İnsanlar neden güzel ve çirkin ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Battleship353

Hectopat
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
443
Makaleler
1
Yer
İzmir / Karşıyaka
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Şu an Öğrenciyim ama Yazılım Mühendisi
15 yaşındayım, 9.sınıfa gidiyorum. Geçen sene aşırı kiloluydum ve gerçekten tipim berbattı. Bu yaz malum lise başlayacaktı ve hayatımın eğlenerek geçireceğim. Kısıtlı zamanlar başlayacaktı ve o yüzden kilo vermeye karar verdim. İstikrarlı bir şekilde Temmuz ayından Kasım ayına kadar 30 kilo verdim. Fiziğim düzeldi ama yüz güzelliği bakımından tipim gene berbat. Bunu kompleks veya ego tatmin etmek için felan söylemiyorum, gerçekten tipim berbat. Lise başladı, okulda hiçbir kız benle konuşmuyor, ben konuşmaya kalkışınca yüz vermiyorlar. Arkadaş çevremde sürekli tipimle dalga geçiyor. Biliyorum önemli olan dış güzellik değil iç güzellik ama hep çirkin muamelesi görmek insana çok koyuyor. Hiçbir şey yapasım gelmiyor artık hep nesen çirkinim diye düşünüyorum. Bakıyorum yakışıklı arkadaşlarım haftada iki tane kızla çıkıyor. Önemli olan kızlarla çıkmak değil ama neden hep çirkin muamelesi göruyorum? Okulda asosyal değilim aksine çevrem geniş ama olmuyor. Allah'ın işine karışılmaz ama neden bazı insanlar çirkin bazıları yakışıklı, güzel?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hey dostum, onların yaptığı yanlışlardan sen neden üzülüyorsun? Ben de tipsizin tekiyimdir. Ben de 15 yaşındayım. Bu yaşta karşı cinsle fazla zaman geçirmenin zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Bir insanın dış görünüşüyle dalga geçenler kişilik bozukluğu olan insanlardır. Kafana takma. Etrafta çok gereksiz insan var. Bana şunu söyle;
Çok yakışıklı olsaydın ama onlar gibi kişilikle ilgili problemler yaşasan daha mı iyiydi? İnsan olamadıktan sonra ne olsalar boş... (Hem yakışıklılık görecelidir, seni çok yakışıklı bulanlar olabilir.)
 
Son düzenleme:
Önemli olan bence çirkinlik veya güzellik değil, önemli olan insandaki akıl. Akıl olmayınca ister dünya güzeli olsun, benim gözümde beş para etmez. Senin için tavsiyem insanlar için bir şey yapmayı düşünme. Sadece zamanın geçmesine izin ver ve insanlar senin için bir şey yapmayı düşünsünler. Önemli olan kızların veya erkeklerin senle konuşmaması olmasın. Sen kendin için yapabildiğini yaptın mı? Yaptıysan sorun yok. Onlara göre güzel gözükemeyebilirsin ama dünyadaki insan sayısından haberin olsun. Her zaman dediğim gibi: "İnsanlar önündeki hazineyi görmekte her zaman sıkıntı yaşarlar.". Kolay gelsin, kafaya takma. Değmeyecek şeyler için insan kendini üzünce hep zararlı sen oluyorsun.
 
Böyle şeyleri kafana takma. Güzellik her kişiye göre değişen bir kavram. Benim tavsiyem kendin ile barışık ol. Kızlar konuşmuyor ise konuşmasın. Kızlar ile konuşmak zorunda değilsin. Aynı zamanda onlar seninle konuşmak zorunda değil. Sen kendi hayatını kurtarmaya bak. Kendi hayatını ve düzenini kurunca inan bazı şeyler kendisi geliyor.
 
Kızlar mı? Sana yüz vermeyip o yakışıklılara yüz veren kızlar varya. O yakışıklılar iş sahibi olamayınca nasıl sana geri dönecekler. Senin çalışmana bak kendini çirkin olarak görme. Güzellik görecelidir. Alay mı ediyolar konuşma. Emin ol senin neden konuşmadığını merak edip yanına gelceklerdir. Dediğim gibi takma kafana geleceğine bak sen. Bunlar geçici şeyler.
 
Ne derse desin insanlar eğer aşık değilse tipe bakar. "Haftada iki kız götürüyor." dediklerine sorsan mutlu değildirler. Yani demem o ki aşık olduğun zaman tipin çokta önemi yok. Ben mesela burda bulacağımı, buraya geleceğimi bilmezdim. Hoş söylemedim de :D. Akışına bırak.

Birde komiklik yapmaya kalkma, yalan, hani derler ya kızlar komikleri sever, gittiğim her mekanda insanları güldürürüm, okulda neredeyse her gün ama yok öyle bir şey. Bunu da isteyerek yapmıyorum, çocuksu bir ruhum var. Normal bir insan da değilim. Tanıyan herkesin de dediği gibi. Uzatmayacağım, s...ir et.
 
Ben de dahil birçok kişi Tanrıya bu soruları sormuştur tabi hala inanabilenler için :)
İnsanları dış görünüşleriyle, fikirleriyle, hassasiyetleri vicdanları ve inanışları ile yargılayan, ayrıştıran kızlardan da erkeklerden de kim olursa olsun uzak dur. Her şeyden önemlisi kendine güven :)

-Ve biliyorum perma yedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir resmini paylas izin verde biz karar verelim tipinin iyi yada kötü olduguna.
Fazla kompleks yapmamani öneririm...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı