İbadetlerin amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Dediler ki: "Ey Şuayb, atalarımızın taptığı şeyleri bırakmamızı ya da mallarımız konusunda dilediğimiz gibi davranmaktan vazgeçmemizi senin namazın mı emrediyor? Çünkü sen, gerçekte yumuşak huylu, aklı başındasın." Hud 87.

Namaz ya da "salat" sadece belli vakitlerde, belli hareketlerin yapılması değildir. Bir öğretisi, anlatısı olması icap eder.

"Sarhoş iken ne dediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın." emri de bundan sebeptir. Aklının ve bilincinin açık olması gereklidir.

İbadetler Allah rızası için yapılan şeylerdir, Allah'ın rızasını kazanmak için. Bir yemeğe besmele ile başlamak bile ibadettir. İyi bir insan olmak seninle alakalı, içinde olan bir şey. Allah rızası için iyi bir insan olmaya çalışmak da bir ibadettir ama ibadet iyi insan olmak için yapılmaz.

Namazın amacını merak ediyorum. İslam iyi ve güzel bir insan olmamız için bize gönderilen din değil mi? Peki o zaman neden namaz kılıyoruz? Namaz kılmak bizim daha iyi bir insan olmamız sağlıyor mu? Eğer sağlıyorsa nasıl? Sağlamıyorsa neden? Diğer ibadetleri bir mantık çerçevesine sokabilirken en çok gözümüze sokulan ibadeti anlayamıyorum. Anlatabilirseniz sevinirim.
Kardeşim bu tip şeyleri bu tip forumlarda sorma.. Eğer gerçekten bilgi sahibi olmak istiyorsan ehli sünnet eğitimcilere veya hocalara sor. Demir kaynağında dövülür derler.. Burada her tip insan var yorumlara bakıyorum da Müslüman olupta sapkın düşüncelere sahip olan gırla...

Allah'a yakınlaşmamızı sağlıyor. En kısa şekliyle bu hocam. Yoksa daha çok fazla yararı var. Mesela mutlu oluyoruz sadaka verdiğimizde, ya da dua okuduğumda rahatlıyorum vb.

Namazın amacını merak ediyorum. İslam iyi ve güzel bir insan olmamız için bize gönderilen din değil mi? Peki o zaman neden namaz kılıyoruz? Namaz kılmak bizim daha iyi bir insan olmamız sağlıyor mu? Eğer sağlıyorsa nasıl? Sağlamıyorsa neden? Diğer ibadetleri bir mantık çerçevesine sokabilirken en çok gözümüze sokulan ibadeti anlayamıyorum. Anlatabilirseniz sevinirim.
Tanrı ile iletişim kurma yollarından biri dinlere göre. Ya dua ile iletişime geçersin ya da ibadet. İbadet genellikle Tanrı'ya şükretmek üzerinde giderken, dua ise daha çok Tanrı'dan yardım istemektir.
Psikolojik olarak ta çoğu insana huzur verir.

Kardeşim bu tip şeyleri bu tip forumlarda sorma. Eğer gerçekten bilgi sahibi olmak istiyorsan ehli sünnet eğitimcilere veya hocalara sor. Demir kaynağında dövülür derler. Burada her tip insan var yorumlara bakıyorum da Müslüman olupta sapkın düşüncelere sahip olan gırla...

Müslüman olan kişiler bana doğru bilgiyi veremez diye düşünüyorum. Veya ateist olan kişiler. Çünkü illaki bir taraf tutuluyor. Burada tarafsız insanlar olduğu için sordum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı