İade talebi monitörün kutusu açıldığı için iade reddedildi

Yasal hakkın olmasına rağmen iade kabul edilmiyorsa önce Trendyol'a durumu danış Trendyol da topu satıcıya atacak muhtemelen ama yine bir şansını dene sorun çözülmezse bulunduğun yerdeki hakem heyetine başvur 14 gün dolmadan.

Amazon'dan 1 anakart bir de monitor almistim iade ettim ikisini de hiç sıkıntı çıkarmadılar vallahi Trendyol'u bilemiyorum peki satıcısi Trendyol muydu aldiginiz monitorun?
Hayır.
Bende 24 inç curved ekran bir Samsung monitör almıştım, hatta denemek için 1 saat oynayıp geri kutusuna koydum. İade yolladım, hemen yattı. Satıcı sıkıntılı heralde sizin.
Bende 24" Samsung curved monitör aldım.
Aldığım satıcı ve linki: Samsung LC24RG50FQMXUF 24" 144Hz (Display+HDMI) Full HD Monitör Fiyatı - Trendyol
Yasal hakkın olmasına rağmen iade kabul edilmiyorsa önce Trendyol'a durumu danış Trendyol da topu satıcıya atacak muhtemelen ama yine bir şansını dene sorun çözülmezse bulunduğun yerdeki hakem heyetine başvur 14 gün dolmadan.
Aradım. Yetkili servisten iade raporu alın dediler. Şikeyvar'a şikayet oluşturdum. Bekliyorum. Beklemeden başvursam mı acaba?

Trendyol'dan monitör almıştım. Neyse, geldi. Zaten aldım. Sonra vazgeçtim. İade edecektim. Kutusunu açıp bir bakayım dedim zaten iade edilecek. Monitöre baktım sadece. Kabloları bile ellemedim. Sonra bantladım ve satıcıya yolladım. İade reddedildi. Sırf kutuyu açtım diye. Yetkili servisten iade raporu almam gerekmiş. Nasıl işliyor bu süreç? Bilgisi olan var mı?
@kino @Yener K. hocalarım siz hiç böyle bir sorun yaşadınız mı? Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
X-Ray gözler ile donatıldık bizim mi haberimiz yok? Elektronik bir cihazı açmadan nasıl test edip karar verelim? Gerekli mercilere başvurun. Bu tür ürünlerde Trendyol,hepsiburada,gittigidiyor,n11 son tercihleriniz olsun. Bu şirketler aracılarla sizi iletişime geçirip aradan çekiliyorlar genelde.

Bende 24" Samsung curved monitör aldım.
Aldığım satıcı ve linki: Samsung LC24RG50FQMXUF 24" 144Hz (Display+HDMI) Full HD Monitör Fiyatı - Trendyol
Aaa şansa bakın, aynı monitörü almışız. Normalde internet alışverişlerinde sebepsiz iade hakkı var alıcının. Sizde neden sıkıntı çıkarmışlar anlamadım. Bizzat satıcı ile iletişime geçip durumu anlattınız mı? Eğer yapmadıysanız, Trendyoldan evvel satıcıya ulaşmaya çalışın. Tüketici heyeti filan boşa uğraşmayın derim.

Aaa şansa bakın, aynı monitörü almışız. Normalde internet alışverişlerinde sebepsiz iade hakkı var alıcının. Sizde neden sıkıntı çıkarmışlar anlamadım. Bizzat satıcı ile iletişime geçip durumu anlattınız mı? Eğer yapmadıysanız, Trendyoldan evvel satıcıya ulaşmaya çalışın. Tüketici heyeti filan boşa uğraşmayın derim.
Soru sordum hala yanıt gelmedi.
Screenshot_20211228-223330~2.png

Sebebine de bunu yazmışlar. Kafayı yiyeceğim. Uğraştığımız şeye bak.

Soru sordum hala yanıt gelmedi.
Eki Görüntüle 1254494
Sebebine de bunu yazmışlar. Kafayı yiyeceğim. Uğraştığımız şeye bak.
Hocam büyük geçmiş olsun. Aceleniz yoksa bir iki gün satıcıdan cevap bekleyin bakalım nolacak. Hayır yeniden satışa uygun olmayacak nolmuş olabilir ki bu ürüne.

Hocam büyük geçmiş olsun. Aceleniz yoksa bir iki gün satıcıdan cevap bekleyin bakalım nolacak. Hayır yeniden satışa uygun olmayacak nolmuş olabilir ki bu ürüne.
Yeniden satışa uygun olmaması bozuk olduğu anlamına mı geliyor? Ürünü çalıştırmadım bile.

Yeniden satışa uygun olmaması bozuk olduğu anlamına mı geliyor? Ürünü çalıştırmadım bile.
Sanmam, o zaman bozuk ürün mü gönderdiler ki size? Anca kutusunda yada monitörün herhangi bir yerinde çizik kırık bişey olursa böyle demeleri lazım normalde. Keşke açıp bir deneseydiniz diyeceğim ama, açıp deneseniz hiç almazdı heralde bunlar.

Sanmam, o zaman bozuk ürün mü gönderdiler ki size? Anca kutusunda yada monitörün herhangi bir yerinde çizik kırık bişey olursa böyle demeleri lazım normalde. Keşke açıp bir deneseydiniz diyeceğim ama, açıp deneseniz hiç almazdı heralde bunlar.
Ürün Mardin'den geldi. Bende Bursa'dayım. Yani epey uzak. Bu yüzden kargodan geldiğinde kutu da eziklik vardı. Ben de normal karşıladım. Monitöre baktım. Kutusunu açıp inceledim. Sonra yerine düzgünce koyup bantladım. Yaptığım işlem sadece bu. Yani açıp kullansam neyse de kullanmadım bile. Bu kadar mağdurluk üzerine bu şirketten bir daha alışveriş yapmam. Umarım bu sorun çözülür. Satıcıda vurdumduymaz. 1 saat oldu yanıt yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı