Kafayı yemek üzereyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üretim Çin'e bağlı Çin bütün boruları kendine bağladı.
Yapılamaz. Ülkeler kendi çıkarlarını gözetip hamle yaparlar. Çin'e ambargo uygulamak çoğu ülkenin zararına.
Biliyorum ama işte elden ne gelir. Bunun bir bedeli olmayacak mı? Tüm Dünya'ya virüs yaydılar ve kendileri şu an çok rahat bir şekilde yaşıyorlar.

Böyle giderse 3. dalga 4. dalga diye uzayıp gidecek. Virüs vakaları artabilir. Ancak ölen kişi sayısı sanıldığı kadar fazla değil. Öldürücülüğü çok düşük. Diğer zararları düşünüp araştırın lütfen.

Peki ya biz binlerce insan? Bizim suçumuz ne? İnsanlar psikolojik olarak çok kötü durumda. Küçücük çocukların ağzında maske var ve doktorların ve uzmanların söylediklerine, raporlarına, makalelerine göre sürekli ağızda kansarojen bir madde olması onların gelişimine çok daha zararlı ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı kişisel gelişimleri, sosyalleşmeleri de çok büyük zararda.

Diğer mesajları da okuyun. Tek okuduğunuz "maske takmayalım.". Biz yaşlı ve hastalığı olmayan insanlardan bahsediyoruz. Bencillik deyip geçiştirmeyin. İleride hepimiz kanser olacağız...

Bu kadar hastalıklı bir zihniyet olamaz. 1 senedir yaşananlardan hiç mi ders çıkaramaz bir insan.

Böyle giderse 3. dalga 4. dalga diye uzayıp gidecek. Virüs vakaları artabilir. Ancak ölen kişi sayısı sanıldığı kadar fazla değil. Öldürücülüğü çok düşük. Diğer zararları düşünüp araştırın lütfen.

Peki ya biz binlerce insan? Bizim suçumuz ne? İnsanlar psikolojik olarak çok kötü durumda. Küçücük çocukların ağzında maske var ve doktorların ve uzmanların söylediklerine, raporlarına, makalelerine göre sürekli ağızda kansarojen bir madde olması onların gelişimine çok daha zararlı ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı kişisel gelişimleri, sosyalleşmeleri de çok büyük zararda.

Diğer mesajları da okuyun. Tek okuduğunuz "maske takmayalım.". Biz yaşlı ve hastalığı olmayan insanlardan bahsediyoruz. Bencillik deyip geçiştirmeyin. İleride hepimiz kanser olacağız...

Normalleşip dönülmez noktaya geldiğimizde ne olacak peki? Vaka sayısı azken önlem almak mı yoksa cidden ilerleyip "tehdit"olmaya başladığı zaman önlem almak mı? Şu an yaşadığımız durum 100 yılda olacak bir durum ve insanlar hala bunu normal karşılıyor, hala nasıl normal yaşantımıza dönsek diye tartışıyorlar. Evet evde durmaktan, istediğim gibi çıkıp gezememekten ben de yoruldum ama gel gör ki ortalıkta alışılmadık bir durum var. Evet şu an maske takmadan çıksam, 100 kişinin arasına girsem kapmam belki ama ya virüs durdurulamayacak kadar ilerlerse?O zaman da bu kadar rahat takılabilecekler mı insanlar? Şahsen bu vaka sayısını bile azaltamıyorsak fazlasını düşünemiyorum.

Türk toplumunun ne kadar eğitimsiz bir topluluk olduğunu ve aşının neredeyse tamamen işe yaramaz olduğunu unutsalar da az çok haklılar.
Tam tersi unutmuyoruz ama bu iş artık sokağa çıkma yasağı ya da restoran yasağıyla falan artık devam edemez. Ben TED kolejinde okuyorum ve benim kadememim yüzde 95'i okula geliyor. Lise olarak bakarsa lisenin yüzde 99'u okulda diyebilirim. Artık olan oldu. Okulun tamamı eğitimde en az zararla dönemi kapatmaya bakıyor.

Biliyorum ama işte elden ne gelir? Bunun bir bedeli olmayacak mı? Tüm dünya'ya virüs yaydılar ve kendileri şu an çok rahat bir şekilde yaşıyorlar.

Belki DSÖ tarafından zamanında bilgilendirmedin diye yüklü miktarda para alınabilir. Ama fazlası olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı