@dogant Konu sahibinin bize verdiği ayardan sonra yazasım yoktu tekrar bu konuya fakat yukarıdaki FPU testi bile yok dediğinizi görünce dayanamadım.
Önce işlemci için 8 pin ile stabil olmaz diyordunuz. Ben ise bu işlemciyi 5 GHz hızında tek besleme ile test ettim ve bir sorun olmayacağını söylemiştim. Hatta şu anda da işlemci sadece 8 pin ile güç alıyor, diğer 8 pini takmadım bile tekrar test ettikten sonra.
Sonra PSU yetersiz dediniz, overclock yapılacaksa yetmez dediniz. Oysa bu sisteme overclock yapıldığında bile ihtiyacından fazla 150 Watt kadar çıkış verebildiğini söyledim. Tek işlemci ve tek GPU olan bir sisteme 1000 Watt önerdiniz, yakında baraj bağlatmaya başlayacaksınız galiba.
Ondan sonra PSU'lardaki verimlilik değerini yanlış bildiğiniz çıktı ortaya, 750 Watt ve %90 verimlilikteki bir PSU 675 Watt maksimum verir dediniz, öyle olmadığı konusunda da uyarmıştım.
Bugün ise stok haldeki bir işlemci için kendi overclock denemenizdeki sorundan bahsettiniz. Yapılan testin grafiği belli olduğu ve Aida sorun ne ise sadece grafikle değil yazıyla da sorunu gösterdiği halde throttling olup olmadığını göremiyoruz dediniz oysa gerekli olan tüm bilgiler, her şey o görsellerde vardı. Grafiklere ya detaylı bakmıyorsunuz ya da grafikleri okumakta sorun yaşıyorsunuz.
Sonra overclock yapılmayacaksa 750 Watt yeter dediniz ki dediğim gibi bendeki sistemde (aynı CPU ve GPU) hız aşırtma varken bile 600 Watt çıkış destekleyen UPS ile sorun yaşamadığımı belirttim. 2. oldu bugün.
En sonda ise FPU testi bile yok dediniz fakat Aida64'te standart olarak işaretli olarak gelen bir özellik FPU testi.
Sonra bana bir şeyler söylediniz "şahsi" fikrimmiş gibi söylediğimi ima ettiniz, "forum yöneticileri" de bilirler ki 16 yıldır bu işleri severek yapıyorum, toplamda 13 yıllık iş tecrübem var ve stajyerlikten teknikerliğe, firmaların sistem yönetiminden mühendisliğine kadar her alanında çalıştım bu sektörde. Bu ay ile birlikte tam 10 yıldır MCSE ve CCNP olarak iş yapabiliyorken bana overclock söz konusuysa aynı parçaların farklı sonuçlar verebileceğini de anlatmayın bir zahmet. Buradaki konu zaten en başından beri overclock değil üstelik.
2 günde 3 defa yanlış bilgilendirme cezası aldınız ve hâlâ aynı şeylerde ısrar etmeye ve başkalarını bilmemekle suçlamaya devam ediyorsunuz.
Neyse.
@Cemil DEMİRTAŞ Sizin konunuzda böyle bir polemiğe girdiğim için gerçekten üzgünüm, forumda önceki moderasyon dönemlerim haricinde neden teknik bölümde vakit geçirmediğimi tekrar hatırladım. Herkes bu kadar yanlışı arka arkaya ortaya çıktığı halde her şeyi bildiğini düşünmeye devam etsin yapacak bir şey yok. İyi niyetle başladığım bu konu artık tartışmaya döndü, bunun için tekrar özür diliyorum. Bu arada aldığınız ekran kartının sorunlu çıkmasına gerçekten üzüldüm. Bende ekran kartı değil Riser kablosu sorunlu çıktı diye doğru düzgün kullanamadım 1 haftalık sürede ne kadar hayatl kırıklığına uğradığımı hatırlıyorum. Umarım sorununuz halledilir ve sorunsuz bir karta ulaşabilirsiniz.