iPhone 11 Saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İphone hızı stabilitesi hala hiçbir android cihazda bulunmuyor. Ve cihazları 2-3 sene kullanınca performans farkı daha belirgin oluyor. 5 seneye yakın güncelleme veriyor cihazlarına. Üstelik İphone 11 çok pahalı da olmayacak. Benim tahminim internetten 6500 TL civarına bulunabilecek. Ve İphone 11'in bana göre tek eksisi ekran kalitesi.
2 seneyi geçti OnePlus 5 kullanıyorum, hızda stabilitede hala gram sorun yok.

Arkadaşlar günümüzde Apple gibi bir marka neden böyle bir telefonu çıkarır ki? Gerçekten saçmalamış. Bir de fiyatı 10K+. Bu nedir arkadaş? Bu arada şu videoyu buraya bırakayım. Videoya tamamen katılıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O Videonun altına yorum yazmıştım. Dediklerine göre eleştirmiştim.
Ek Açıklama 2019-10-02 000043.png

Eğer İPhone çok pahalı bir cihaz olmasaydı, Bu kadar konuşulan ünlü bir şirket olmayacaktı. İnsanlar neye para bayılacağına şaşırıyor. Senin de paran olsaydı sen de İPhone kullanırdın. Sende İPad alırdın.
5s kullanıyorum ve yeni çıkan Apple cihazları alabilicek durumum vardı ama almadım. Aslında şimdi hiç yalan konuşmayım 11 Pro modeli kamerasını beğendim. Oda sırf sinematik video çekimi rahatlığından fotoğraf kamerasına göre, daha ucuza denk geliyor. (Kısa film için ve fotoğrafçılığa ilgim olduğu için.) Eğer maddi durumun buna yetiyorsa al kullan. Ve şu tarz kanallara da yardımcı katkı da bulunmayın yav.

O Videonun altına yorum yazmıştım. Dediklerine göre eleştirmiştim.
Eki Görüntüle 443866

Eğer İPhone çok pahalı bir cihaz olmasaydı, Bu kadar konuşulan ünlü bir şirket olmayacaktı. İnsanlar neye para bayılacağına şaşırıyor. Senin de paran olsaydı sen de İPhone kullanırdın. Sende İPad alırdın.
5s kullanıyorum ve yeni çıkan Apple cihazları alabilicek durumum vardı ama almadım. Aslında şimdi hiç yalan konuşmayım 11 Pro modeli kamerasını beğendim. Oda sırf sinematik video çekimi rahatlığından fotoğraf kamerasına göre, daha ucuza denk geliyor. (Kısa film için ve fotoğrafçılığa ilgim olduğu için.) Eğer maddi durumun buna yetiyorsa al kullan. Ve şu tarz kanallara da yardımcı katkı da bulunmayın yav.
Burada 1100 dolar, param da var fakat gidip almam hocam, ciddi ciddi almam. Hak etmiyor kardeşim parasını, Kamera ve performans istiyorsam gider P30 Pro alırım ki aldım. Ben bu insanların sırf hava atacağım diye İphone sevdasını anlamıyorum arkadaş. Senelerdir İphone kullanan arkadaşlarım bu sene almaktan vaz geçtiler. Sebebi ise 1100 doların burada bile bir telefon için çok pahalı olması, ki pazarlama hilesini her firma yapıyor. Apple fanı olmadığınızı iddia edipte şu çöp telefonu bu kadar savunmanız komik.

Sheeple tayfası aldırış etmiyor ondan çok satardı eskiden olsa. Tabak gibiyi getiler kahve tepsisi yaptılar bu nedenle az satar8 haneye ulaşamaz. 🤣😅👻

Burada 1100 dolar, param da var fakat gidip almam hocam, ciddi ciddi almam. Hak etmiyor kardeşim parasını, Kamera ve performans istiyorsam gider P30 Pro alırım ki aldım. Ben bu insanların sırf hava atacağım diye İphone sevdasını anlamıyorum arkadaş. Senelerdir İphone kullanan arkadaşlarım bu sene almaktan vaz geçtiler. Sebebi ise 1100 doların burada bile bir telefon için çok pahalı olması, ki pazarlama hilesini her firma yapıyor. Apple fanı olmadığınızı iddia edipte şu çöp telefonu bu kadar savunmanız komik.

😆 Güzel kardeşim benim bir Apple ı savunduğum yok ki. Sen almıyorsan alma ne yapalım şimdi yani onu anlayamadım.. Paran varsa; birçok şeye hükmedebileceğini söylüyorum açıkcası ve mobil cihazların kandırmacalarından bahsettim. Herhalde çok yalnış anladın sen. He sen istediğin kadar kötüle bu senin tercihin. Ve en büyük çakalığı Apple'ın yaptığını bahsediyorum.

Bu iPhone düşmanlığı ne ben çözemedim ya. Pahalı buluyorsanız kullanmayın bu kadar basit. Adamlar her yeni model çıkardığında her seferinde iPhone alan beyinsizdir, çok pahalı konuları açılıyor. Amacanız ne harbiden? Adamın parası varsa alır veya taksitle almak istiyorsa alır. Niye bu kadar agresif oluyorsunuz? Herkes hangi marka telefon isterse onu alır. İster taksitle alır ister nakitle alır. Ayrıca daha da bizim millet anlayamadı iPhone pahalı bir telefon değil. Senin vergilerin ve berbat ekonomin olmazsa gayet makul fiyata alırsın.

Ya iPhone başlangıç ve orta seviye telefon yapmıyor. Adamlar direkt üst seviye telefon yapıyor. Samsung, Xiaomi veya Huawei başlangıç ve orta telefonlar yaptıkları için size pahalı gelmiyor. Fakat Apple diyor ki ben direkt üst seviye telefon yapıyorum. Hayvan gibi işlemci, üst düzey performans falan sunuyorum diyor. Tabii bunları yaptığı için belli bir fiyatı var. Samsung gibi markaların da üst seviye telefonları çok pahalı. Neden ona ses yok? O zaman ben de yeni çıkan üst seviye Samsung alan kişilere laf edeyim.

Benim telefonum 1000 TL civarı bir şey. Benim için telefonun pek bir önemi yok. Fakat geçen hafta elime iPhone XS Max geçti. 1 hafta kullandım. Harika bir telefon. Her seferinde istediğim gibi fotoğraflar çektim, benin telefonuma göre çok çok daha iyi bir performans veriyordu. Yani aşırı beğendim. Ha param olsa gider alırım onu. Yani adamların fiyatı bize göre yüksek ama aşırı iyi telefonlar.

Mesela Rolex saatler de çok pahalı. Niye onu gömen yok? Adam diyor ben çok kaliteli saatller sunuyorum, fiyatı da bu diyor. Yani bazı markalar sadece üst seviye ürün üretir. Bunlardan biri Apple.

İşin özeti telefonları saçmalık falan değil. Eğer alabilen varsa alır bu kadar basit. Ben de pahalı saatlere merakım var. Zamanında hafta sonları çalışarak istediğim saati aldım. Yani zevk meselesi. Kimi telefonları sever, kimi arabaları, kimi saatler, kimi kolyeler falan yani. Bırakın millet istediğini alsın. Adamın zaten lüks hiçbir şeyi yok bari bir tane bir şey alsın kendisine. Hava atmak için mi alır yoksa gerçekten telefonu sevdiği için mi bilemem ama karışmamak en doğrusu.

Dimi, dimi? Hepsi kapitalist güçlerin oyunu. Maşallah Türkiye vatandaşı bu oyuna gelmemeli. Ver mehteri.

Aylık geliri 3000 TL olan adamın 10 bin liralık bir telefona yönelmesini kapitalizme nasıl bağlıyorsunuz arkadaşlar? Kapitalizm sadece bir ekonomi sistemidir.
Kısmen doğru, fakat uygun kelimeler enflasyon, vergilendirme vs. olabilir. Atıyorum geçen sene bir telefona 100tl veriyorum. -maaşım 100tl- ama bu sene maaşım değişmese de telefonun fiyatı 105 110 120 oluyor, e ne oldu şimdi?
Ha bir de vergiler var ona hiç girmiyorum...

Elindeki telefonla yetinen birisi olarak halime şükretmem gerek sanırım. Şahsen bu fiyatları telefona vermiş olsam, telefonu yere koymaya kıyamam. Zamanında Note 2 almıştı kardeşim 1800 liraya. Sonra Note 3 çıktı, onu da 1800 liraya almıştı. Fiyatlara bakar mısınız araba parasına yaklaşmış. Neredeyse 2-3 telefon fiyatına 2007 kasa Volvo S40 alınabiliyor.

Note 10, iPhone 11'den Note 10+, iPhone 11 Pro'dan daha pahalı.
Apple kullanmadım hiç. Havasında da değilim. iPhone 11'deki işlemciden daha hızlı bir işlemci söyler misin bana?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı