i9 9900K ve RTX 2080Ti sistem yeniden başlatma sorunu

Daha fazla  
Sistemi kurdum, herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum fakat oyunlar da PC aniden reset atıyor.
Sistemim:
i9-9900K İşlemci
z390 gaming edge ac Anakart
2x8GB Corsair 3200 RAM
750W 80 plus gold PSU
RTX 2080ti ekran kartı

thermaltake thoughpower 750w 80 plus gold modeli herşeyi sorunsuz olarak yaptım diye biliyorum ama yanlış birşeyler yapmış olma ihtimalim de var oyuna girince 1 dk sonra bazen hemen bi anlık reset atıyor

Her şey sorunsuz olamaz çünkü PSU tek 8 pin CPU güç bağlantısına sahipmiş. Tüm ihtimalleri devre dışı bırakmak istiyorsan boşta kalan 4 pin CPU bağlantısını da yapmalısın. Anakart 9900K için yeterli güç beslemesini sağlayamıyor olabilir.

Thermaltake - Toughpower DPS G RGB 750W Gold

Son düzenleme:
yok 8 i takılı +4 olan kısmı boş oraya kablo yok sanırım
sistem sorunsuz çalışıyor fortnite girdiğimde 1 dk sonra hemen res atıyor apex e girdiğimde 1-2 el sonra atıyor smite a girdiğimde baya oynuyorum kapanmıyor res atmıyor yani
Şu an tekrar girdim fortnite kasayı açtım bi yerden cızırtı geliyo tespit edemiyorum
Ekran kartı bir anda aşırı ısındıyüzüme sıcak vuruyor şu an elimle baktım baya bi sıcak el yakıyo bumu acaba sorun

Son düzenleme:
Muhtemelen o güç girişini takmadığın için reset atıyor. Sadece 8 giriş işlemcine yetmiyor olabilir. Güç kaynağını buna göre almalıydın ama artık geçmiş. Molex'i CPU güç girişine çeviren dönüştürücüler vardı herhalde ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum ama biraz araştır veya yeni güç kaynağı alman gerekebilir.

yeni aldım geri göndericem büyük ihtimal ama herhangi bir sorun olmaz denildi işlemci için o fazla pinlerin daha stabil oc yapmak için kullanıldıgı söylendi
gpu nun %95 cpu nun %40 kullanılıyor bi anda fortnite açtıgım zaman ve anında aşırı ısınıyo ekran kartı altından sanırım bir cızırtı geliyor veya işlemciden geliyor cızırtı sesi tam olarak anlıyamıyorum
2080ti için güç girişlerinin hepsinin takılması gerekiyor dimi bilginiz varmı o konuda

9900K çok güçlü bir işlemci diğer bazı işlemcilerde o ekstra 4 girişi takmasanda oluyor. Seninkinde sorun çıkartıyor olabilir. Oyun için değerleri MSİ afterburner ile kontrol etmen lazım diğer bileşenler ısındığı içinde reset atma ihtimali var. Ekran kartından bu videodaki gibi bir ses mi geliyor?

Tam olarak bu diyemiyorum ama çok benziyo ve ekran kartından geldiğinden emin de değilim kasayı açtım kulağımı yasladım buna benzer bir ses duyuyoum hocam
Böyle ısınması hiç normal değil bence fazla güçmü çekiyor bi anda oyuna girince anlıyamadım ısıtıcı gibi anında ısındı korktum kapattım oyunu

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı