Jira ile Soru Cevap

Makaleler
23
Durmak yok, yola devam. Seriye @Jira ile devam ediyoruz :)

• Banlayan iken banlanan olmak nasil bir his? :)
  • Nasil bir sistem kullaniyorsun?
  • Geriye dönme imkanin olsa degistirmek istedigin 3 sey ne olurdu?
  • Karsi cinste hoslandigin tip?
  • Hayatta en cok deger verdigin insan?
  • Beni seviyor musun? :)

Sevgiler :)

Merhaba Engin abi :)

Banlayan iken banlanan olmak nasil bir his? :)
Yetkili olduğum sürede herkese adaletli davrandığımı düşünüyorum. Zira ben buraya yetkili olarak üye olmadım. Ben de çoğu kişi gibi yardım amaçlı üye olmuştum ve ortamı sevince devam etme kararı aldım. Bu sebeple üye psikolojisini de, yetkili olmanın gerekliliklerini ve psikolojisini de biliyorum. Banlanan olmak kötü bir his, zaman acıyı azaltıyor bir nebze :)
Nasil bir sistem kullaniyorsun?
Açıkçası üst düzey bir sistemim yok. Maddi durumum olsa da gerek duymuyorum. Kullandığım iş amaçlı birkaç yazılım var. Bunları laptoptan kullanıyorum, masaüstünü de odamı doldursun diye satın almıştım. Fazlasıyla işimi görüyor diyebilirim.

Laptop: Dell Gaming 7577
Sistem: GTX 1050 Ti - RX 1500X tabanlı.

Geriye dönme imkanin olsa degistirmek istedigin 3 sey ne olurdu?
Bu soru eski defterleri açtırdı biraz bana. Başlayalım. Boşluk dönemimde nasıl olduğunu bile anlayamadığım şekilde bir ilişkiye başlamıştım. Daha çok öncekinin yerini doldurma isteği. Bu kızla hiç iyi ayrılmadım, eğer okuyorsan senden çoook özür dilerim. Tokatının acısı hala yanağımda. Vicdanen de rahat değilim hiç. Daha iyi ayrılmak isterdim ondan.

Bunun dışında pişmanlık duyduğum pek konu yok. Verdiğim kararların arkasındayım.

Karsi cinste hoslandigin tip?
Zeki, gülüşü güzel ve tatlı bir kız. Ondan sevgi ve saygı beklerim, karşılığını da veririm. Sarışın, 1.70 falan sıralamayacağım şimdi :D Kendim 1.86'yım. Ona göre biraz boy takıntım da vardır, azıcık.
Hayatta en cok deger verdigin insan?
Ben ailemden bir süre ayrı kaldım. Annemin her şeyini özledim. Hiç düşünmeden annem derim bu sebeple. Kimsenin de yerine koymam onu. Aile dışını tutacak olursak kız arkadaşım gelir...
Beni seviyor musun? :)
Seni içten bir şekilde seviyorum. Senin kadar relax bir tip olmasam da, mesajların güldürüyor beni fazlasıyla. Zaten belli tayfa olmasa çekilecek bir yer değil burası da :) Eyvallah.

Varsa daha fazla soru alabilirim :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar kanmayın bu sorulara; bu aslında Neşeli Enginar'ın ne kadar sevildiğini araştırmaya yönelik gizli bir projenin ürünüdür :)

Soruma gelecek olursak; Okumuş olduğun alan yanılmıyorsam havacılık üzerineyken neden bilgisayar ve donanım ile bu kadar alakalısın? Havacılık üzerine kurulu büyük çaplı forumlar var mı? Ve oralara da üye misin? Burada olduğun kadar oralarda da aktif misin?

Arkadaşlar kanmayın bu sorulara; bu aslında Neşeli Enginar'ın ne kadar sevildiğini araştırmaya yönelik gizli bir projenin ürünüdür :)
Ben de öyle düşünmedim değil. Gizliden gizliye övgü topluyor :)
Soruma gelecek olursak; Okumuş olduğun alan yanılmıyorsam havacılık üzerineyken neden bilgisayar ve donanım ile bu kadar alakalısın? Havacılık üzerine kurulu büyük çaplı forumlar var mı? Ve oralara da üye misin? Burada olduğun kadar oralarda da aktif misin?
Evet, havacılık. Ben havacılıkla liseden beri alakalıyım. Donanım ve PC ile alakam havacılıktan çok çok sonra başladı. Lise - üniversite dönemimde format atacak bilgim ya vardı ya yoktu öyle söyleyeyim. Buradaki genç yaşlı arkadaşları bu kadar ilgili görünce açıkçası seviniyorum. Teknolojiyi takip etmek ve ilgi göstermek güzel bir şey.

Havacılık forumları var mıdır bilmiyorum ama hiç takip etmiyorum. Havacılık haber sitelerini ve birkaç meslek büyüğümüzün havacılık blog sitelerini takip ediyorum. Onlardan okuduğumuz, gördüklerimizi burada havacılık alanında hep beraber paylaşıyorum ara sıra. Donanım ilgim de sistem almak için araştırmalarım sonunda başladı. Bir de hep alanınla iç içe olunca bir süre sonra sıkıyor. Farklı alanlara yönelmek, ayrı zevkleri tatmak güzel bir duygu.

Ben buraya nereden geldim bilmiyorum ama ben de sorabiliyorsam eğer:
  • Havacılık maceranda pilotluk vb. düşündüğün oldu mu?
  • Uçak mühendisliği hakkında düşüncelerini alabilir miyim?
  • En sevdiğin yazarlar ve eserleri nelerdir?
Çok mu ciddi oldu? Olmamıştır değil mi? :D

Son düzenleme:
Hazır gelmişken soralım: Sosyalde dalaşmaktan en çok zevk aldığın, sırf sinir olduğunu düşündüğünde mutlu olduğun, tabiri caizse sırf eğlenmek için terslediğin birisi oldu mu veya sürekli birisi var mı?

Soru baya uzun olmuş, umarım uzun olduğu kadar açık olmuştur.

Ben buraya nereden geldim bilmiyorum ama ben de sorabiliyorsam eğer:
Sorabilirsin tabii ki :)
Havacılık maceranda pilotluk vb. düşündüğün oldu mu?
Hiç hayalim olmadı. Büyük konuşmayayım ama olmak istesem şu an pilottum herhalde.
Uçak mühendisliği hakkında düşüncelerini alabilir miyim?
Gelecek vaat eden bir meslek. Zor, çok zor. Ama bitiyor bir şekilde.
En sevdiğin yazarlar ve eserleri nelerdir?
Gabriel Garcia Marquez - Yüzyıllık yalnızlık.
Hazır gelmişken soralım: Sosyalde dalaşmaktan en çok zevk aldığın, sırf sinir olduğunu düşündüğünde mutlu olduğun, tabiri caizse sırf eğlenmek için terslediğin birisi oldu mu veya sürekli birisi var mı?
En çok havacılıkta dolaşmayı seviyorum. Beni sinir eden herkesi sinir ettiğimde zevk alırım.

Yaşasın kötülük.

Ben de birkaç soru sorayım izniniz olursa.
  • Yeni havalimanı hakkında düşünceleriniz?
  • Havalimanında mühendis olarak her gün güvenlik kontrollerinden geçiyor musunuz? Evet ise rahatsız edici değil mi?
  • Neden uçak mühendisliği?

Ben ne ara bu havacının konusuna geldim ya! Seviliyorsun @Jira
Eyvallah, sen de dostum.
Yeni havalimanı hakkında düşünceleriniz?
Bu konuda bahsetmiştim. İstanbul Havalimanı Avantajları ve Dezavantajları - Technopat Sosyal

Havalimanında mühendis olarak her gün güvenlik kontrollerinden geçiyor musunuz? Evet ise rahatsız edici değil mi?
Hayır. Havacılık süre gelen bir eğitim demektir. 60 yaşında bile yeni bir uçağın eğitimini almaya hiç gitmediğin yerlere gidebilirsin. O yüzden hem eskiyi, hem şimdikini hem de kendini gelecek teknolojilere hazılrayacaksın, güncel kalacaksın.

Neden uçak mühendisliği?
Çocukluk hayalim. Sadece hayalim değil hedefimdi de.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı