İlk Kez Alkol Kullanmak

" Ayıp olur " ne kadar saçma bir söz ya, alkol sigara senin sağlığına zarar verecek şeyler hayır demeyi öğrenmelisin ayıp falan dinleme alkol içmediğin için sana kırılıp konuşmayacaklarsa bu kadar ufak bir konu yüzünden bırak konuşmasınlar. İstemediğin şeyi yapma kim olursa olsun ailen bile, 20 Yaşındasın bunu sana ben öğretecek değilim tabi ki ama ayıp olur dediğine göre bu olayı hala anlayamamışsın sanırsam.

Yok bunu söylemek benim haddim değil yok onun bilmem neyi değil geçin kardeşim bu işleri yanlışa yanlış derim dobra dobra her zaman her yerde ben. 26 yaşıma geldim ne içki ne sigara ne zina peki neden? Tabi ki gereksiz insanları hayatımdan uzaklaştırarak gerekirse asosyal dediklerinden olarak. Zaten ne pislik varsa bu arkadaş ortamı dedikleri yerden çıkar herkesin kendi beyni hür iradesi var insanı insan yapanda budur. Mesele nasıl bir insan olmayı seçmeye kalmış herkes seçimini yapsın işte benim kendime saygım var diyeceklerim bu kadar.

Arada bir içmekte bir sorun yok, bazı insanlara sorduğunda aşırı korumacı cevaplar veriyor. Önemli olan her şeyi kararında yapmaktır. Ben mesela sadece özel günlerde yada yılbaşı zamanında içiyorum. Bir sıkıntı yok böylece.

Hafif küçük bir şişe bira içebilirsin gazoz veya kola içmek gibi. Tek seferde 6-7 şişe bira içip, votka viskiyle iyice sıvamak içmek değil aptallıktır. Canım çektikçe arada bir bir şişe bira içerim. Miller veya Corona tercih edebilirsin.

Alkol, çok kapsamlı bir kelime fakat özendirmek babında değil, bilgilendirme için söylüyorum, 1-2 kadeh şarap içmek kalp krizi riskini azaltır, kanı düzenler. Tavsiyem içmemen, içeceksen de kendi rızanla bu meseleyi halletmen ve 1-2 kadeh ile dozunda içmen (Hergün değil tabiki) olur.

Abi siz şaka mısınız ya? Adam sizden öneri istiyor, neyin doğru olup olmadığını değil. İlla yanlış yanlış, bulaşma yanlış? Kontrollü bir şekilde tüketildiğinde yararları olan bir içeceğin bu kadar kötülenmesine şaşırılmalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı