İnsanlık sanal olarak devam edebilir mi?

Yorumum hikayenin ana taşlarına dayanıyor, o yüzden sürprizbozana alacağım.

Unutulmaması gereken şey: orada zihni bilgisayara aktarmıyorlar, zihni klonlayıp sanal bir ortama entegre ediyorlar. Yani o sanal ortamda yaşayacak olan bizler değiliz, sadece bir parçamız/kopyamız.

Oyun da bunu vurguluyor ya zaten, orada yaşacak olan onlar değil. Ama herkes kafayı sıyırdığı için zihin aktardıktan sonra intihar ediyor. Karakterimiz bile oyunun sonunda bu düşünceye yenik düşüyor ve son saniyelerde büyük bir hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalıyor.

Gerçek hayatta zihinlerimizi bilgisayara aktarmayı başarsak bile onlar biz olmayacağız. O yüzden oyundaki teknolojinin birebir dünyamızda olması için fazla ümitlenmiyorum. Tabi ki bu demek değildir ki, faydalı bir teknoloji değil. Ben sadece zihni klonlayıp sanal aleme koymaktan bahsediyorum.

Zihnimizi klonlamak yerine sanal aleme direkt olarak bağlayıp, orada yaşayanlar biz olacaksak, mesela Matrix gibi, o zaman kabul edilebilir bence.
Peki sizce böyle bir şeyin yapılması mantıklı mı? İnsanlık bir makinenin içinde kendisini geliştiremeyecek. Bulundukları dünya üzerinde büyük değişiklikler yapamayacaklar. Gelişmeleri için yine o dünyayı mahvetmeleri gerekecek. Böyle bir durumda yaşamalarına ne gerek var?

İnsanlık yok olmalı bence. Sanalı da gerçeği de bu Dünya'ya zarar.
İnsanlıktan çok, insanlığın içindeki kibir ve daha fazlasını isteme hissi yok olmalı bence. Para, güç, koltuk hırsı gibi.

Peki sizce böyle bir şeyin yapılması mantıklı mı? İnsanlık bir makinenin içinde kendisini geliştiremeyecek. Bulundukları dünya üzerinde büyük değişiklikler yapamayacaklar. Gelişmeleri için yine o dünyayı mahvetmeleri gerekecek. Böyle bir durumda yaşamalarına ne gerek var?
Tartışılabilir bir konu.

Mesela ölmeden önce sanal ortama veya insansı robotlar icat edilirse bu robotlara aktarılan zihinler; hala yaşayan kişilerin özlem giderebilmesi ya da belirli sektörlerin önemli kişilerinden faydalanmaya devam edebilmesi tarzı faydalı kaynaklara dönüşebilir.

Veya insanlar WhatsApp yedeği alır gibi zihinlerinin yedeklerini alabilirler, hastalık vb. bir durum söz konusu olduğunda kullanılabilir, gelecekteki torunlarına falan armağan edebilir.

Suçluların veya kurbanların zihinleri kopyalanıp sanal ortamda sorguya çekilebilir, ya da zihninin belirli bölümüne erişip olaylar tekrardan canlandırılabilir.

Bunun gibi işlerde kullanılırsa, gayet mantıklı. Fakat "Zihinlerimizi sanal ortama koyalım, orada kendi hallerinde yaşasınlar." gibi bir şeyin mantığı sıfır. Belki oyundaki gibi insanlığın sonudur, "En azından bir parçamız yaşasın." kafasında yapılırsa mantıklı olabilir, onun dışında mantıksız.

İnsanlıktan çok, insanlığın içindeki kibir ve daha fazlasını isteme hissi yok olmalı bence. Para, güç, koltuk hırsı gibi.
Kibir, egoistlik, bencillik ve kötülük insanlığın içine kilitlenip anahtarı okyanusa atılmış duygular bütünüdür. İnsanlığın yok olması daha fazla ihtimal içinde.

Katılıyorum ve artırıyorum. Beyinlerimiz bir bilgisayar gibi yönetiliyor. Her şeyi kendimiz yaptığımızı sanıyoruz aslında ama bir SİM karakterinin gelişmis hali olup bir ergen tarafından yönetiliyor olabiliriz.

Ölünce de sanırım veletin babası gelip bilgisayarın fisini çekiyor. :D

Eğer böyle bir şey olursa ölen insanları da canlandırabiliriz. Einstein'ın beyni hâlâ saklanıyorsa nöronlarını kopyalarız oh mis. Bence o yüzden olmaz.
Aylar önce GPT-3 çıkmış. Bu videoyu izleyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dedikleriniz gerçek olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı