Sözleşme hukuk önünde her insanı eşit tutmak üzerine kurulu. Buna yönelik ayrımcılıklar yapılmasın diye var. Bunun yanında mağdur kişi şikayetini dile getirdiği zaman koruma alabilisin diye.Sözleşmede geçer diye bir iddiam yok.
Peki ne işe yarar bu sözleşme? Kadınlar neden istiyor o halde? Ben tek tek okudum maddelerini ama okurken bizim hukukumuzda olmayan herhangi bir madde göremedim. Tabi iş icraata gelince öyle olmuyor, iftiraya maruz kalan bir sürü erkek var. Cinsel yönelim ayırt etmeksizin tarzında ifadeler de var, iyi de bizim ülkemizde zaten yargı sürecinde herkes eşit.
Ben burada sözleşmeden bahsediyorum. Sözleşmenin ana odağı iftira mağdurları değil taciz, tecavüz, şiddet vs. mağdurlarıdır. Neredeyse hiçbir farkı yok çünkü sözleşme uygulanmıyor. Çok muhteşem olan hukuk sistemimize yakınabilirsin.Mağdur değil mağdur olduğunu iddia eden kişi. İftira atan değil iftiraya maruz kalan mağdurdur.
Bu sözleşmeden önce mağdur olduğunu iddia eden kişiyle ne farkı var bu sözleşmenin, madem ki kanıt olmadan bir şey yapılmıyor?
Bunun İstanbul sözleşmesi ile bir ilgisi yok.İftira attığını itiraf ettiği halde hakim dinlemiyor, tenezzül edip okusaydın görürdün.
Bu sözleşme uygulanması gereken maddeleri belirtiyor. Bunları uygulamak devlete kalıyor, uygulanmazsa bu İstanbul Sözleşmesi'nin suçu değil devletin suçudur.Peki bu sözleşme ne işe yarıyor? X bununla alakalı değil, Y bununla alakalı değil, Z bununla alakalı değil... Ne bu sözleşme ile alakalı?
Ki buna ek olarak benim ilk mesajımda İstanbul Sözleşmesi ile alakalı diye bir iddiam yok. Dikkatli okuyun, altta kendi mesajımı alıntıladım.
Konudaki mesajları alıntılayıp cevap vermişsin, kastettiğin şey başka bir şey değil. Çocuk mu kandırıyorsun?Görüldüğü üzere İstanbul Sözleşmesi yazmamışım.
Senin yazdıklarının yalan olduğunu mu söyledim? Hem yazdığım şeyi okumuyorsun hem de garip savunmalar yapıyorsun. İstanbul Sözleşmesi mağdurları korumak için var, özellikle ülkemizde en çok mağduru olan kadınları. Sözleşmeyi feshetmenin onlara herhangi bir faydası var mı? Nasıl bir zihniyetin var merak ediyorum.Ne yani, yazdığın haberler var diye benim yazdıklarım yok mu oldu? Bunun mantığı ne böyle?
CHP'de tecavüz skandalı olduğu vakit, koyu CHP'li arkadaşlarıma bu konudan bahsetmiştim. "Ensar Vakfı'nda da oluyor" cevabını almıştım, tam ona benziyor.