IPS monitör mü, curved mü?

Bütçe
2000

babalarx

Hectopat
Katılım
2 Aralık 2018
Mesajlar
106
Çözümler
1
Arkadaşlar, monitör konusunda IPS panele mi, yöneleyim yoksa curved olana mı? Alacağım monitörler 144 Hz 1 ms, sadece IPS ve curved konusunda kararsız kaldım.
 
IPS bir panel, Curved ise monitörün yanlardan kavisli olması demek yani aslında birbirlerinden farklı şeyler. 3 farklı panel var IPS-TN-VA bunların arasında IPS öneririm sürekli rekabetçi oyun oynamıyorsan(csgo,valorant tarzı) gerçi yeni çıkan bazı IPS monitörlerde fast ips teknolojisi olduğu için TN'yi yakalıyor diyebiliriz. Normal kullanım, dizi-film izlemek ara sıra oyun oynamak için ise kesinlikle IPS almalısın. Curved olup olmaması sana kalmış ama şahsen ben beğenmiyorum.
 
Arkadaşlar, monitör konusunda IPS panele mi, yöneleyim yoksa Curved olana mı? Alacağım monitörler 144 Hz 1 ms, sadece IPS ve Curved konusunda kararsız kaldım.

Curved tavsiye ederim hawli. Piyasadaki 1500-2000 TL arasındaki monitörler gerçek 1ms olmayabiliyor aslında 4-5 ms monitörleri 1 ms diye satıyorlar.
 
İkisi farklı şeyler. Biri panel tipi diğeri panelin şekliyle alakalı.

Biliyorum. İkisininde farklı şeyler olduğunu sadece ne tür alayım diye tavsiye niteliğinde sordum.

IPS bir panel, Curved ise monitörün yanlardan kavisli olması demek yani aslında birbirlerinden farklı şeyler. 3 farklı panel var IPS-TN-VA bunların arasında IPS öneririm sürekli rekabetçi oyun oynamıyorsan( CS:GO, Valorant tarzı) gerçi yeni çıkan bazı IPS monitörlerde Fast IPS teknolojisi olduğu için TN'yi yakalıyor diyebiliriz. Normal kullanım, dizi-film izlemek ara sıra oyun oynamak için ise kesinlikle IPS almalısın. Curved olup olmaması sana kalmış ama şahsen ben düz ekran seviyorum.

IPS tercih edebilirim. Marka ne önerirsin?
 
Kavisli IPS'ler yok sayılır piyasada.

Renk canlılığına önem veriyor ama kavis de istiyor iseniz yüksek renk gamutuna sahip bir VA öneririm. Standart IPS'lerden çok daha canlı renkler sunacaktır bu tarz monitörler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı