural vardı SS kuralı bilen bilir. ) Yani istesen de istemesen de hayata bir yerden atılacaksın. Ben de şu an hala iş bakıyorum 1.5-2 ay oldu askerden geleli yok yani. İnan her yere başvurdum artık her şey olacağına varır modundayım.
 
İşte istemekle olmuyor. Sürekli bu konulardan açıyorsunuz ama bir çaba bile göremiyoruz. 1-2 sene dişinizi sıkıp çalışsanız istediğinizi elde edeceksiniz ama hala yerinizde sayıyorsunuz.

Gelişme var bana göre. Çabam var ama aklımdaki düşünce falan rahatsız ediyor. Ancak bu yüzden böyle konu açıyorum. Evet, istemekle olmuyor. Ve hayatımın tümünü anlatmıyorum.
 

Geri
Yukarı