Herkesi sahte sanmak

Peki bu psikolojik bir sorun mu?

Psikolojik sorun olduğunu düşünmüyorum. Yaşınızda daha küçük ergenliğin başları zaten normal olarak o dönemlerde ruh hali çok iyi olmuyor. Şuan salgın nedeniyle de zaten insan daha çok bunalıyor. Siz arkadaşım da yok diyorsunuz tüm sorunlar üst üste geliyor. Eğer bu düşünceler sizi çok bunaltıyorsa psikoloğa görünün tabi.

Peki bu psikolojik bir sorun mu?

Hocam yazdıklarımı okumadınız mı? Nazikçe söylüyorum, egonuzu doldurmak, her basit takıntıyı psikolojik soruna getirmek, kötü bir şeydir. Bunun sadece bir düşünce olduğunu söylememize rağmen siz hala "piskolojim bozuk mu?" diyorsunuz. Siz sadece inanmak istediğinize inanmak istiyorsunuz ve bu konuyuda felsefe değil egonuzu doldurmak için açtınız. Lütfen başka hobiler edinin, egonuzu bu şekilde doldurun.
Not: Benim de son 2 yıldır konuştuğum çok arkadaşım yok hatta son 1 yıl hiç yok. Bu sadece sizin egonuz. Minicik egonuz.

Aslında pek yanlış bir düşünce değil. Tek amacımız hayatta kalmak olan makineleriz. Hayatta kalmaya çalışıyoruz ve bunu yaparken toplum olarak yaşadığımız için yaptıklarımız çok benzerleşiyor, monotonlaşıyor. Bu şekilde hissetmek normal..

Hastalik midir hocam nasıl çözeceğim psikolojim alt üst oldu.
Takıntı. Takıntılar ikiye ayrılır: Müdahale edebileceğiniz ve edemeyeceğiniz. Müdahale edemeyeceğiniz takıntılar kurtulması en zorlarıdır çünkü kafanızdan atmak için beyninizi kandırmanız ve bir duruma ikna etmeniz gerekir. Ya da yapabiliyorsanız üzerine düşünmemeyi deneyin. Her aklınıza geldiğinde başka bir şey düşünün ve bir süre sonra o düşüncenin üzerinizdeki etkisi kalkacak.

Takıntı. Takıntılar ikiye ayrılır: Müdahale edebileceğiniz ve edemeyeceğiniz. Müdahale edemeyeceğiniz takıntılar kurtulması en zorlarıdır çünkü kafanızdan atmak için beyninizi kandırmanız ve bir duruma ikna etmeniz gerekir. Ya da yapabiliyorsanız üzerine düşünmemeyi deneyin. Her aklınıza geldiğinde başka bir şey düşünün ve bir süre sonra o düşüncenin üzerinizdeki etkisi kalkacak.

Ben müdahale edemiyorum şu an kendimi sahte insanlarla konuşuyor gibi hissediyorum mesela 1 hafta sonra yeni telefon alacağız ama bir türlü sevinemiyorum ben şimdi sahte insanlarla konuşuyorum ama ben gerçeğim diye aklımda sürekli gece sırf uyuyamadim bu yüzden bazen unutuyorum ama gene aklıma geliyor hocam nasıl beynimi kandirabilirim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı