Unutulmaması gereken şey: orada zihni bilgisayara aktarmıyorlar, zihni klonlayıp sanal bir ortama entegre ediyorlar. Yani o sanal ortamda yaşayacak olan bizler değiliz, sadece bir parçamız/kopyamız.
Oyun da bunu vurguluyor ya zaten, orada yaşacak olan onlar değil. Ama herkes kafayı sıyırdığı için zihin aktardıktan sonra intihar ediyor. Karakterimiz bile oyunun sonunda bu düşünceye yenik düşüyor ve son saniyelerde büyük bir hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalıyor.
Gerçek hayatta zihinlerimizi bilgisayara aktarmayı başarsak bile onlar biz olmayacağız. O yüzden oyundaki teknolojinin birebir dünyamızda olması için fazla ümitlenmiyorum. Tabi ki bu demek değildir ki, faydalı bir teknoloji değil. Ben sadece zihni klonlayıp sanal aleme koymaktan bahsediyorum.
Zihnimizi klonlamak yerine sanal aleme direkt olarak bağlayıp, orada yaşayanlar biz olacaksak, mesela Matrix gibi, o zaman kabul edilebilir bence.