i5 7600K işlemci yükseltme

İşlemcin O.C ve GTX 1070'den bahsediyorsun. Biz İ5 7600k + RTX 2070'den bahsediyoruz. RTX 2070 + i5 7600k dediğim oyunlarda darboğaz yapacaktır. Konu sahibi @dogant arkadaşa inanıyorsan önce ekran kartını alıp dediğim oyunları oynamaya çalış istersen.
Ben ne yazdım? 2K için değiştirmeye gerek yok dedim. Bunu 2070 için söylüyorum. 7600K OC ile rahatlıkla 2K da 2070’i besleyebilir.
1080P’de oynamayı düşünüyorsa değiştirmesi daha iyi olur. Onun için de en yeni nesil yani önümüzdeki ay çıkacak olan 10. Nesili tavsiye ettim.
Zaten anakartı da OC için uygun değil, değiştirmesi daha iyi olur.
Çekirdek sayısı ile ilgisi yok ama o ayrı konu. 2600’den iyi besler onu anlatmak istedim.

Arkadaşlar Anakartı yeniledikten sonra i7 almakmı yoksa Ryzen serisine geçmek mi daha mantıklı olur? Bütçe : Max 2500 TL
Eski nesil i7 almak mantıklı değil bu bütçe için. 10. Nesili bekleyin. 9. Nesilden çok daha iyi işlemciler geliyor.
Ryzen 3 serisi baya sorunlu.

Arkadaşlar Anakartı yeniledikten sonra i7 almakmı yoksa Ryzen serisine geçmek mi daha mantıklı olur? Bütçe : Max 2500 TL
Ryzen 3000 serisi sorunlu değil. Bana Intel fanboyluğu yapıyorsunuz gibi geldi. İşlemci yeni çıktı b550 anakartlarla veya bios güncellemeleriyle dengeli voltaj verecektir ve ısınma ortada kalmayactır. Aynısı Ryzen 2600 içinde geçerliydi. Aynı soğutucu aynı W değerlerine sahip ve 7nm işlemci neden Ryzen 2600'den fazla ısınsın? Tabi ki voltaj.. Şimdi stock soğutucusıyla oyunda 55-60 dereceleri görüyorum. 9. nesil yerine Ryzen 3000 serisi daha mantıklı ama beklerim dersen 10. nesil beklenilen gibi ise daha iyi olacaktır.

Ryzen 3000 serisi sorunlu değil. Bana Intel fanboyluğu yapıyorsunuz gibi geldi. İşlemci yeni çıktı b550 anakartlarla veya bios güncellemeleriyle dengeli voltaj verecektir ve ısınma ortada kalmayactır. Aynısı Ryzen 2600 içinde geçerliydi. Aynı soğutucu aynı W değerlerine sahip ve 7nm işlemci neden Ryzen 2600'den fazla ısınsın? Tabi ki voltaj.. Şimdi stock soğutucusıyla oyunda 55-60 dereceleri görüyorum. 9. nesil yerine Ryzen 3000 serisi daha mantıklı ama beklerim dersen 10. nesil beklenilen gibi ise daha iyi olacaktır.
Tüm cevaplarınız için teşekkürler net karar vermek için biraz düşüneceğim ama sanırım 10. nesil işlemcileri beklerim sonuçta alıyoruz 3 sene ellemiyoruz.

Konuyu okursan görürsün, o nedenle paylaştım zaten. Şu an yerli yabancı birçok forumda bu işlemcilerin sorunları konuşuluyorken asıl sizin yaptığınız fanboyluk. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
Isıs haricinde oyunlarda takılma ve Destiny 2'yi açmama gibi sorunları da var.
Sonuç olarak ısınıyor işte, bunu bence AMD'ye sorun.

Son düzenleme:
Konuyu okursan görürsün, o nedenle paylaştım zaten. Şu an yerli yabancı birçok forumda bu işlemcilerin sorunları konuşuluyorken asıl sizin yaptığınız fanboyluk. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
Isıs haricinde oyunlarda takılma ve Destiny 2'yi açmama gibi sorunları da var.
Sonuç olarak ısınıyor işte, bunu bence AMD'ye sorun.
Dediklerinizi okudum asıl benim dediklerimi siz okumamışsınız. AMD bizlerin bütçesini düşündüğü için yeni nesil işlemcileri eski nesil anakartlarda da çalıştırıyor. Güncellemerle sorun düzelir veya B550 veya X570 kullanıldığında sorun kalmaz diğer kartlar içinde güncellemeyi beklemek gerekiyor. AMD ısınıyor demişsiniz?! Isınma veya başka problemler sadece işlemciden kaynaklanmaz anakart, kasa gibi diğer parçalarında, ortam sıcaklığının veya yazılımsal sorunların etkisi olur. Ryzen 2600 ile 80 dereceyi gören var. Ben yükte 65 oyunlarda 55-60 derece görüyorum. Sana Intelle ilgili ısınma sorunu yaşayan milyonlarla insan bulabilirim. AMD'yi gömmek için elinizden geleni yapıyorsun. Ya Intel fanboyusun ya da çok cahilsin.
Arkadaş önerim Ryzen 3000 serisi veya beklerse 10. nesil alması.

Dediklerinizi okudum asıl benim dediklerimi siz okumamışsınız. AMD bizlerin bütçesini düşündüğü için yeni nesil işlemcileri eski nesil anakartlarda da çalıştırıyor. Güncellemerle sorun düzelir veya B550 veya X570 kullanıldığında sorun kalmaz diğer kartlar içinde güncellemeyi beklemek gerekiyor. AMD ısınıyor demişsiniz?! Isınma veya başka problemler sadece işlemciden kaynaklanmaz anakart, kasa gibi diğer parçalarında, ortam sıcaklığının veya yazılımsal sorunların etkisi olur. Ryzen 2600 ile 80 dereceyi gören var. Ben yükte 65 oyunlarda 55-60 derece görüyorum. Sana Intelle ilgili ısınma sorunu yaşayan milyonlarla insan bulabilirim. AMD'yi gömmek için elinizden geleni yapıyorsun. Ya Intel fanboyusun ya da çok cahilsin.
Arkadaş önerim Ryzen 3000 serisi veya beklerse 10. nesil alması.
Isınıyor diye ben demiyorum, alıp kullanlar diyor. Henüz bu kadar sorun yaşayan insan varken hala 3600 öneriyorsunuz. Soruna çözüm gelip gelmeyeceği veya ne zaman geleceği belirsiz. Bu işlemciyi bu şekilde piyasaya sürmeleri bile hata.
Anakartlarda X570 fan var, artık ne kadar ısındığını siz tahmin edin.
Ayrıca ısının eski nesil chipsetlerden kaynaklandığı konusunda bir açıklama olmadı, AMD sadece güncellemelerle düzeltilecek falan dedi. Yine bir Intel kadar stabil olacağını hiç sanmıyorum.
Umarım arkadaş sizin aklınıza uyup böyle bir hata yapmaz. 3600 kullanmadan kullananlardan daha iyi biliyormuş gibi yorum yapıyorsunuz. Paylaştığım konuları bir baştan sona okuyun bari.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı