İbadetlerin amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuran-ı kerim yüce Allah'ın kelamı olduğunu kimse reddetmez herhalde, her yerde böyle söylenir. Peki o zaman niye kuranı kerimde Hz. Muhammedin cinsel hayatını düzenleyen ayetler var. Sözde yüce tanrı peygamberinin cinsel hayatıyla niye ilgileniyor. Bknz. Ahzap 51. ayet.

Kuranı kerim bir metodoloji bir fihrist değildir, ayetler yaşanılan olaylara göre iner, buna ayetin nüzul sebebi denir. Azhap 51 ve devamında ki ayetlerde Allah'u Teala'ya peygamberine yaşadığı olayın doğrusunu söylüyor.
﴾52﴿
Artık bundan sonra sana kadınlar helâl olmaz; sahip olduğun câriyeler dışında kadınlarını, güzellikleri hoşuna gitse bile başka eşlerle değiştirmen de helâl olmaz. Allah her şeyi görüp gözetmektedir.
Rasullullah sav ın çok eşli olması dönemin getirdiği normalliktir, kendisin 25 yaşında iken 45 yaşında ki hatice annemizle evlendi diğer evlendiği annelerimizin yaşları ise 60 55 65 gibi ve çoğuda dul hanımlardır. Kendisinin haşa uçkuruna düşkün birisi olsa tablo bu şekilde olmazdı ki zira peygamberimiz, cinsel ihtiyacın daha güçlü olduğu 25-53 yaşları arasında tek ve yaşlı bir kadınla evli kalmıştır.

Olay tamamen bakış açısı kişiden kişiye değişir. İnsanlar hep arapça kuranla huzur bulduklarını söylerdi benim yaşım küçükken ama ben ve arkadaşlarım hiç huzur bulmuyorduk çocukken bile. Hala ezanın arapça ya da namazın arapça olmasını dayatanlar var mı gerçekten?

Eğer istekle kılmıyorsanız huzur bulmamanız normal. Ayrıca okuduğunuz surelerin duaların anlamına bakmalısınız.

Kur'an-ı Kerim'in Yüce Allah'ın kelamı olduğunu kimse reddetmez herhalde, her yerde böyle söylenir. Peki o zaman niye Kur'an-ı Kerim'de Hz. Muhammed'in cinsel hayatını düzenleyen ayetler var. Sözde Yüce Tanrı peygamberinin cinsel hayatıyla niye ilgileniyor. Bknz. Ahzap 51. ayet
Kuranı Kerim bir metodoloji bir fihrist değildir, ayetler yaşanılan olaylara göre iner, buna ayetin nüzul sebebi denir. azhap 51 ve devamında ki ayetlerde Allah’u Teala’ya peygamberine yaşadığı olayın doğrusunu söylüyor
﴾52﴿
Artık bundan sonra sana kadınlar helâl olmaz; sahip olduğun câriyeler dışında kadınlarını, güzellikleri hoşuna gitse bile başka eşlerle değiştirmen de helâl olmaz. Allah her şeyi görüp gözetmektedir.
Rasullullah sav ın çok eşli olması dönemin getirdiği normalliktir, kendisin 25 yaşında iken 45 yaşında ki Hatice annemizle evlendi diğer evlendiği annelerimizin yaşları ise 60 55 65 gibi ve çoğuda dul hanımlardır. Kendisinin haşa uçkuruna düşkün birisi olsa tablo bu şekilde olmazdı ki Zira Peygamberimiz, cinsel ihtiyacın daha güçlü olduğu 25-53 yaşları arasında tek ve yaşlı bir kadınla evli kalmıştır.

Namazı yogaya benzetiyorum ayrıca insanlar yaratana küfretse de çok iyi ibadet etse de yaratan yücelmez yada küçülmez yani din insan içindir örneğin oruç tutmak bende iyi enerji yaratıyor yemek saatini heyecanla beklemek bugün ne yesek diye düşünmek hayatıma neşe katıyor, namazı bir ara kıldım hissettiğim şey huzur ve maneviyat oluyor üstelik daha güvende hissettiriyor yani namazın amacı insanın vücut enerjisini yükseltmek ve iç huzuruna yakınlaştırmayı hedefliyor olabilir :d ayrıca namaz kılmaya başlayınca insanın belli bir rutin ve düzeni oluyor devamlı el yüz yıkamak temizlik sağlıyor ve yanlış bilmiyorsam su insandan statik elektriği de alıyor. namaz insanı iyi yapar mı bilmem ama insanlar iç huzura sahip olursa genelde iyi birisi olur

Sen tüm okuduğun duaların anlamını gerçekten biliyor musun? Çoğu kişi bilmiyor o yüzden kuran dahil her şey Türkçe olmalı.

Evet biliyorum açıp Türkçesine bakmak çok da zor olmasa gerek. Ayrıca dinin kendisi diyor "oku araştır " diye bilmeleri gerek.

Olay tamamen bakış açısı kişiden kişiye değişir. İnsanlar hep arapça kuranla huzur bulduklarını söylerdi benim yaşım küçükken ama ben ve arkadaşlarım hiç huzur bulmuyorduk çocukken bile. Hala ezanın arapça ya da namazın arapça olmasını dayatanlar var mı gerçekten?
Var maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı