Hiç arkadaşım yok

Yaz geldi. Herkes birisiyle dışarıda dolaşıyor falan ben ise sürekli tek başıma çarşıya çıkıyorum. Hep tekim ama ben arkadaşlarım olsun gezeyim istiyorum. Neden hiç arkadaşım yok, öneriniz var mı?

Napıcan arkadaşı yav bir sürü benim var 1 kişiyle görüşüyom indir oyun oyna ya da film izle en etkili çözüm annen dizi izlerken yemek yaparken yardım et sohbet edersin.
 
Bazı arkadaşlar doğruyu demiş gerçekten oturduğunuz yerden bir şeyler kazanmak çok zor onun yanı sıra okulda arkadaş bulamıyorsan gerçekten başka bir seçenek yok.
 
Oturduğu yerden bir şeylerin olmasını beklemek. Ne güzel bir genç nesil. Şimdi yasak da yok, çıksanıza dışarı. Neden çıkamıyorsunuz? Özgüveniniz mi yok? Silik bir hayat ancak size yakışır.

Her gün dışarı çıkıyor koşuyorum zaten öz güvenim fazla yok ama biraz olsun var.
 
Oturduğu yerden bir şeylerin olmasını beklemek. Ne güzel bir genç nesil. Şimdi yasak da yok, çıksanıza dışarı. Neden çıkamıyorsunuz? Özgüveniniz mi yok? Silik bir hayat ancak size yakışır.
Yine geldi genç nesile çamur atanlar.


Konu için: Arkadaş değil de dost önemli. Takılacağım vakit geçireceğim diye yalandan arkadaşlar bulma güzel bir dost edin kendine.
 
Benim de yok. Dışarıda ki insanlar bana uygun değil. O yüzden sanırsam. Bir iki arkadaşım olsa da çarşıya oraya buraya tek gitmesem diyorum ama yok işte.
 
Konuda herkes "Arkadaş lazım değil" demiş ama bence gerekli. Kazık yersin diye yalnız kalmak, boğazına kaçar diye yemek yememek gibidir. Ama internetten sahte arkadaşlıklar kurmak saçma tabii ki. İnsanlarla zorla tanışmak da bence hem zor hem saçma, yani yoldan rastgele geçen birine "Tanışalım mı?" diye sormak gibi. Ama çevreni olabildiğince genişlet. Kurslara git, insanlarla beraber yapılan etkinliklere katıl. Özgüvenini topla, biriyle tanışmak istediğinde senden iğrenenler varsa zaten asıl yanlış onlardadır. Kazık yemek de, üzülmek de hayatın kaçınılmaz bir parçası. İnsanların sizi kullanmasına izin vermeyin, kiminle arkadaş olduğunuza dikkat edin, kendinize değer verin. Arkanızdan bıçaklanırsanız da hazmedip yeni dostluklar kurmaya çalışmak çok zor, ama oturup ağlamaktan iyidir.
 

Geri
Yukarı