Kardeşimin bilgisayarımda %50 hak istemekte haklı mı?

Kardeşinizdir oynatın bence ama %50 fazla. Onun yerine şöyle bir anlaşma yapılabilir:
  • Kardeş günde en az 1-2 saat oynayabilir.
  • Abi kardeşe daha fazla oyun oynatma hakkını saklı tutar.
Yada şöyle,abinin işi olursa durum şöyle olur.

•Abi,kardeşine günde 1-2 saat oynatabilir.
•Abi,kardeşe oynatma süresini saklı tutar.
 
Şimdi şöyle kimse kardeşinin para payı vermesini beklemiyor. Kendisine laptop kalacağını da hesaba katarsak bence sen bilgisayarda değilken çok istiyorsa oynar 1-2 saat sonra kendi bilgisayarına geçer zaten. Ha bu demek değil ki bilgisayarın %50'si de onundur. Zaten hali hazırda laptopu var.
 
İki bilgisayarı da alın 1 gün görmesin (ilk bilgisayarı elinden alın ikinci bilgisayarı satın alın anlamında). Bu sürede onun bilgisayara macun atın format atın temizleyin ona geri verin. Eve 2 yeni bilgisayar alınmış da biri onun olmuş gibi.
 
Benim kardeşim de aynısını söylüyor. Aynı sıkıntı bizde de var. Minecraft CraftRisedir falan oynuyor. Eski laptop kardeşimde bu sistem de ortak kullanım işte. Normalde sıkıntı olmuyor ama ben ve arkadaşlarla yeni açtığımız Minecraft smp sunucusunda olmak istiyor ama 1.19.3 sürümünde ve 30a yakın mod var daha laptop normal 1.19'u anca açıyor kardeşim de bende oynamak istiyorum sizle diyor. Diyorum ki bilgisayar imkansız kaldırmaz diyorum o zaman da bu yeni bilgisayar ortak değil mi ben girerim bundan ben oynarım o zaman diyor. Hem benim oyun oynamama engel oluyor babama şikayet edip hem de benim arkadaşlarımla oynamaya çalışıyor. Babama deyince oyunu kapatmak zorunda kalıyorum ve doğru düzgün oynayamıyorum bile. Bir tarafına basıp tekmeyi sen benim arkadaşlarımla benim bilgisayarımla benim arkadaşlarımla oynadığımız ve kurduğumuz sunucumuzda oynamak istiyor. Ancak planda ben yokum. Ben kardeşim hiç oynamasın da istemiyorum ama sürekli bilgisayarın onda olmasını da istemiyorum. Kardeşim de hiç orta yola gelmiyor. O zaman yeni sunucu açın benim de gelebileceğim diyor ancak sürüm düşsek bile 30 tane mod var hiçbir türlü kaldırmaz bilgisayar ve normal Minecraft da modlar olmadan bir süre sonra sıkıyor modlarla daha sarıyor. Kardeşim hala aynı istekte ya beni oyuna alın ya da yeni sunucu kurun diyor ben ne yapayım bir şey bulun bende oynayayım diyor. Sunucuda bir sürü yapı var geliştik sarıyor da hiç bırakasım yok ama sıkıntı çıkarıyor ben oynamazsam sende oynayamazsın diye. Sadece Allah'ım sen sabır ver diyebiliyorum. Zaten arkadaşla sunucuyu açana kadar ne kadar uğraştık bir sunucu açılıyor ben giremiyorum bir sunucu açılıyor 2 GB RAM 2FPS oynanmıyordu anca açtık sunucuyu. Hiç uğraşmak da istemiyorum kardeşimle.
Bu kadar okumaya zahmet edip boş konuşmamı dinlediğiniz için teşekkürler biraz içimi dökmüş oldum :D
 
Bence sen de eski Pc'de hak iddiasıyla annen aracılığı ile ihtar gönder ve ihtarda şöyle bir şey belirt.Merhaba tarafınızda bulunan Pc'nin yüzde ellisi hali hazırda benimde hakkım bulunmakta olup,tarafıma ait pay kullanım haklarını 3. bir alıcı olan kişiye satmak suretiyle yeni bir Laptop alacağım.Tarafınıza bu durumu bildiririm.Ayrıca Hak iddia ettiğiniz yeni Laptopumda ilgili pay babama ait olup mirastan tarafınıza annem de dahil edildiğinde yüzde 12,5 gibi bir pay kalmaktadır.İlgili paya ait ödeme tarafınızda bulunan Pc deki hakkım pay satışı sonrası ödenince tarafınıza ödenecektir.Saygılarımla Abin. 🤣
 
Benim param dediğin babanın verdiği harçlık mı yoksa çalışıp biriktirdiğin bir para mı?
Kardeşini üzmeye değmez. Belli bir yaşa gelince kardeşin ne kadar kıymetli olduğu anlaşılıyor. Bugün benim neyim varsa alıyorlar hiç ses etmiyorum yeter ki sağlıklı ve hayatta olsunlar.
 
Hocam pc ye her gün yeni şifre koyun şifreyi çözmesi için de zor bir bulmaca verin. Eğer çözebilirse 1 saat oynama hakkı olsun :D
 
Günde 1.5 Saat oynama hakkı olur yarım saat bilgisayarda ya beraber ya da senin gözetiminde bişey öğrensin. Böyle olunca zamanla daha fazla oynamak istemez.
 

Geri
Yukarı