İmam Hatip mi Meslek Lisesi mi?

ÖmerAltıntas

Kilopat
Katılım
11 Haziran 2014
Mesajlar
489
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ben 8.sınıf öğrencisiyim. Anadolu lisesine gitmek istiyorum ancak yerleşebilir miyim bilmiyorum. Meslek lisesi düşünüyordum ancak artık herkes imam hatibi öneriyor mezun olanın her işi yapabileceğini üni. kazanmak mesleğe göre daha kolay olduğu söyleniyor. Sizin düşünceleriniz nelerdir ?
 
Eğer ki Dinine çok bağlı biriysen kesinlikle İmam Hatip okumanı tavsiye ederim, malum ülkemizde dinimiz ile ilgili hiçbir açığımız yok fakat Din Kültürü öğretmenliğini okursan çalışma anlamında biraz sıkıntı yaşayabilirsin.
 
İşin katı kuralları bir yana her şeyden önce yapmak istediğin meslek önemli.
Gideceğin okulların başarı koşullarını mutlaka araştır. İdare kısmına direk gidip "bu sene kaç öğrenciniz dört yıllık lisans programına yerleşti?" şeklinde bi soru direkt olarak sorma. Ağızlarını ara derim.

Gideceğin okullar ile ilgili orada tanıdık, eş - dost öğrenciler varsa onlar ve arkadaşları ile görüş. Okulda idarenin öğrencilere, derslere bakış açılarına bak. Her okul tanıtım programı ürün pazarlar gibi şirinliklerle doludur ama o dört yılın başı ile sonu bir olmuyor.
 
Bu soruyu sorman bile saçmalık. Tabii ki Meslek Lisesine gideceksin. Imam Hatip okuduğumda ne olacaksın ? Hiçbir şey! Koca bir hiç. Geçen geldi bir tanesi Facebook sayfamda abi iş var mı diyor. Teknoloji biliyor musun ? Hayır. İngilizce biliyor musun ? Hayır. Sen ne öğrendin o okulda canım benim ? Hiçbir şey.
 
Eğer anadolu lisesine yerleşemezsen Anadolu teknik meslek lisesine gitmeye çalış Endüstri mesleğe filan kayıt olma. Meslek lisesine gideceksen bir kaç tavsiyem var son sınıf meslek liseli olarak :) 9.Sınıfta derslerini olabildiğince yüksek tutmaya çalış diploma notun için. Ve kesinlikle şunu unutma meslek lisesi okuduğun için senin diploma puanın üniversiteye yerleşirken 0.12 ile çarpılacak. Sen biraz daha şanslısın öbür liselere göre ama dediğim gibi endüstri meslek lisesi yerine kesinlikle ve kesinlikle anadolu teknik lisesine git. Son olarak kesinlikle 4 yıllık bir üniversiteye git ve kendini geliştir. Öğrenmeye açık ol sürekli soru sor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı