Jahrein "Atatürk'ü sevmeyenlere boydan gireyim" dediği için ifadeye çağırıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zorla sevgi olur mu? Sizi sevmeyen bir kızı zorla size sevgili edebilir misiniz?

Bir kadini sevmek ile Ataturk'u sevmeyi ayni kefeye nasil koyuyorsunuz arkadaslar gercekten anlamis degilim ya. Bir kadini unutursun, baska birini sevebilirsin ama baska bir Ataturk yok baglamlari birbiriyle karistirmayin.

Her Atatürk'ü sevmeyen Yunan, ermeni ya da Arap mı olmak zorunda? Şimdi de ırkçılığa geçmeye başladınız.
Atatürk'ü sevmeyen Cumhuriyet devrimlerini sevmiyordur, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü sevmiyordur, zamanında malum terör örgütünün (F*to) yapmak istediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüsü destekliyordur. Yalansa yalan diyebiliyor musun, ırkçılık ne alaka, iyi misin sen ?

Şöyle düşün şimdi anlarsın,

Çocuğun olduğunda farklı fikirlere sahip olduğunda sevmek zorundasın deyip hakaret edip yargılayacak mısın? Yada asarım keserim diyerek zorla gönlüne sokmaya çalışacak mısın?

Bu konuda değil sadece bir cisim bir başka birisi de olabilir.

Kendi çocuğundan nefret bile edebilirsin. Ama saygı duymak zorundasın.

Bakin farkli fikirlere sahip olmasi ile Ataturk'u sevmemesi ayni sey degil. Her konuda farkli fikre sahip olabilir ama Ataturk'u sevdirememissem o benim ayibimdir, ben cocugumu duzgun egitememisim demektir. Ona Ataturk'un dusuncelerini, yaptiklarini dogru aktaramamisim demektir. Ataturk'u sevme fikri ile herhangi bir fikir ayni kefede degildir.

Atatürk'ü sevmeyenin neden sevmediği bellidir. Ya Atatürk dedelerine ninelerine bir şey yapmıştır ya da düşmanın kaçarken bıraktığı tohumlarındandır. Bunun dışında bu ülkede doğup büyüyüp insanca yaşama hakkını sayesinde kazandığı Atatürk'ü sevmemenin mantıklı bir izahı yoktur. Bazı fikirlerine katılmazsın o ayrı, ama bu bile minnet duymamayı gerektirmez, minnet duyan kişi Atatürk'ü sevmelidir, saymalıdır.

Sevmeyen (aslında saygı dahi duymayan) birisine denecek tek şey;

Zorla sevdirmiyoruz zaten. Sevmeyen defolup gitsin dilediği şeriat ülkelerinde yaşasın diyoruz.
Kimse Ata'mızı sevsin diye zorlama yok :)

Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor ya :D
Sevmek ile saygı duymayı karıştırmayın. Saygı duyar ama sevmeyebilir. Saygı duymuyorsa bu vatan da yeri yoktur.

Her Atatürk'ü sevmeyen Yunan, ermeni ya da Arap mı olmak zorunda? Şimdi de ırkçılığa geçmeye başladınız.
Bu arada söylemek istediğim bir şey var. Atatürk'ü zorla sevdirmeyi kafaya çok takarsanız radikal islamcılardan farkınız kalmaz. Onlar Allah'a inanmıyor diye kafa kesiyor sizde Atatürk'ü sevmiyor diye kurşuna dizersiniz. Aynı şey.
Atatürk'ün ideallerine katılıyorum ve saygı duyuyorum. Ama sevmek zorunda mıyım? Ne adamı gördüm, ne iletişim kurdum.
Sevgi illa fiziksel mi olur? Bir kızı sevmek gibi bir şey değil bu. İdeallerine katılıyorsan saygı duyuyorsan ona yaptıkları için minnettarsan seviyorsundur. Bu nasıl bir düşünce?

Atatürkü sevmek anneni babanı sevmek gibi bir şey. Bir kızı ya da arkadaşını sevmek gibi değil.

Atatürkü seviyoruz diye ırkçı da olduk, iyi mi?

Atatürk'ü sevmeyen Cumhuriyet devrimlerini sevmiyordur, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü sevmiyordur, zamanında malum terör örgütünün (F*to) yapmak istediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüsü destekliyordur. Yalansa yalan diyebiliyor musun, ırkçılık ne alaka, iyi misin sen?

Atatürk'ü sevmeyenin neden sevmediği bellidir. Ya Atatürk dedelerine ninelerine bir şey yapmıştır ya da düşmanın kaçarken bıraktığı tohumlarındandır. Bunun dışında bu ülkede doğup büyüyüp insanca yaşama hakkını sayesinde kazandığı Atatürk'ü sevmemenin mantıklı bir izahı yoktur. Bazı fikirlerine katılmazsın o ayrı, ama bu bile minnet duymamayı gerektirmez, minnet duyan kişi Atatürk'ü sevmelidir, saymalıdır.

Sevmeyen (aslında saygı dahi duymayan) birisine denecek tek şey;

Siz demiyor musunuz dedelerine ninelerine bir şey yapmıştır diye? Dedesine ninesine niye bir şey yapsın türkse?

@269179 bir kisi Türk evladiysa ulkenin kurucusunu da sevmek zorunda. Sevmiyorum ama saygi duyuyorum seklinde Atatürk dusmanlarindan da pek bir farkiniz kalmiyor. Diyeyim dedim.

Kimse birisini zorla sevmek zorunda değil fakat saygı duymak zorunda.(yanlış anlamayın AtaTürk düşmanı değilim zaten olamam)

Bir insanı sevmek içten gelir. İçinden gelmeyen şeyi nasıl sevebilirsin? Aslında bununla ilgili güzel bir lafım var ama cinsellik içerdiğinden ban yiyebilirim :D ben türküm. Atatürk'ü sevmemin sebebi yaptıkları, üstün zekası, cesareti. Eğer Atatürk'ün yaptıklarını bilmeseydim bana göre normal bir insan olurdu. Belki siz böyle zorladınız diye sevmeyebilirdim. Zorunluluğu sevmem. Türk olsam ama Atatürk'ün yaptıklarını bilmesem ve sen gelip bana sevmek zorundasın desen ne seni severim ne de Atatürk'ü.

Bak kendin demissin zaten. Biz milletin basina silah dayayip mi sevin diyoruz. Bilmeseydim normal bir insan olurdu demissin. Bir Turk vatandasi olarak bu ulkenin kurucusunu bilmek, onun dusuncelerini ogrenmek, yaptiklarini gormek senin gorevin. Bilmesem diye bir sey yok yani. Kendi tarihini, ulkesinin kurulus hikayesini bilmeyen adam ben Turk'um diyemez.

Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor ya :D
Sevmek ile saygı duymayı karıştırmayın. Saygı duyar ama sevmeyebilir. Saygı duymuyorsa bu vatan da yeri yoktur.
Bence sen okuduğunu anlamıyorsun, oysa yaşın da gençmiş, 17 yaşındaki kardeşim.
Diyorum ki bu ülkede Türk olarak doğan herkes eğer bir garezi veya kastı yoksa Atatürk'e minnet duymak zorundadır. Minnet de sevgiden doğar. Ona bakarsan düşman da Atatürk'e bir komutan bir lider olarak saygı duyuyor, Ancak sen bu ülkede yaşıyorsan İslam ülkelerinden farklı olarak bazı hakların varsa, özgürsen bunu Atatürk ve onun devrimlerine borçlusun. Dolayısı ile normal bir insanı sevip sevmemek ile kıyaslayamazsın. Atatürk bu ülkenin ortak milli değerlerinden en büyüğüdür, bunu da anlamıyorsan diyecek bir şey yok sana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı