İnternet kafe açmak mantıklı mı?

Ahmet kenger

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2020
Mesajlar
1.219
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, bir iş kurmayı planlıyoruz ve aklıma bu geldi. Sonuçta bir sürü var illaki kazanç sağlanıyor. Şu devirde internet kafe açmak mantıklı mı? Her bir bilgisayarın maliyeti ne kadar olur? K. Maraşta yaşıyorum ve aslında düzgün bir internet kafe yok. Genelde PC'ler vs eski, 1-2 adet düzgün int kafe vardır. Acaba şu anda açmak ne kadar mantıklı? Şu zamanda internet kafe için 1 adet bilgisayarın maliyeti ne olur? Saat başı nasıl bir ücret uygulamalıyız sizce? Her bilgisayara Steam'den ör 50 bilgisayar varsa 50sine de mesela GTA 5 ücretli bir oyun Online girmek için 50sine de almak mı lazım yoksa internet kafeler farklı mı oluyor? Bu konularda bilgisi olan var mı? Ayrıyeten ortalama çarşı da dükkan fiyatları 40.000TL civarı yıllık kiraları. Bununla birlikte giderleri karşılar mı, yani bu konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi beni?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok sağlam bir kafe açmanız lazım. Benim gittiğim bir kafe var, e-spor kafe olarak geçiyor. Adam ASUS’la anlaşmış herhalde tasarım ve monitörler ASUS. 240Hz monitörler hepsinde RTX2060 var. VIP masalar da 360Hz ve RTX3070 var. Geçen oturdum o masaya saati 10TL’di. 20-25 kill alan ben, Cyper ile 42 kill aldım. 😂
 
24 yaşındayım küçüklüğümden beri ticaretle uğraşıyorum,tekstilciyiz.O sektör bitti.iyi PC alayım desen gir bak bi fiyatlara anlarsın.Eleketrik,kira ve eleman belini büker.Kiran olmasa rahat nefes alırsın.Saate gelince 5₺ yapasın ki kurtarsın.Bir PC parasını günde ortalama yapsan ne kadar zaman da çıkarır hesapla.Maraş şartlarında kaç kişi 5₺ verir. Bir de o var :)
 
Hocam, ben bu işin bittiğini pek düşünmüyorum. Eğer ki bütçeyi zorlarsanız ve açacağınız yer işlek bir yerde açılacaksa kesinlikle çok kârlı bir iş olacaktır. Her ne kadar Covid-19 döneminde olsak da bu şekilde sonsuza kadar yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ayrıca hala bilgisayarı olmayıp da internet kafelere giden bir sürü insan var.
Ayrıca, saatlik ücreti vs. bilgisayara bağlı olarak belirlemek gerekiyor. Atıyorum, kurulacak sistemler on yıllıksa ve sizin koyduğunuz saatlik ücret beş liranın üstündeyse doğal olarak oraya kimse gelmeyecektir.
 
Bu fikir benimde aklıma gelmişti fakat pandemi döneminde herkes tercih etmiyor böyle bir girişim yapacaksanız kesinlikle pandeminin düşmesini bekleyin derim. Ayrıca fikir olarakta şöyle bir öneride bulunayım gündüzleri internet kafe hizmeti verirsiniz akşamları mining yaparsınız pasif gelir elde edebilirsiniz
 

Geri
Yukarı