İdamı isteme veya istememe seçeneğimiz yönetimlere bağlıdır, bence. Gerçekten tecavüzcülerin, katillerin veya vatana ihanet içinde bulunan insanların ceza alacağını/idam edileceğini düşünüyor musunuz? Ben düşünmüyorum. Büyük bir güce sahip bir insan, suçsuz bir insana direkt olarak tecavüzcü damgasını yapıştırabilir, kimsede ses çıkaramaz. 5 tane suçsuz insan asılır, arada bir tanede tecavüzcü asılır ki, 5 tane suçsuz insanın hakkı sorgulanmasın.
Dünyaya ve dünyanın geçmişine bakarsanız demek istediğimizi anlarsınız.
Son yıllarda insanların ne kadar kolay vatan haini ilan edildiğini görebilirsiniz.
Bir röportajda, bir adama, "İdam gelsin mi?" diyorlardı. Adam hemen cevabı yapıştırıyordu, "Evet, gelsin." diyordu ve ardından, "Peki suçsuz insanlar asılırsa ne olacak?" diye sorulduğunda, "Suçsuz ise zaten öldükten sonra cennete gider" diyordu. Böyle kopukluk, eksiklik içerisinde ve parçalanmış bir şekilde ilerleyecek ise ben idama karşıyım.
Maalesef bu dünyada hiç kimse hak ettiğini almıyor. Ya eksik alıyor, ya da fazla alıyor.
Verilsin müebbet hapis, suçsuzluğu ortaya çıkarsa serbest bırakılır. Hiçbir zaman kusursuz bir sistem olamaz. Ancak kişinin hayatını silmekten daha iyidir.
-
Tecavüz gibi sorunları çözmek için insanların doğasını yok etmemek gerekli. Kadın ve erkek her zaman, her şekilde aynı yerde bulunabilir. Kadın/Kız ve erkek ömür boyu arkadaşlık içinde bulunmalı. Aşk işleri kısmını geçtim. Ancak, "Karma eğitim kafir işidir." deyip, hem Kur'an'ı yalanlamak, hemde insanın doğasını yok etmek tecavüze neden olabilir.
Bir erkeğin evlenene kadar hiçbir kadın arkadaşının olmadığını düşünsenize, ne kadar tehlikeli bir durum. Sözlerim yanlış anlaşılabilir. Erkek, kadın arkadaş bulunca cinsel ihtiyacını ondan gidersin gibi bir iddiam yok. Sadece sosyalleşmesi gerektiğini belirtiyorum.
Tecavüzlerin en büyük nedenlerinden birisi budur. Evrim teorisi ile ilgili bir makale okurken orada görmüştüm ve ne kadar gerçek olduğunu, ne kadar doğru olduğunu anlamıştım. Tabi inkar edenlerde olacak. Ne kadar doğru olduğunu görmek isteyenler, kadınların ve erkeklerin ayrı tutulduğu, kadınların ve erkeklerin doğalarının yok edildiği, hatta kadını eve hapsetmiş toplumlara bakabilir. O zaman anlarlar durumun ne kadar ciddi olduğunu.
Bizden sonraki kuşakta tecavüzün artacağını düşünüyorum. Niye? Çünkü biz çocukken ailemiz bizimle ilgilendirdi, annemiz önümüze tablet atmazdı. Dışarı çıkardık, gün boyu erkek arkadaşlarımız, kız arkadaşlarımız ile zaman geçirir, oyun oynardık. Şimdiki aileler sadece ilkel insanlar yetiştiriyor.
25-30 yıl sonra her yer mağara insanı ile kaynayacak. Bu yüzden tecavüz artacak.
Tecavüzcü yerine, tecavüze uğrayana ders vermeye çalışırsan olacağı bu.