İnsanlık sanal olarak devam edebilir mi?

Eğer böyle bir şey olursa insanların içinde bulunduğu bilgisayarda sıkıntı olmadığı sürece ölüm diye bir şey de olmayacak. İçerideki insanların da ölmeye ihtiyaçları var. Yoksa çok ağır bir işkenceye dönüşür bu.

Eğer böyle bir şey olursa insanların içinde bulunduğu bilgisayarda sıkıntı olmadığı sürece ölüm diye bir şey de olmayacak. İçerideki insanların da ölmeye ihtiyaçları var. Yoksa çok ağır bir işkenceye dönüşür bu.
İnsanları bilgisayara aktaracaklarını sanmıyorum, insana benzer robot bedenler daha cazip ve mantıklı geliyor. Robot olduğunuzu düşünsenize ve bacağınız kırıldı, aman ne olacak canım fabrikadan yenisini alırım diyorsunuz :D

Gerçeklik algılarınıza bağlı. Halihazırda gerçeklik içinde yapay bir evrende bulunmadığımızın bir kanıtı yok.
Gerçeklikte bir sanaldır aslında, sonuçta işin ucunda bedensel enerji var ve henüz yaşamın amacı belirlenmiş değil. (Bir nevi telefon bataryası gibi, ömrü bitince değiştirmek gerekir) Sanal evrende olsak dahi, sanalın içinde sanala geçiş yapabiliriz diye düşünüyorum.

Düşünsene, milyarlarca insan kullanıp mining yapıyorsun. Ya da kaba kuvvet (brute force) kullanarak şifre ve RAR gibi şifreleri kırıyorsun.
O teknolojinin olduğu dönemde bu da bir suç sayılırdı. Ve o zaman RAR gibi şeyler de kalmazdı. Konuyu saptırmayın lütfen.

Ölünce neyin ne olduğunu göreceğiz. Bir iddia koymamız mantıksız olur şu an.
Eğer iddia koymaz isen boşuna ölmüş olursun. Her zaman denemek gerekir, okulda sınava girmeden önce nasıl ders çalışılıyor ise... Yani bunun insanın ölmesiyle bir ilgisi yok, asıl ilgi odağımız daha uzun yaşam ve bedenimizden kurtulup duyularımızı kullanmadan yaşamak olur. Unutmayın ki insan oğlu ölmeyi bekleseydi şu anda taş devrinde idik, ancak hiç durmadan gelişti ve üstüne ekledi. Bu yüzden her şeyi öğrenebiliriz, bizim için engel olan tek şey yaşam süremiz. Onu da çözdük mü artık tamamen gelişmemek için sebebimiz kalmamış olur.

Ölünce neyin ne olduğunu göreceğiz. Bir iddia koymamız mantıksız olur şu an.
Evet, aksi kanıtlanamayan iddalar üzerinden bir şey ispatlanamaz. Öldükten sonra da neyin ne olduğunu görecebileceğimizi düşünmüyorum gerçi.

Teknolojinin sınırlarını henüz bilmiyoruz, yani bu dediginiz şey ya olur ya olmaz ihtimali üzerinden gidiyor. Ama baktığımız zaman aslında gayet de olur bir teknoloji. Istedigimiz forma girebildiğimiz, istedigimizi i yaratabildigimiz, belki de kendimize bir evren kurduğumuz şekilde zihnimizi sanal ortamda yuklemek mümkündür. Ama dediginiz gibi insanların gerçek hayatlarina bu şekilde müdahale etmek gercekten uç bir teknolojidir. Cunku artık insan değil sadece bir bilgisayara atılmış yazılım oluruz. Ama imkansız değildir. Ama uygulaması senin benim gibi bir insana tanınmaz tabii.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı