Hiç bayıldınız mı?

Sünnet olduktan kısa bir süre sonra bayıldım. Şöyle diyeyim, ne olduğunu anlamadan 1 saniye neredeyse almadan bilincinizi kaybediyor ve yığılıyorsunuz. Ben o an gözümün önünden hızlıca akıp geçen karmakarışık şeyler görmüştüm.

Hocam bu cevap nerede diye bakınıyordum ben de. :)
 
Gözlerine siyah perde kapanıyor ve yere düştüğünü hissediyorsun. Canın yanmıyor.
 
Bir sabah bayılmışım. Annemler çok korkmuş. Yıkamışar falan yine uyanmamışım. Hastaneye giderken arabada uyandım. Diyordum gezmeye gidiyoruz herhalde. Bir baktım hastanedeyiz. Sonra gittik bir şeyim çıkmadı Allah'tan.
 
Geçen ay 3 kez bayıldım, onun dışında hiç bayılmadım. İlkinde ilk yardımı kardeşim yaptı, tam bayılmadım ama bilincim ve hafızam gitmişti. Sonradan ayıldım, ne olduğunu hatırlamıyordum. İkincisinde arabaya bindim, sürmeden bayılmışım. Sonrakinde de evdeydim.

Üçünde de hipoglisemi atağı geçirdim. Bilincimi yavaş yavaş kaybediyordum ama bunun farkında değildim hiçbirinde. Ancak ayıldıktan sonra son hatırladığım sözlerin ve davranışlarımın saçma olduğunu anladım. Sonrasında çok alakasız kelimeler, cümleler söylemişim ve tüm vücudum kasılmaya başlamış. Çok da soramadım, kötü oluyorlardı, kötü görünüyordun dediler sadece.

Arabada bayıldığım şu şekilde olmuştu:
Aşağıya arabaya binmeye gittim, misafirlerin inmesini bekliyordum evlerine bırakmak için. Ben erken inmiştim. Kardeşim de gelmişti. Sitenin önünde ileri-geri sürmeye başladım arabayı (bilincimi yavaş yavaş kaybettiğim için). Kardeşim de ne yapıyorsun falan deyince bağırmışım. Ayağımda parmakarası terlik vardı. Sonasını hatırlamıyorum. Ayıldığımda hastanedeydim dilim çok acıyordu (Kasılınca dilimi ısırmışım. Üçünde de ısırdım. Hatta o kadar ısırdım ki 1-2 hafta hiç konuşamadım ve 1 haftada 6 kilo verdim yemek yiyememekten. Sadece pipetle süt içtim ve Sarelle yedim.) ve ayaklarım yara içindeydi. Meğer beni gören birisi arabadan kaldırıp taşıdığında ayaklarım yerde sürüklenmiş, terlik olduğundan da hep yara bere olmuş.
 
Bir kere bayıldım (ya da bayılmaktan son anda kurtuldum, bilmiyorum.)
Soğuk olduğu için dağa çıkmıştık. Basınç farkından dolayı bir anda başım döndü ve yere düşmek üzereydim. Son anda bir kaç saniyeliğine yeri gördüm. Her taraf bembeyaz dı. Beyaz dan tek farklı renk siyah idi. Nasıl desem? Bir oyun oynarken parlaklığı fulleyip, renk ayarını siyah beyaz yaptığınızı düşünün. Neredeyse bakılmayacak kadar parlak. Son anda dağdan indik bir kaç saat sonra düzeldim.
 
Bi' ara çok hastalanmıştım hastaneye gittik o günde hasta olduğum için ağzıma bir lokma bile sokamadım çünkü midem çok bulanıyordu neyse sonra benden kan aldılar ardından idrar istediler tuvalete gittim yaptım ardından gözüm birden karardı sanki uçuyormuş gibiydim o şekilde tuvalet kapısına kadar gittim sonra birden tık diye düştüm gözümü açtığımda serum takılı yatıyordum .
 
Biz okulda taktiği bulmuştuk da psikopat gibi birbirimizi bayıltıyorduk.
Taktik şu; bayıltılacak olan kişi ağzından hızlıca nefes alıp verir yaklaşık 30-40 saniye isterse 1 dk, ardından son bir kez derin bir nefes alır ağzından ve o sırada bayıltacak kişi elleri ile kurbanın boynunun yan taraflardan tutar ve sıkar, zaten başarılı olunursa yaklaşık 5-10 saniye de kurban bayılır yaklaşık 10-15 saniyeliğine (bizim arkadaşa yapmıştık çocuk 1 Dk'ya yakın baygın durmuştu).
Daha sonra uyandığınızda ağzınızda garip bir tat vardır, örnek vereyim aykut Elmas'ın ikindi vakti uyandığı vine da dediği gibi bu linkte ki video, bu hisse yakın bir his yaşıyorsunuz istemsizce ayıldıktan sonra en başlarda gülüyorsunuz daha sonra başınız titriyor zaten o zamanlarda o hissi alıyorsunuz, başınız falan dönüyor ayakta duramıyorsunuz eliniz ayağınız titriyor yaklaşık 1-2 DK içerisinde kendinize geliyorsunuz.
Bu kadar detaylı nasıl anlattım diye merak edenlere, en az 10-12 defa yaptım çünkü (bayıldım da, bayılttım da)
 
Bende yaşamım boyunca hiç bayılmamıştım. Bir ara lise de arkadaşlara dedim ki beni bayıltın, o zamanlar da bir yöntem vardı, hafif eğilip hızlı hızlı nefes alıyorsun, sonra bir anda nefesini tutup kalkıyorsun, bir kişi de hemen hafifçe boğazını sıkıyor. Maksimum 5 saniye sonra bayılıyorsun ancak 3-4 saniye falan sürüyor.
 

Geri
Yukarı