iPhone Alınır mı?

Evet. Ülkemizde türemiş bazı insanlar var. Ayar oluyorum. iPhone kullandığını sanıp, kendilerini elit kesim sanıyorlar. Gösteriş yapıyorlar. Buna sebep olan da dolar maalesef, bizde Avrupa'daki gibi ucuza alabilseydik, bu gibi problemlerimiz olmazdı. Android ve iOS hep ucu ucuna fiyatlarla gidiyor orada.

Yine de dediğim gibi bizim ülkemizde 7500 değerli bir rakam. Özellikle soğan ve patatesin bile trend olduğu şu zamanlarda.

Arkadaşım Arabistan’a gitti tekrar gidecek iPhone 7 fiyatını sordurdum 2500 TL civarı dedi.
Hadi kaydı ıvır zıvırı 3000 diyelim.
Ülkemizle arada büyük fark var.
Garanti kapsamı dışındaymış vs umrumda değil.
2300’e P20 Lite almayı düşünüyordum iPhone 6’dan sonra fakat yurtdışından bu şekilde geleceğini öğrendikten sonra iPhone 7 almayı düşünüyorum.
2500 hatta 3000 diyelim o fiyat bandına kadar telefon tavsiyeniz var mı?

Arkadaşım Arabistan’a gitti tekrar gidecek iPhone 7 fiyatını sordurdum 2500 TL civarı dedi.
Hadi kaydı ıvır zıvırı 3000 diyelim.
Ülkemizle arada büyük fark var.
Garanti kapsamı dışındaymış vs umrumda değil.
2300’e P20 Lite almayı düşünüyordum iPhone 6’dan sonra fakat yurtdışından bu şekilde geleceğini öğrendikten sonra iPhone 7 almayı düşünüyorum.
2500 hatta 3000 diyelim o fiyat bandına kadar telefon tavsiyeniz var mı?

Hocam şimdi oradan alacaksanız işler değişir. O fiyatlara oradan S9 falan bulmak mümkünse, onu satın alabilirsiniz. Lakin, ille iPhone tercih etmek istiyorum derseniz de 7 alınabilir, güzel bir telefon.

Ben konuyu açarak kavga başlattım sanırım :D
Tartışmasız Huawei al kardeşim 1,5 yıldır ben P9 lite kullanıyorum fazlasıyla memnunum. 2 yıl sonra ailem bana en üst seviye bir telefon alacaklar iPhone alacaklardı ama Huawei almalarını isteyecem.
1500-2000 tl arası huawei önerin var mı ? Kamera ve Pil öncelikli.

Ekran kimse için önemli bir şey değil. 4K olsa ne olur olmasa ne olur. Tutturmuşlar çerçevesiz telefon diye ne oluyor yani çerçevesiz olunca. Senin saydığın o Samsung özelliklerinin hepsi gereksiz. İPhone'a çamur atmak için sebep arıyorsunuz anca. İPhone pişmanlık falan değil siz İOS 11 kullanıp İPhone'a çamur atamazsınız. 5S bile hala desteklenirken, Samsung 1 sene önce çıkardığı cihazlara güncelleme desteği sunmuyor. Şu an Apple piyasayı çok iyi domine ediyor. Yok Samsung şöyle böyle diyorsunuz ama şu an Dünyada telefon satışından en çok kazanan firma Apple. 6S 3 sene önce çıkmış bir telefon gelip bunu S8
ile kıyaslayıp İPhone'a çamur atıyorsunuz. S8, İPhone X ile kıyaslanacak telefondur. 6S ile S6 kıyaslanır.

İşte o fiyatlarda hükümetin azizliğinden dolayı. Dolar 4 olunca normal o fiyatlar hatta yakında 10.000 TL bile olur.

Hocam bu ar emoji hıc benzetemiyor yaw.

Günceleme olunca ne oluyor? Ben bir artısını görmedim.
Hatta iphone için konuşursak her güncelleme telefonu biraz daha kullanılamaz hale getiriyor.
Ayrıca ios güncellemeleri ile apple, android kullananların yıllardır kullandıkları özellikleri iphonelara daha yeni veriyor. Resmen kullanıcıyı keriz yerine koyuyor.

Günceleme olunca ne oluyor? Ben bir artısını görmedim.
Hatta iphone için konuşursak her güncelleme telefonu biraz daha kullanılamaz hale getiriyor.
Ayrıca ios güncellemeleri ile apple, android kullananların yıllardır kullandıkları özellikleri iphonelara daha yeni veriyor. Resmen kullanıcıyı keriz yerine koyuyor.

Kardeş o yavaşlatma olayı yeni olan bir olay. Eski sürümlere bir bak hangi telefon yavaşlamış. İOS 11 ile birlikte yavaşladı telefonlar. 5S,6 gibi telefonlar her güncelleme ile eskiden düzelirken sadece şimdi kötüleşiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı