İmam hatip liseleri iyi mi?

Çöp, ya Anadolu Liseleri ya da Fen Liselerine gidin. En kötü Meslek Liseleri var en azından ilgi olduğunuz bir alan var ise onunla ilgili meslek öğrenirsiniz. İlerde iş yeri bile açabilirsiniz.

Hayır hocam kötü. Bana göre kaliteli bir lisenin yüzdeliği en fazla %6-7 filan olmalı. Hiç bir şekilde çalışmadan sınava girsem zaten %11 yaparım.
Yüzde 4lük bir lisede okuyorum ve iyi değil.%11 yaparmışsın girdiğinde kaç yaptın diye sorarlar adama.Ama Lgs'nin başarıya ölçüt olduğunu düşünmüyorum üniveriste sınavı daha önemli arkadaşın moralini bozmaya gerek yok çalışınca oluyor.

Dinine bağlı isen imam-hatip bence iyi olur en kötü birkaç arapça kelime öğrenirsin fıkıh öğrenirsin.Ama öğretmenlerde bitiyor her şey bir şey diyemem.Din hocalarını da hep sevmişimdir her soruma cevap verirlerdi.

Kanka ben orta okulu imam hatip te okudum imkan bakimindan gercekten diğer okullara göre daha iyi ama hocalar ve öğrencilerin kalitesi de önemli bir de peygamberimizin hayati temel dini bilgiler Arapça Kur'an-ı Kerim gini assagi yukari 10 ders sadece dini seylere gidiyor VR diger liseler matemarik islerken siz bunlari isliyorsunuz bunlari dusunerek karar ver.

Merhaba. Arkadaşım bu sene imam hatip lisesine kayıt yaptırmak istiyor. İzmir'de bir okul var "bergamalı kadri Anadolu imam-hatip" lisesi diye. Fen lisesi müfredatını işliyormuş. Aynı zamanda fen lisesi kitaplarını da dağıtıyorlar. Çevreden birkaç kişiye sorduk okul iyi dediler. Hem de LGS puanına bakarak alıyor öyle sokaktan gelen geçen giremiyor.

Eki Görüntüle 1913473

Biz buraya kadar her şeye olumlu bakıyorduk. Fakat ülke içinde imam hatiplerin sevildiği pek görülmüyor. Genelde çok dindar bir okullar oluyorlar. Ben puandan ötürü olaya yine de iyimser baktım ama okulun sitesinde tanıtım videosunda çekilen sınıflardaki sıralarda oturan öğrenciler hep erkek-erkek ve kız-kız gözüküyor aşağıya bağlantısını bırakacağım. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum. Ben fen lisesi müfredatını görüyor diye mutluydum ama sıralarda erkek-kız niye oturamıyor ki? Siz ne diyorsunuz, imam hatip liselerinin hepsi aynı mı yoksa bazılarının bu okul gibi farklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Bahsettiğim lise tanıtım videosu. 1:09 dakikalarını açabilirsiniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.
LİSE TANITIM VİDEOSU.mp4

Siz fen lisesi müfredatını ne sanıyorsunuz? Emin olun hocalar ekstra fen liseleri konularını bile işlemiyor. Türkiye'nin en iyi fen liselerinden birinde okudum, fen liselerinin günümüzde bir önemi kalmadı çünkü Anadolu lisesiyle aynı ders saatlerini ve aynı müfredatı görüyorlar(sayısal olmana rağmen 5 saat edebiyat görüyorsun) sadece e okulda fizik yazacağına fen lisesi fizik yazıyor. Fen lisesinin önemi arkadaş çevresinde ve öğretmenlerde ortaya çıkıyor. Yani sırf fen lisesi kitapları var diye yüzde 10'luk dilimdeki bir okula gidilmez(hele ki imam hatipse). Kaldı ki internetten çok rahat fen lisesi kitaplarının PDF'ini bulabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı