İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle bir ayet yok, maalesef hangi yollardan araştırdıysanız yanlış şeyler çıkmış karşınıza.

Ecdada bakın, bir de torunlarına. Yazık, çok yazık.
"Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır." Maide 33. Ayet

Asıl kendi dinini bile bilmediğin için sana yazık, çok yazık.

Ya yine mi ayetler ve İslamiyet. Arkadaşlar konu bu mu lütfen artık ya. Kafası karışan arkadaşlar lütfen başlıkta yazan iki görüşü internetten araştırıp gelsin. Bunların İslamiyetle ne alakası var? Genel pencereden bakamıyor musunuz hiç?

Ya yine mi ayetler ve İslamiyet. Arkadaşlar konu bu mu lütfen artık ya. Kafası karışan arkadaşlar lütfen başlıkta yazan iki görüşü internetten araştırıp gelsin. Bunların İslamiyetle ne alakası var? Genel pencereden bakamıyor musunuz hiç?

Biri üşenmeyip "İslamiyet" diye konu açsın. Her din konusu altına konuyla alakasız bir sürü islamiyet mesajları geliyor.

İnsanlara felsefe diyince "islamiyet" diye algılarlar. (Bizim ülke böyle anlar)

"Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır." Maide 33. Ayet

Evet bunlar olucak zaten neden olmasın? Ne bekliyordun sen Cehennem'de?

Konunun başlangıcı bu şekildeydi ve önceki alıntıya verilen cevabı yanıtladım. Saatler sonra geldim konuya ne konuşuldu bilmiyorum. Ne konuştuysam onu devam ettim. Konu sahibinin istediği cevapların katlarcası var burada. Bizim yaptığımız şuan din münakaşasına geçti.

Şimdi arkadaşın biri yukarda cehennem kelimesi geçmediği halde cehennemden bahsediyor. Ben ne diyeyim ki bu adama. Polemi de polemi.

Bu kadar vahşet içeren kitaba inanmamayı kastediyorum sonuçta. Bu da ateizme deizme iten bir sebep değil midir ki?

Şu sözü her yerde duymaktan bıktım artık. Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu? Bunun ne derece sığ bir görüş olduğunun farkında değilsiniz herhalde. Yaptığınız şey aşağılamaktan ve kişinin kendisini üstün görmesinden başka bir şey değil.

Sığ görüş olup olmaması senin bakış açına kalmış. Kendimi üstün görmüyorum. Elhamdülillah müslümanım fakat İslam dininin gerektirdiklerini yaşam tarzımdan/yaşam şartlarından dolayı yerine getiremiyorum, aşağılayıcı, küçük düşürücü düşüncem olsaydı hakaret ederdim.

Sadece @Rosseckx arkadaşa söylediğim bir şey değildi.

Geçenlerde sosyal medyada bir post gördüm, dünyanın bir yarısı ki içinde bizde varız ve bilimle uğraşılıyor, Osmanlı veya Selçuklu zamanında siz ne demek isterseniz, diğer yarısı da dini hurafelerle vesayre, şuan yaptığımız şeyle uğraşıyor. Bu durum şuan tam tersi olarak işliyor gerçekten.

Herkes dini ve düşüncesi konusunda özgürdür buna lafım yok ama kimse İslam dinini dolayısı ile yanlış bilinen ve aslı araştırılmayan bir duyumla, Allah’ın kelamı olan Kuran-ı Kerim’i böyle bir ortamda kötüleyemez.

Şaka yapıyorsun sanırım; “Allah’a ve Resulüne” yazıyor en başında, bir şart bir sebep var aşağıda yazılanların emredilebilmesi için.

Lütfen cidden İslamiyet ile ilgili konuşmak isteyen gitsin yeni konu açsın. Bu konunun İslam ile bir ilgisi yok ama algılayamıyor mu insanlar nedir? Anlat bana kardeşim, bana deizmi anlat ateizmi anlat. Bilmiyorsan merak ediyorsan da sor. Ama hiç ilgin yoksa da git lütfen bu konudan. Bu kadar basit yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı