i9 9900K ve RTX 2080Ti sistem yeniden başlatma sorunu

Daha fazla  
Sistemi kurdum, herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum fakat oyunlar da PC aniden reset atıyor.
Sistemim:
i9-9900K İşlemci
z390 gaming edge ac Anakart
2x8GB Corsair 3200 RAM
750W 80 plus gold PSU
RTX 2080ti ekran kartı

Bende ventus rtx 2080ti var çekirdek 61 dereceyı gecmıyor görünüyor okumada bı sorun yoksa 75 derece fazla değilmi fanlar mı çok düşük devirde dönüyor.Ama ekran kartının pcbsinin ön kapağı gibi bi metal plaka yerlestırılmıs sogutma bloguyla pcb arasında ona dokunulmuyor aşırı sıcak belkı 61 derecede öyle hissediyor ınsan ama bana daha fazla gibi gelıyor bu arada overclocklu çalışıyor kart ona ragmen max 61 derece görünüyor msı oc scannerla oc başka ayar yapmadım.Genelde 2040mhz de çalışıyor kart max frekansta 2070 gördüm fanları maxa alınca.Bellek frekansıda +1000mhz.

Bir gelisme var mi ? Bende kapanma olmuyor ve x trio 2080ti kullaniyorum. Fakat oyunlarda 144hz a sabitlesem bile 75 78 dereceyi goruyorum. Sizce msi a yollamali miyim ? Ve daha 2 gun oldu elime ulasti.
Hocam monitörün kaç Hz bende oyun ayarlarını 165Hz veya sınırsız yaptığım zaman çok zorlanıyor ısılar çok yükseliyor 80 e kadar çıkıyor afterburner den fan ayarını 90 a çıkartıyorum anca öyle 75 sabit kalıyor ne kadar normal bilmiyorum ama anakartı da bi servise göndericem ekran kartıı ve güç kaynagını gönderdim sağlam dediler şimdide anakartı göndericem.
@cenktan
@SypeR Evet hocam hatırlatığınız gibi o konu bu konu bana eziyet çektiren konu. :)

Son düzenleme:
@SypeR Hocam birçok şeyi denedim ekran kartımı 2 güç kaynağımı 2 anakartımı 1 kez garantiye gönderdim sorun yok dediler güvenemedim çok ama elimden başka birşey gelmiyor belirttiğim gibi oyunlarda (Hz) değerini artırdığım da genelde problem bu şekilde oluyor yani ayarı yaptıgım zaman bir iki saniye sonra bazen 1 dakika sonra pat bi anda reset atıyor tekrar başlatıyor geçenler de totally battle accurate diye bir oyun oynuyordum bu oyun da bile sistem kilitlendi bildiğimiz kilitlendi herşey dondu kendim reset atarak düzelttim format denedim 3-4 sefer tekrar parçaları söktüm taktım 3-4 sefer banamısın demiyor yayıncılara ulaşmaya çalıştım daha bilgili insanlarla anlaşıp bilgisayarımı onlara gönderecektim bakmaları için ücreti ile beraber fakat çoğu geri dönüş sağlamadı durumum böyle saçma sapan bir problem çıldırmak üzereyim bu kadar para verip oyunları düşük ayarlar da oynuyorum oynayabilsem yine iyi üstüne üstlük dediğim gibi reset ve kilitlenme de oluyor oyundan oyuna değişiklik gösteriyor (bf5) de rtx acıp oynuyorum fps düşüşleri fps dropları oluyor ama daha hiç kilitlenme reset atma olmadı bf5 gibi bir oyunda ama grafik çok grafik istemeyen oyunlarda problem yapıyor yani ne diyebilirim bilmiyorum yardımınıza çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler. @SypeR

İşlemcinizi test etmiştik, sorun yoktu.
Ekran kartından şüphelenmiştim fakat 2 kere garantiye yolladım dediniz.
Anakarttan beklemiyordum fakat yine 2 kere yolladım dediniz.
Güç kaynağından da beklemiyordum fakat 1 kere yolladım dediniz.

Bu bilgilerden sonra aklıma ara parçalarda bir sorun varmış gibi geliyor.
PSU güç kablosu nereye bağlı? Arada akım koruma görevi gören UPS tarzı bir cihaz var mı? Yoksa akım korumalı prize mi bağlı? Ya da normal ara kabloya mı bağlı? Duvar prizinden çıkış alıyorsanız topraklama var mı? Aynı şekilde ara kablo kullanıyorsanız onlarda topraklama var mı?

Monitörün güç kablosu nereye bağlı? Aynı sorular yukarısı içinde geçerli.

Monitör kablonuz sağlam mı? Kaçak yapıyor olma ihtimali var mı?

Tüm bunların dışında yaşadığınız il neresi? Adres detayına gerek yok, il adı yeterli.

Zonguldak- Kozlu hepsi ara kabloya bağlı psunun güç kablosunu değiştirip denedim sadece aynı problem devam ediyordu ups tarzı bir cihazım yok prizlerde problem yok diye biliyorum yeni yapıldı ama evet buda bi etken olabilir nasıl kontrol edebilirim moönitör kablom sağlam gibi yani bu sebeple reset atabilirmi arkadaşlarımdan bazıları işlemci ve ram diyor işlemcim de problem oldugunu sannmıyorum başka problemler de çıkartırdı diye düşünüyorum sıkıntılı olsa ramların slotlarını değiştirip denedim farklı farklı taktım tek taktım çift taktım yok aynı.
Aynı şekil de ekran kartımı da farklı slotlar da denedim aynı devam ediyor.
Yanlış hatırlamıyorsam furmark testin de bayas zorlamıştım hiç sıkıntı olmamıştı reset falan yani
@SypeR

Son düzenleme:
Elektrik tesisatı için elektrikçi çağırabilirsiniz. Kabloları alternatif kablo satın alıp test edebilirsiniz. Ramler ve disklerde sorun olsaydı zaten daha farklı zamanlarda da bilgisayar hata verip çökerdi. Bana bu reset durumu tamamen kaçak elektrik kaynaklı gibi geliyor.

Bundan sonraki önerilerim ya gelip görüp yerinde test etmek olur ki Mart başına kadar programım dolu, çok beklemiş olacaksınız yada sistem dışı kablolamalar ile alakalı olacaktır.
Birde eğer yalıtkanlığı başarabilirim, ve montajı yapabilirim derseniz uzay montaj ile sistemi başlatıp denemeniz olur.

@SypeR Dedikleriniz ile uğraşıcam sizinle herhangi bir sosyal medyadan iletişim sağlayabilirsem çok güzel olur çok yardımcı olmuş olursunuz bana yani düzeltemezsem sonunda zaten kendim büyük şehirdeki bilgisayarcılara tanındık insanlara götürmeyi sağlayabilmek imkan varsa lütfen sosyal ağ üzerinden de görüşelim çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı