İnsanlardaki bu ego ne?

Ya bu insanlardaki ego problemi ne? Forumda da var. Sırf o kişi ondan yaşça küçük diye kendisini "aynştayn" sanması. (Bilerek öyle yazdım)
Duyar, para egosu, bad boy egosu. Nereye gidiyoruz ülkecek?
Cahil olan insanın egosu çok olurmuş. Her şeyi bildiğini sanıyor yaşı büyük diye ama 10 yaşındaki çocuğun bilgisine sahip.
Aslında o tipten insan varda söylemeyeyim ismini.
Ben buldum galiba. 😁😁😁
 
Akıl yaşta değil baştadır diyorlar ama biraz da gerçekten yaşa da bağlı olan çok şey var. Büyüdükçe insanın konuşması, hobileri, arkadaş çevresi değişiyor, bilgi ve deneyim kazanıyor. Geçen TikTok'da 10 yaşında bir kız kendini biseks ilan etmişti. Altına da "YaşItLarIMdAN oLgUnuM" yazmış. Reddit'de bunla dalga geçiyorlardı.

Gerçekten ahlak da, zeka da küçüklükten başlıyor. Ailesi küçücük çocuğun eline telefon verir o da TikTok gibi platformlara girip oradaki insanları örnek alırsa zaten o çocuk bundan sonra hep şımarık ve ahlaksız olur.

Egonun arkasında bir bilgi, zeka olması gerekir. Bazıları hiçbirşey bilmeden egolu konuşur, bazıları da gerçekten ne olup olmadığını biliyordur. Zeki birinden alçak gönüllü olmasını bekleyemezsiniz. İkisini ayırmak gerek.
 
Sen hayırdır? Ben egolu değilim, senden üstünüm.


Bunu aradın değil mi? Ama harbi öyle insanlar çoğaldı. Hayır senin benden 1 yaş büyük olman sana ne kattı?
 
Son düzenleme:
Özgüvensiz olmak kötüdür, insanda az da olsa özgüven olmalı. Ama bu özgüven ego seviyesine erişmemeli.
 

Geri
Yukarı