İnsanları İdam Etmek Kötü Bi' Şey

İmkansız değil. Avrupa ve A.B.D. baba bunu yapmış.

Evet, imkansız değil. Çalışarak çok şey başarılabilir. Bir de bence o saydığın kıtalarda yaşayan insanları fazla övme. Yoksa bazı kişiler yanlış anlayabilir ve tartışma çıkabilir, yazdığın şeylere saygım var.

Ama o kıtalarda da bir zamanlar çağın gerisinde kalmışlık vardı. Şimdi ileri medeniyetler oldular fakat suçlar hala devam ediyor, orada da katil-tecavüzcü-hırsız-psikopat vs. var.

ABD'de siyahilere yapılan muameleyi biliyorsun. Hele polislerini. Bu iki kıtada da bulunan bazı devletler terör örgütlerini destekliyorlar, herkes farkında bunun. Kimin dost-düşman olduğu ortada yani.

Akif'in çok güzel bir kıtası vardır İstiklal Marşı'nda:

''Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma, nasıl böyle bir imanı boğar,
‘Medeniyet!’ dediğin tek dişi kalmış canavar?''

Bu ülkeye Akif gibiler lazım ama bu nesilden bir ''Asım'ın nesli'' çıkmaz, umudum yok. Çıksa da binde bir tane çıkar.

ABD'de idamın olduğunu söyleyenler hem doğru hem yanlış söylüyor. Orası federal bir ülke ve eyaletlere göre değişiyor. Ancak genel yönelim idamın gittikçe azalması ve son olarak kalkmaya gittiği yönünde. 19 eyalette idam yok. Ayrıca California gibi idam olan bazı eyaletlerde ceza verilse bile uygulanmıyor. Yani idama mahkum ediliyorlar ama kimse bunu uygulamıyor. Her zaman değil ama çoğu zaman California ve bazı eyaletlerde olan bu.
ABD'nin o idam olan eyaletlerinde idam olmasına rağmen daha az tecavüz yok diyenler için de şu verileri sunayım:
ABD nüfusu: 324 Milyon.
Türkiye nüfusu: 80 Milyon.
Yanlış anlaşılmasın, idamı kesinlikle desteklemiyorum. Özellikle Türkiye'de asla.
Ayrıca @150101 dünyayı ABD'nin yönettiğini düşünüyorsan yanılıyorsun.
Hukuk konusu çok berbat. Hakimler bölünmüş durumda. Yargıda Birlik diye kesinlikle olmaması gereken bir dernek var. Kimi hakimler işini iyi yaparken kimisi tabiri caizse öküz, cadaloz. Katiplerin işlerini iyi yaptıkları yok. Mahkemeye saygı yok. Yeterince hakim olmamasının yanında daha fazla hakim alabilmek için bir sürü hakim adayı daha staj yapmadan işin başına geçirildi. Bu hem hatalı kararları yükseltti hem de temyize dolayısıyla istinafa giden kararları arttırdı. Bu durumda da istinaf mahkemelerinin üstüne aşırı yük bindi.

Son düzenleme:
Ne yazık ki kadına şiddet uygulayanların %90 kısmı en az lise mezunudur. Okumuş veya bilgili olmak yetmiyor bu iş için. Allah'ın verdiği canı bir Allah alır. Kulların intihar etmeleri bile hoş karşılanmazken başka birinin canını almak. Gerçekten yaşamayı hak etmeyen tonla insan var. Ama adalet iyi işleseydi eğer insanların idam istemesine gerek kalmazdı.

İdamı isteme veya istememe seçeneğimiz yönetimlere bağlıdır, bence. Gerçekten tecavüzcülerin, katillerin veya vatana ihanet içinde bulunan insanların ceza alacağını/idam edileceğini düşünüyor musunuz? Ben düşünmüyorum. Büyük bir güce sahip bir insan, suçsuz bir insana direkt olarak tecavüzcü damgasını yapıştırabilir, kimsede ses çıkaramaz. 5 tane suçsuz insan asılır, arada bir tanede tecavüzcü asılır ki, 5 tane suçsuz insanın hakkı sorgulanmasın.

Dünyaya ve dünyanın geçmişine bakarsanız demek istediğimizi anlarsınız.

Son yıllarda insanların ne kadar kolay vatan haini ilan edildiğini görebilirsiniz.

Bir röportajda, bir adama, "İdam gelsin mi?" diyorlardı. Adam hemen cevabı yapıştırıyordu, "Evet, gelsin." diyordu ve ardından, "Peki suçsuz insanlar asılırsa ne olacak?" diye sorulduğunda, "Suçsuz ise zaten öldükten sonra cennete gider" diyordu. Böyle kopukluk, eksiklik içerisinde ve parçalanmış bir şekilde ilerleyecek ise ben idama karşıyım.

Maalesef bu dünyada hiç kimse hak ettiğini almıyor. Ya eksik alıyor, ya da fazla alıyor.

Verilsin müebbet hapis, suçsuzluğu ortaya çıkarsa serbest bırakılır. Hiçbir zaman kusursuz bir sistem olamaz. Ancak kişinin hayatını silmekten daha iyidir.
-

Tecavüz gibi sorunları çözmek için insanların doğasını yok etmemek gerekli. Kadın ve erkek her zaman, her şekilde aynı yerde bulunabilir. Kadın/Kız ve erkek ömür boyu arkadaşlık içinde bulunmalı. Aşk işleri kısmını geçtim. Ancak, "Karma eğitim kafir işidir." deyip, hem Kur'an'ı yalanlamak, hemde insanın doğasını yok etmek tecavüze neden olabilir.

Bir erkeğin evlenene kadar hiçbir kadın arkadaşının olmadığını düşünsenize, ne kadar tehlikeli bir durum. Sözlerim yanlış anlaşılabilir. Erkek, kadın arkadaş bulunca cinsel ihtiyacını ondan gidersin gibi bir iddiam yok. Sadece sosyalleşmesi gerektiğini belirtiyorum.

Tecavüzlerin en büyük nedenlerinden birisi budur. Evrim teorisi ile ilgili bir makale okurken orada görmüştüm ve ne kadar gerçek olduğunu, ne kadar doğru olduğunu anlamıştım. Tabi inkar edenlerde olacak. Ne kadar doğru olduğunu görmek isteyenler, kadınların ve erkeklerin ayrı tutulduğu, kadınların ve erkeklerin doğalarının yok edildiği, hatta kadını eve hapsetmiş toplumlara bakabilir. O zaman anlarlar durumun ne kadar ciddi olduğunu.

Bizden sonraki kuşakta tecavüzün artacağını düşünüyorum. Niye? Çünkü biz çocukken ailemiz bizimle ilgilendirdi, annemiz önümüze tablet atmazdı. Dışarı çıkardık, gün boyu erkek arkadaşlarımız, kız arkadaşlarımız ile zaman geçirir, oyun oynardık. Şimdiki aileler sadece ilkel insanlar yetiştiriyor.

25-30 yıl sonra her yer mağara insanı ile kaynayacak. Bu yüzden tecavüz artacak.

Tecavüzcü yerine, tecavüze uğrayana ders vermeye çalışırsan olacağı bu.

Son düzenleme:
Çoluk çocuk tacizcilerini ne yapmayı planlıyorsun? Eğitmeyi mi? 55 yaşındaki adamı seminerlere mi sokacaksın çocuk tacizcilerini engellemek için.
Çocuklar bir milletin istikbalidir, geleceğidir, dinamosudur. Hümanizmi bir kenara bırakıp gerçekleri düşünün.
İdam gereklidir, çocuğa el kalkmaz. Çocuğa ve kadına da yan gözle bakılmaz. Bu kadar nettir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı