İnsanların birbirine olan saygısının azalması

@507053, ben iyi hatırlıyorum. Önceden öğretmenden dayak yediğimizi, öğretmen bize taktı vs. bile diyemezdik. Çünkü evde babamızın diyeceği şey belliydi, sen ne yaptın da öğretmeni bu kadar kızdırdın? Şimdi öğretmenlerin hiçbir otoritesi kalmadı.

Kesinlikle katılıyorum hocam. Ben bir köy okulunda okudum orada bize hiç acımazlardı yaramazlık yaptın mı eline cetvelle ya da bir tokat ile kendine getirilerdi. Elbette bunlar çok yanlış ancak öğretmenlere olan saygı her gün azalıyor ve bu gerçekten çok üzücü.

@507053, ben kesinlikle şiddeti savunmuyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Ancak artık öğretmen öğrencisini bile uyaramıyor, uyardığında ertesi gün veli okulda oluyor.

@507053, ben kesinlikle şiddeti savunmuyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Ancak artık öğretmen öğrencisini bile uyaramıyor, uyardığında ertesi gün veli okulda oluyor.

Gerçekten öyle. Artık uyarmaya korkar olduk. Her gün cimere bir şikayet. Adını öğrenmişler artık ezbere hareket ediyorlar.
Öğretmenler objektif bireylerdir kısmından sonra okumayı bıraktım.
"Bazı öğretmenler objektifdir "

Neden 15 Puan fazladan verdiniz? Bu haksızlık olmuyor mu?
Aslında haksızlık dan ziyade iyilik. Öğrencisinin notunu 0 olarak açıklamak yerine en azından 1-2 soru yaptım diyebilmesi için 15 vermiş. Keşke kadın düzgünce sorsaydı da o 15 puanı da kaybetmeselerdi.

Hocam 0 girmeye gönlüm el girmedi evet aslında biraz haksızlık oldu gibi of.
Ben lise okurken notum ne ise o girilirdi. Az çok bilirdim kaç alacağımı, o yüzden gidip öğretmeni rahatsız etmezdim. Siz sadece işinizi yaparsanız başınıza bir problem gelmez. Bu kadının sizi "15 Puan fazladan vermiş" diye şikayet etmeyeceğini nereden biliyorsunuz? Sizin yaptığınız bir hata var, umarım üstü kapanır. Diğer sefere siz sadece işinizi yapın.

Hocam eğitim ailede başlıyor. Ebeveyn olarak o çocuğa eğitim verilecek ki okulda da öğretmenler hayata hazırlayabilsin.
Daha kendini geliştirememiş bireyler bir de çocuk yapınca böyle şeyler ortaya çıkıyor. Sınavdan zayıf alınabilir, o dersi anlayamayabilirsin... Bunlar hayatın normal akışında olan şeyler. Fakat çıkıp da "bilmem neyin çocuğu yüksek not almış, sen niye alamadın? Oğlum / kızım sen s*lak mısın? " derseniz o çocuk da bu durumdan kurtulmak için yalan söyleme / hile yapma gibi hoş olmayan yollara başvuracaktır.
Ebeveyn ile öğretmen arasında her zaman belli bir mesafede iletişim olması gerektiğine inanıyorum. Öğretmenler, çocukları ebeveynlerden daha çok görüyor. Hem de bu işin eğitimini alıp ömürlerini bu işe adadıkları için çocukları daha iyi tanıyıp daha çok fikir sahibi olabiliyorlar.

@507053, ben devlette çalışmıyorum. Ancak gerçekten devlette çalışan öğretmenlerin işi zor, Allah kolaylık versin hocam.
@Orion Nebula arkadaşın da dediği gibi hocam, sınavda ne yazıyorsa onu verin. Başınıza iş almaya gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı