İstanbul depremi korkusu

İstanbul depreminin ardından bir tsunami olursa benim yedi sülalem ortadan kalkar. Yıkım tahmin edilemez derecede olur. Ne önlem var ne birşey insan kafayı yer ya.

Deprem batıyı etkileyecek mi? Cahilliğim için kusura bakmayın.
Batının yedi sülalesi ağlar diye düşünüyorum.
 
En az 8.5 şiddetinde olacaktır diye düşünüyorum. 2 ay önce İstanbul'daydım. Herhangi bir tramvay durağından tramvay geçince bile yer hafif sarsılıyordu.
 
98 yapımı binada oturuyorum. Bina 99 depremini görmüş binanın dibinde kuyu var bilinçsizce sürekli su çekiyorlar. Temel 2 defa yana göçmüş betonla doldurmuşlar. Bildiğin ölümü bile bile bekliyorum artık. En düşük 3+1 kiralar 8.000 olmuş yeni eve de geçemiyorsun.
 
Korku yersiz değil. Bugün bir hoca Habertürk'te anlatıyordu. Türkiye faylar yüzünden her sene 2.5cm hareket ediyormuş, bu deprem tam 5 metre ilerlemesine sebep olmuş. Diğer fayların da faaliyetlerini hızlandıracaktır diyordu.

8.5 olmaz. Çok büyük bir sayı.

8 üstü Türkiye'de beklenmiyor ama İstanbul'un yapısal durumu 6-7 arası bir depremde dümdüz olacak seviyede.
 
Kahramanmaraş afşin' de oturuyorum hocam burada ne kadar bina varsa hepsi çatladı , yıkıldı vs . 4 aylık binamız kullanılmaz hale geldi.Bence şehir değiştirin allah korusun çok sıkıntı çekersiniz..
 
Olası bir İstanbul depreminin Ankara'daki etkisi ne olur arkadaşlar? Son durumlardan sonra ben de paronayak oldum. Hayırlısı olsun.

h85O1YN0BkSefPOWwzvW1g.jpg


Fay doğrudan Ankara üzerinden geçmiyor, Marmara'daki depremin doğuya kadar etkisi hissedilebilir ama.

Ben Mersin'de yakalandım depreme, çok ağır uyurum ama öyle bir sallandık ki mahallede herkes arabasında yatıyor. Üstelik Mersin en güvenli bölgelerden biri olarak görünüyor fay haritasında.
 

Geri
Yukarı