İstenmeyen gülme nasıl engellenir?

Katılım
22 Temmuz 2020
Mesajlar
1.395
Çözümler
2
Yer
Losgar
Uygunsuz zamanlarda gelen gülme isteği nasıl engellenir? Çünkü cidden diğer insanlarla olan ilişkilerime zarar vermeye başladı. Kendimden de utanıyorum güldüğüm için ama istemeden oluyor. Mesela kuzenimin hastaneyi yatırıldığı ve birkaç gün daha bekleselerdi komaya girme ihtimalinin olduğu söylendi ve ben istemeden güldüm. Kendimden utandım yine.

Başka bir örnek verecek olursam dedem kardeşinin rahmetli olduğunu söyleyince istemeden güldüm yine. Attığı bakış pek hoş değildi, yeni olan bir şey değil artık rahatsız edici olmaya başladı. Kontrol edemiyorum, o yüzden kendimi soyutlamaya çalışıyorum ama kendi kendime de gülüyorum.

Bir kere oturduğum yerden kalkmıştım, başım döndü ve geriye doğru düştüm, gülmeye başladım. Kendi kendime güldüğüm zamanlardan rahatsız değilim ama diğer insanların yanında gülünce gerçekten sinir bozucu oluyor. Lütfen bildiğiniz bir yöntem varsa söyleyin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu çok normal ya her zaman oluyor. Okulda istiklal marşı falan okurken güldürmeye çalışıyorlar ve başarıyorlar da o hisi yenmesi çok zor. Kolay gelsin.

Ah o arkada kıkırdayıp kitlesel gülme isteği yayan tayfa yok mu :D
 
O an acı olayları düşün. Büyük bir kaza hastalık akrabanın ailenin ölümü vs yaşadıysan bunları düşün. Geçmesi lazım.

Bunlarla geçmezse siyasi meşrebine göre acı olayları düşün. Mesela ülkücüysen mayınla ölen askerleri düşün, dinciysen İsrail'in bomba yağdırdığı Filistinlileri düşün, solcuysan 1 Mayıs katliamını falan düşün. Bunları düşünüp gülmeye devam ediyorsan sosyopatsındır.
 
Bunları düşünüp gülmeye devam ediyorsan sosyopatsındır.

Dediğiniz şeylerin hiçbiri değilim ama deneyeceğim bir şeyler neyseki sosyopat olmama imkan yok çünkü utangaç bir insanım. Herkese yazdığı şeyler için teşekkürler umarım ihtiyacım olmaz ama deneyeceğim hepsini.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı