iPhone 6S mi Samsung S7 Edge mi ?

Doğruyu değil, sana doğru geleni savunuyorsun. Stabilite de arayüzde Samsung'un daha iyi olduğunu, touchwizin tamamen sorunsuz olduğunu, ram kullanımının aynı olduğundan bahsediyorsunuz. Bunların gerçek olmadığını bilmenize rağmen aksi şekilde konuşmanız ironi.

Android Marshmallow çıktı. Günaydın. Stabilite ve RAM derdi ortadan kalktı, tünaydın. Touchwiz kasmıyor, hafifletildi, iyi geceler.

Tasarım & İşletim Sistemi & Kulaklık & Boyut, İncelik & Malzeme & Güncelleme & Sağlamlık.
Ayrıca birçok videodada 6s daha hızlı, tek bir videodan yola çıkmak yanlıs olur.

Tasarım? Boyut? İncelik? Sağlamlık?
Sizin ne kadar seviye düşürdüğünüzü gösterir. İncelikte kavimleri hesaba katın, tasarıma da aynı şekilde. Ayrıca, kulaklık gibi kutu içeriğine sığınmanız, çaresizliğinizi gösterir. S7 Edge'in malzemesi mi kötü? Lütfen konuşmayın. Test izle, test. 6S kamerada S7 Edge ile kapışamaz. Fanboy kafası ile yola çıkılamaz. Ne yaparsanız yapın, size cevap vermeyeceğim. Zira seviyemi düşürmeye niyetim yok.

Son düzenleme:
bana göre tasarımı sağlamlığı isletim sistemi ve birçok etkeni s7 edge'ten daha iyi. Sıkıntı nedir? Birtanesi daha iyi değil yani. Tutturmusun s7 de s7 of be sus artık ya sus tamam s7 edge daha güzel sus be

Senin düşüncen sende kalsın. Ben nesnel konuşuyorum. Tasarım herkese göre değişir. İşletim sistemi de. Android seçen de çok. Kendi zevkini başkasına zorla aşılayamazsın. Son cümlelerinden çaresizliğin anlaşılıyor, seninle daha fazla uğraşmayacağım. Kal sağlıcakla.

Senin düşüncen sende kalsın. Ben nesnel konuşuyorum. Tasarım herkese göre değişir. İşletim sistemi de. Android seçen de çok. Kendi zevkini başkasına zorla aşılayamazsın. Son cümlelerinden çaresizliğin anlaşılıyor, seninle daha fazla uğraşmayacağım. Kal sağlıcakla.
Fazla tartışmamanı öneririm zira bu insanlar birkaç cümle ezberleyip sürekli aynı şeyi söyleyen kişiler. Yok stabilite imiş performans imiş. Stabiliteyi görüyoruz her güncellemede saçma sapan bir sorun geliyor mesela karşılaştıracak olursam Galaxy S6 Edge telefonuma düzenli güncellemeler geliyor ve herhangi bir sistem sorunu yaşamadım asla 1 yıla yakın bir süre oldu. Kısacası MM güncellemesi ile uçan bir telefon diyebilirim S6 ve üstü özellikle S7 Edge kamera konusunda mükemmel tasarımdan bahsetmiyorum bile. Mesela geçen gün internet paketim olmadığı için iPhone 6 kullanan arkadaşımdan internetten bir şey bakmasını rica ettim ve o bana Safarinin güncellemeden sonra çalışmadığını söyledi, sonra bakacağım şeyin uygulamasını bulduk o şekilde hallettik.

Arkadaşlar bazı şeyleri yanlış algılıyorsunuz herhalde. Ortada tartışma çıkarmak için bir sebep yokki.
Dilerseniz kısaca karşılaştıralım. Mümkünse herşeyi hesaba katarak.
Dış gövdeden başlayalım.
Iphone 6S gözle görülür bir şekilde daha ince bir telefon. Bu 6S adına bir avantaj.
Pil kapasitesi açısından S7 ve S7 Edge bariz olarak daha iyi, bu da S7 adına bir avantaj.
Ekrana gelirsek iki cihaz arasında karşılaştırma yapmamız mümkün değil. Zira Iphone daha farklı bir teknoloji kullanıyor. Bu sebepten iki tarafında birbirine üstünlük sağlaması pek de mümkün değil.
İşletim sistemi, bu konuda çoğu kişi hemfikir olacak ki iOS, Android'den çok daha iyi bir işletim sistemi. Her ne kadar Marshmallow güncellemesi birşeyleri düzeltme yolunda iyi bir adım olsa da iOS seviyesine gelemez. Z5 kullanıyorum ve Marshmallow sürümü kurulu. Android'in başından beri bütün sürümlerinde çökme, donma, arayüzdeki durduruldu sorunları vardı, var olacak gibi de görünüyor. RAM konusunda ise bazı arkadaşlar 4GB'nin 3GB'ını kullanmakla 2GB'nin 0,75GB'ni kullanmanın aynı olduğunu sanıyor. Malesef durum böyle değil. Mevcut RAM'in %75'ini kullanmak %40, 45'ini kullanmak ile aynı durum değil. Boşta kalan RAM'in boyutunun aynı olması önemli değil yani, bu konuda hemfikir olmak isterim.
Arayüz konusunda ise yine çoğu kişinin de kabul edeceği üzere Samsung başından beri oldukça kötü bir arayüze ve touchwize sahipti. Arayüzü geliştirmelerine ve sorunları gidermelerine rağmen aynı durum touchwiz için geçerli değil. Touchwiz her ne kadar eskisi kadar olmasa da hala daha diğer markalara göre daha sorunlu.
Kamera açısından bakarsak eğer S7 daha yeni bir telefon olduğundan dolayı daha yeni teknolojilerle donatılması pek de ilginç bir durum değil. Kamera açısında S7'nin iyi olduğunu söylemek mümkün.
Bu iki telefonu performans olarak karşılaştıramayız fakat karşılaştırma videolarını izlerseniz arkaplanda uygulama çalıştırma, oyunların loading kısmı gibi yerlerde 6S'in ufak farklarla daha iyi olduğunu göreceksinizdir. Bunun sebebi ise RAM'in şişirilmemesi ve arkaplanda birsürü gereksiz uygulamanın çalışmıyor olması. Optimize optimize diye bahsettiğim şey buydu.
Genel itibariyle bakarsak eğer iki telefon arasında bariz bir fark yok, kişinin isteklerine göre tercihi değişecektir.
Stabilite, kusursuz ve güvenli bir işletim sistemi, daha ince ve kullanımı daha rahat bir telefon istiyorsanız 6S iyi bir seçim olacaktır. Daha kaliteli fotoğraflar elde etmek, daha uzun süre kullanmak ve daha büyük bir ekran istiyorsanız S7 seçebilirsiniz. Tabii bu konuya Android, iOS olarak bakarsak S7'den başka birsürü alternatifiniz var. Zira bana göre G5'de S7'de HTC 10 ile yarışamayacak.

Konuyu o kadar ayrıntılı okuyamadım ama mobil cihazlar dünyasını uzun zamandır yakından takip ederim. 6s kesinlikle kötü bir telefon değil, çok şık çok stabil bir işletim sistemine sahip ve kamerası da oldukça iyi. Amaaa Apple kullanıcısıyla dalga geçiyor resmen. Bazı yönleri çok iyi tamam, en iyi olduğu nokta da yazılım buda tamam. Ama yine amalar başlıyor. İphone 6 1 gb ram ile çok hızlı çalışabiliyordu ama ne oldu safaride 1 gb Ram problem oldu. 6s ile ram 2gb oldu. Sonra yahu 3 bin tl veriyorsun iphone 6'ya içerisinden 1 amperlik şarj aleti çıkıyor 3 saat 10 dakikada tam şarj oluyor. Sonra Apple diyorki gel 2 amper şarj aleti al o zaman 2 saatte şarj edebilirsin. Onun içinde 100 lira istiyor insafff telefon zaten 3 bin tl içerisine 2 amper şarj aleti koyamadın mı koca apple? S7 donanım olarak çok üstündür mesela s7 kendi içerisinde 8k video çözebiliyor. 6s bunu yapamıyor. Harici olarak ta note 4 bile sorunsuz harici 4k görüntü aktarımı yapıyor. Ama apple ne yapmış bluetooth'u bile kullanamıyorsun, dosya aktarmak ayrı dert Böyle iyi yazılımın kime yararı var? Apple 1500 tl olsaydı evet çok iyiydi ama bu fiyat için berbat bir tercih. Ben Samsung'u hiç sevmeyenlerdendim. Her telefonu görünüş olarak aynı ve leğen plastiğinden üretiyordu. :) Ama dünya değişti Samsung'ta değişti. S6 ısınıyor diyen ve kullanan arkadaş diğer telefonlar kadar ısınıyor sadece ince olduğu için dışardan çok daha fazla hissediliyor ısı değerlerini netten karşılaştır. Burda üstünlükleri tek tek saymaya gerek yok s6 ve s7, 6s'ten genel anlamda üstündür. Yazılım hariç. (Hiç birşeyi düzgün kullanmaya izin vermeyen yazılım!). Burda 6s'i öven tepelere çıkaran arkadaşlar neden elinizde 6s yok? Peki siz biliyor musunuz şu yeni çıkan SE modelinin üretim maliyeti ne kadar? 460TL. Evet üretim maliyeti bu kadar. Taş çatlasa 1000 TL' dir hakkı.Apple iPhone SE Özelliklerine bakın şuan piyasadaki dandik telefolar bile bunun çok üzerinde özelliklere sahip. Madem işletim sistemi hızlı 460TL'ye ürettikten sonra 1000TL olsun fiyatı oda taş çatlasa. Ama 2000TL nedir? Sizi dolandıran firmaları savunmayın gözünüzü açın!

Son düzenleme:
Burda 6s'i öven tepelere çıkaran arkadaşlar neden elinizde 6s yok?
1 ay önce kullanıyordum, anneme hediye ettim. Şarj aleti konusunda tamamen haklısınız fakat Bluetooth konusunu biraz daha derinlemesine araştırmanız iyi olacaktır. Zira boşuna yapılmış bir işlem değil. Kullanmasını bilene iOS pek de kısıtlı bir işletim sistemi sayılmaz. Belirttiğim gibi iki telefonun da kendisine göre avantajları mevcut.

1 ay önce kullanıyordum, anneme hediye ettim. Şarj aleti konusunda tamamen haklısınız fakat Bluetooth konusunu biraz daha derinlemesine araştırmanız iyi olacaktır. Zira boşuna yapılmış bir işlem değil. Kullanmasını bilene iOS pek de kısıtlı bir işletim sistemi sayılmaz. Belirttiğim gibi iki telefonun da kendisine göre avantajları mevcut.
Yapma amacı belki mantıklı bilemiyorum ama bildiğim şey bluetooth'un neredeyse hiç kullanılamaması, yani bir işe yaramaması. Evet iphone kullanabilenin bilebileceği tek şey bilgisayardan veri aktarmak. Harici erkanlara görüntü aktarı mı? Ya otg desteği? Ben veriyi bluetootla da aktarıyorum. Birşeyleri bilmeme gerek bile yok. Paramla rezil olmuyorum.
aohjfpa jsj.jpg

Aynı anda 2 flasdisk ve klavye mause bağlanıyor mu 6s'e? :D

Son düzenleme:
Yapma amacı belki mantıklı bilemiyorum ama bildiğim şey bluetooth'un neredeyse hiç kullanılamaması, yani bir işe yaramaması. Evet iphone kullanabilenin bilebileceği tek şey bilgisayardan veri aktarmak. Harici erkanlara görüntü aktarı mı? Ya otg desteği? Ben veriyi bluetootla da aktarıyorum. Birşeyleri bilmeme gerek bile yok. Paramla rezil olmuyorum.
Eki Görüntüle 154375
Aynı anda 2 flasdisk ve klavye mause bağlanıyor mu 6s'e? :D
Hocam telefonun modelini merak ettim söyleyebilir misin?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı