İnsanlık sanal olarak devam edebilir mi?

Ping çıkar TR'de.
Şu sözleri yazmanızın ne katkısı var peki? Konuyla alakalı değil, konu sahibine cevap değil.
Ayrıca gelişen teknolojide en kötü ülke dahi gelişebilir, zaten gelişmeyenlerin sonu yakın zamanda yok olan ülkelerden farksız olur. Ayrıca şu 'İnternet' olayını neden büyütüyorsunuz? Gelecekte çok daha farklı bir sisteme bile geçiş yapılabilir, yani İnternet her şey demek değildir.

Ayrıca şu 'İnternet' olayını neden büyütüyorsunuz? Gelecekte çok daha farklı bir sisteme bile geçiş yapılabilir, yani İnternet her şey demek değildir.
Aslında her şey olduğunu düşünüyorum. Konsept olarak aygıt ve insanlar birbirleriyle bağlantıda olup bir ağ oluşturduğu sürece internet varlığını sürdürecek.

Aslında her şey olduğunu düşünüyorum. Konsept olarak aygıt ve insanlar birbirleriyle bağlantıda olup bir ağ oluşturduğu sürece internet varlığını sürdürecek.
Şu anki dönemde evet, ancak zaten radyo sinyali gibi bir şey diyebiliriz. Yani İnternet her zaman var olacak ve sadece farklı stillerde göreceğiz. Arkadaşın şu 'Ping' olayına biraz ters düştüm, zaten konu İnternet ile de alakalı değil... Bir insan sırf mesaj yazmak için yazmamalı ya, adam gibi düşüncelerini aktar bitsin zor bir şey değildir herhalde :)

Eğer böyle bir şey olursa ölen insanları da canlandırabiliriz. Einstein'ın beyni hâlâ saklanıyorsa nöronlarını kopyalarız oh mis. Bence o yüzden olmaz.

Eğer böyle bir şey olursa ölen insanları da canlandırabiliriz. Einstein'ın beyni hâlâ saklanıyorsa nöronlarını kopyalarız oh mis. Bence o yüzden olmaz.
Bunun için o insanın bilincinin açık ve yaşıyor olması lazım. Makine geçmişte olan şeyleri kopyalayamaz diye düşünüyorum.

Bilinci açık olmayan kimse geri gelemez, o beyinler artık dursa bile et parçasından başka bir şey değil. Ha gelecekte yapay bir yöntem uygulanır mı orasını bilemem, ancak olsa bile bilincin eskisi gibi olacağını düşünmüyorum.

Aslında bu şanal ortama zihnimizi yükleme olayı bana bir hoş geldi, olursa devrim yaratir ve insan ilişkileri çok farklı boyutlara taşınır. Dusunun sadece, bir anda kendinizi sevdiğiniz kadın/erkek ile eyfel kulesini izlediğiniz lüks bir dairenin içinde kırmızı şaraplarınızı yudumlarken buluyosunuz. Ve belki de karşılıklı olarak bunu yapacaksınız yani o kişi de sizinle orada olmak isteyecek ve bir etkilesime gireceksiniz. Ya da hayatınızda görmediğiniz sarışın bir bayanla bir restorantta karşılıklı yemek yiyeceksiniz. Bunlar olduğu zaman a-sosyallik kavramı normal bir şey olacak belki ve oyle denilmeyecek artık. Insanlar dışarıda mutsuz olmaktansa daha çok sanal dünyada mutlu olmayı sevecek.

Ama bir de dusunun ki isten gelmişsiniz, kendinizi bağlıyorsunuz kabloya diyosunuz ki biraz takılıyım. Sanal olan sevgilinize naptigimi soruyorsunuz evde olduğunu ve uyacağını söylüyor. Sizde biraz deniz kokusunu almak için hazırlanıp sahile iniyorsunuz ve sanal sevgiliniz başka biriyle.

Her ne kadar çok itopik, hayal ürünü gibi görünse de, geçmişteki insanlar bugün yaptıklarımızdan haberdar olsalar kim bilir nasıl bir şok geçirirlerdi. Olabilir yani, her şey olabilir. Robot bedenlerine kendi bilincimizi de ekleyebilir, bilincimizi çoğaltıp kendimizden 10 tane de üretebiliriz. Veyahut Matrix'teki gibi gerçek bedenimiz bir makineye bağlı uyurken, sanal bir dünyada kodlardan oluşan yemek yiyebilir, kodlardan oluşan sandalyelerde yaşamımıza devam edebiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı