İmam hatip liseleri iyi mi?

Merhaba. Arkadaşım bu sene imam hatip lisesine kayıt yaptırmak istiyor. İzmir'de bir okul var "bergamalı kadri Anadolu imam-hatip" lisesi diye. Fen lisesi müfredatını işliyormuş. Aynı zamanda fen lisesi kitaplarını da dağıtıyorlar. Çevreden birkaç kişiye sorduk okul iyi dediler. Hem de LGS puanına bakarak alıyor öyle sokaktan gelen geçen giremiyor.

Eki Görüntüle 1913473

Biz buraya kadar her şeye olumlu bakıyorduk. Fakat ülke içinde imam hatiplerin sevildiği pek görülmüyor. Genelde çok dindar bir okullar oluyorlar. Ben puandan ötürü olaya yine de iyimser baktım ama okulun sitesinde tanıtım videosunda çekilen sınıflardaki sıralarda oturan öğrenciler hep erkek-erkek ve kız-kız gözüküyor aşağıya bağlantısını bırakacağım. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum. Ben fen lisesi müfredatını görüyor diye mutluydum ama sıralarda erkek-kız niye oturamıyor ki? Siz ne diyorsunuz, imam hatip liselerinin hepsi aynı mı yoksa bazılarının bu okul gibi farklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Bahsettiğim lise tanıtım videosu. 1:09 dakikalarını açabilirsiniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.
LİSE TANITIM VİDEOSU.mp4

Hocam 4 senedir orada okuyorum ne Arapça öğrenin diye baskı yaptılar ne de bir şey ana hedefi eğitim okulun sınıflar 20 kişilik rahat rahat ders işleniyor disiplini yerinde iti kopuğu yok ha ortam falan arıyosan çok aradığını bulamazsın ama çoğu eli yüzü düzgün insanlar 470 puanın üstünde puanım olmasına rağmen bu okulu tercih ettim size de tercih ederim. Bu arada 10. sınıftan itibaren zaten Arapça dersleri yerine matematik kimya gibi önemli dersler işleniyor okukun ismi sadece imam hatip diye ön yargılı olmanızı tavsiye etmem. Ayrıca bu seneki mezunları okulun Instagram adresinden bakabilirsiniz.

Merhaba. Arkadaşım bu sene imam hatip lisesine kayıt yaptırmak istiyor. İzmir'de bir okul var "bergamalı kadri Anadolu imam-hatip" lisesi diye. Fen lisesi müfredatını işliyormuş. Aynı zamanda fen lisesi kitaplarını da dağıtıyorlar. Çevreden birkaç kişiye sorduk okul iyi dediler. Hem de LGS puanına bakarak alıyor öyle sokaktan gelen geçen giremiyor.

Eki Görüntüle 1913473

Biz buraya kadar her şeye olumlu bakıyorduk. Fakat ülke içinde imam hatiplerin sevildiği pek görülmüyor. Genelde çok dindar bir okullar oluyorlar. Ben puandan ötürü olaya yine de iyimser baktım ama okulun sitesinde tanıtım videosunda çekilen sınıflardaki sıralarda oturan öğrenciler hep erkek-erkek ve kız-kız gözüküyor aşağıya bağlantısını bırakacağım. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum. Ben fen lisesi müfredatını görüyor diye mutluydum ama sıralarda erkek-kız niye oturamıyor ki? Siz ne diyorsunuz, imam hatip liselerinin hepsi aynı mı yoksa bazılarının bu okul gibi farklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Bahsettiğim lise tanıtım videosu. 1:09 dakikalarını açabilirsiniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.
LİSE TANITIM VİDEOSU.mp4

Dostum dini eğitim veren bir yer sence iyi olabilir mi? Hayır değil siyasi ve kültürel birer proje bu okullar. Geleceğinizi yakmayın beyninizi yıkatmayın.

Benim görüşüm şu, o yüzdelik dilime sahip hiçbir lise kötü olamaz. Halihazırda proje Aihl'ler fen lisesi müfredatı veriyor. Yine de okulun hem okul içi imkânlarına hem de okul dışı imkânlarına, dinin senin üstündeki etkisine bakarak karar vermelisin. Sonuçta gideceğin okulda dini dersler göreceksin(görmeyebilirsin, bizim rakip proje Aihl'de dini derslerde 100 verip geçiriyorlar). Olumsuz yorumlara da çok takılma, zaten Max 10 kelime kullanıyorlar. Hayır diyenler de ya 86,8 IQ ya da kafası 2000'lerde olanlar ya da art niyetli olabilir. İyi diyenlerle kötü diyenler arasındaki kullanılan kelime sayısı bile kabak gibi orta da.

Dostum %1'le fen lisesinde okumuş şu an da İTÜ'de okuyan biri olarak yazıyorum. İmam hatip liselerinin yüzdelik dilimlerinin yüksek olma nedeni başarı veya verilen eğitim değil. Mevcut yönetimin politikaları gereği teşvik ediliyorlar. Gerek konum gerek ödenek vb. pek çok bakımdan pozitif ayrımlar yapılıyor. Yüksek olduğunu düşündüğünüz yüzdelikler tamamen suni uğraşlarla oluşturuluyor. İlçe milli eğitimler başarılı öğrencileri çekmek için pr yapıyor hatta bizzat öğrencilerle konuşuyorlar. Dini eğitimle akademik kariyer olmaz bilim olmaz ilim olmaz.

Ortaokul da ve lisedede imam hatip okudum bizim okuldada fen lisesi müfredatı vardı öncelikle din derslerinden bahsetmek istiyorum size zorla öğretme gibi bir çabaları yok birçok hoca derste uyusanız bile kızmıyor ki sınavları aşırı basit soruyorlar bunun nedeni öğrencileri fazla zorlamamak. Tabii ki diğer liselerdeki gibi ortam bulmanız zor. Tabii bazı aşırı baskıcı hocalar var ama size fazla sorun çıkarmaz diye düşünüyorum 😅 (bizim okulu yarıya ayırmak isteyen bir hocamız vardı kız ve erkekler ayrı olsun diye ama diğer hocalar da buna karşı zaten). Ve diğer okullara göre daha fazla etkinlik yapılıyor (benim çevreme göre) okullar arası münazara yarışmaları, kamp, tiyatro, yazar-şair buluşmaları vb.
ben gayet memnunum şimdi dini karıştırma diyenler olacak belki ama size hem ahiret için hem de dünya için eğitiyorlar, ben okumanı tavsiye ederim lise hayatında başarılar diliyorum 😊

Bir ekleme yapmak istiyorum sınıflarda fazla kalabalık değil biz son sene 14-15 kişiydik ve bu tüm sınıflarda böyle rahat rahat ders işliyorsunuz özel ders tadında ve ekstradan Arapça öğrenmiş oluyorsunuz hem İngilizce hem Arapça kendinizi geliştirirseniz size çok faydası olacaktır.

Eki Görüntüle 1913473

LİSE TANITIM VİDEOSU.mp4

Fen lisesinden çok daha kaliteli eğitim veren imam-hatip liseleri mevcut dini eğitimleri de kalitelidir haliyle hem dini hem de akademik eğitimini gayet kaliteli bir şekilde alabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı